تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۷
گزارش عصرهامون از سرگردانی مسافران در جاده های سیستان وبلوچستان؛

کمترين تعداد مجتمع بين راهي سهم پهناورترین استان کشور/ هر 135 کیلومتر یک مجتمع خدماتی رفاهی+ فیلم

سیستان وبلوچستان دومین استان پهناور کشور است که علی رغم وسعت و پراکندگی بسیار زیادی که دارد دارای کمترین تعداد مجتمع ها و اقامتگاه های بين راهي می باشد.
کمترين تعداد مجتمع بين راهي سهم پهناورترین استان کشور/ هر 135 کیلومتر یک مجتمع خدماتی رفاهی+ فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، مجتمع ها یا اقامتگاه های بین راهی مکان هایی برای ارائه خدمات رفاهی- بهداشتی به مسافران بین جاده ای هستند که خدمات متمرکز و مناسب آنها در در تامین ‏امنیت و رفاه حال مسافران، فراهم کردن آسایش، کاهش تصادفات، کاهش اتلاف وقت و مزاحمت‌های ترافیکی، افزایش جاذبه های توریستی، گردشگری و فرهنگی بسیار موثر است.

در این میان سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن منطقه آزاد تجاری و تعدد آثار باستانی و گردشگری یکی از قطب های گردشگری و پرتردد ترين مسير های نقل و انتقال در کشور شناخته می شود با این وجود «مجتمع خدماتی رفاهی بين راهی» معنا و مفهومی ندارد و مسافرانی که در اين مسير رفت و آمد می کنند ناچارند اين مسافت طولانی را بدون توقف طی کنند و يا از خدمات رستوران های بين راهی استفاده کنند. هر چند که بسياری از اين رستوران های بين راهی نيز نکات بهداشتی و استانداردهای لازم را رعايت نمی کنند.

وجود کمترين تعداد مجتمع بين راهی، آن هم در استانی که بيشترين وسعت را در ميان استان های کشور دارد، فاصله بين شهرهای آن زياد بوده و حجم تردد در جاده های آن بالاست يک نقص محسوب می شود.

در همین رابطه برخی از شهروندان سیستان و بلوچستان با ارسال تصاویر و فیلم هایی از این اقامتگاه ها ضمن گلایه از وضعیت نامطلوب مجتمع‌های بین‌راهی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار داشتند: این استان با وجود موقعیت جغرافیایی و پهناور بودن متاسفانه با کمبود ‏سرویس‌های بهداشتی مناسب، نمازخانه‌ها و مجتمع‌های خدمات رفاهی مواجه است.‏

این شهروندان بیان کردند: بخش قابل‌توجهی از این اقامتگاه ها یا فاقد نمازخازنه است یا سرویس بهداشتی موجود در آنها با مشکلات عدیده‌ای همچون فرسوده‌ و قدیمی‌بودن، ‏نبود بهداشت و نظافت، نداشتن مایع‌دستشویی، آب یا شیر و شیلنگ و نبود فرش، موکت و مهر تمیز در نمازخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی ‏مواجه هستند.‏

این مهم در حالی است که کمبود سرویس بهداشتی در جاده های کشور انتقاد نمایندگان مجلس را نیزدر برداشته به طوری که علی کرد نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی از کمبود و عدم ساماندهی سرویس های بهداشتی در سطح شهرها و اماکن بین راهی انتقاد و از متولیان امر خواستار رفع سریع‌تر این مشکل شد.

وی در گفت وگو با یکی از اصحاب رسانه گفت: متاسفانه کمبود سرویس های بهداشتی در سطح شهرها و اماکن بین راهی کشور معضلی بزرگ است که به آن توجهی نشده این در حالی است که این کمبود در ایامی مانند سفرهای نوروزی برای مسافران مشکلات بهداشتی فراوانی ایجاد می کند.
 
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با استان همکاری لازم را ندارد
در همین رابطه علی خانقاهی مدیر کل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار داشت: کلیه مجتمع هایی که در مسیرها و جاده های استان است با نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و باسرمایه گذاری بخش خصوصی اداره می شود.

وی با بیان اینکه مجتمع های خدماتی رفاهی از 11 به 25 عدد افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر 19مجتمع در حال ساخت و برای 68 مجتمع دیگر موافقت اصولی احداث، صادر شده است.
 
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از عناصراصلی احداث مجتمع های خدماتی رفاهی جایگاه سوخت است، افزود: متاسفانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در این زمینه با استان همکاری و هماهنگی لازم را ندارد که یکی از موانع احداث مجتمع ها در استان این موضوع می باشد.

وی با بیان اینکه طولانی ترین راه ها را در سیستان وبلوچستان وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر به ازای هر 135-125 کیلومتر یک مجتمع رفاهی وجود دارد که باید برنامه ریزی شود تا به ازای هر 50 کیلومتر یک مجتمع رفاهی داشته باشیم که این مهم در صورتی محقق خواهد شد که این 87 مجتمع ساخته شود.

خانقاهی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: پیش بینی شده که این تعداد مجتمع های خدماتی رفاهی تا پایان سال 98 به بهره برداری برسند.
وی گفت: با توجه به اینکه سیستان وبلوچستان به عنوان مقصد گردشگری نامگذاری شده است نظارت های ویژه ای توسط کمیته ای متشکل از هشت دستگاه نظارتی به طور مرتب از این مجتمع ها انجام می شود.

این مسئول با بیان اینکه ورود به جاده های استان رایگان و بدون دریافت هرگونه عوارضی است، افزود: خدماتی که به مسافران در این مجتمع ها ارائه می شود از فروشگاه های مواد غذایی گرفته تا تعمیرگاه و غیره واقعا قابل قبول با شرایط استان است.
 
25مجتمع رفاهی سهم سیستان و بلوچستان
وی تصریح کرد: در سطح استان 25 مجتمع خدماتی رفاهی در حال فعالیت است که تمامی آنها مجهز به نمازخانه و سرویس بهداشتی نیز می باشند.
این مسئول در خصوص نارضایتی مسافران مبنی بر مجتمع بین راهی، دوراهی  زاهدان- زابل خاطر نشان کرد: این مجتمع به علت مشکلاتی که بین سرمایه گذاران آن ایجاد شده تقریبا نیمه تعطیل است که برای رفاه حال مسافران در حال احداث مکانی جدید از طریق بخش خصوصی هستیم که تا آن زمان مسافران می توانند از راهدارخانه روبروی این مجتمع استفاده کنند.

مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان افزایش ضریب ایمنی و کاهش تصادفات، فراهم شدن امکانات مناسب تر برای انجام فریضه نماز، افزایش جاذبه های توریستی، گردشگری و فرهنگی را از جمله مهمترین اهداف احداث مجتمع های رفاهی بین راهی عنوان کرد.

خانقاهی در پایان خاطر نشان کرد: نیاز است سایر دستگاه ها به ویژه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در کشور در خصوص این استان نظر مثبتی داشته باشد تا سرمایه گذاران در استان راغب به احداث این مجتمع ها شوندکه این مهم خود باعث افزایش ایمنی تردد در جاده ها هم خواهد شد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvxeh.uqemyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها