تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۲۴
عصرامروز با حضور رئیس جمهور از 30 طرح زیربنایی و اقتصادی در سیستان وبلوچستان بهره برداری به عمل آمد.
از 30 طرح زیربنایی و اقتصادی در سیستان وبلوچستان بهره برداری شد
به گزارش عصرهامون، عصر امروز جلسه توسعه سرمایه گذاری های سیستان وبلوچستان به صورت ویدئو کنفرانس در سالن هلال احمر زاهدان به همراه آئین افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژه های زیربنایی و اقتصادی برگزار شد.
اردکانیان وزیر نیرو با حضور در شهرستان دلگان به خلاصه ای از چهار پروژه آماده افتتاح اشاره کرد و افزود: سامانه آب شیرین کن چابهار که در سال 94 با اعتباری بالغ بر 49 میلیارد تومان به بهره برداری رسید امروز فاز دو آن در حال بهره برداری است و 15 هزار خانوار بالغ بر 60 هزار نفر در شهرهای چابهار،کنارک، منطقه آزاد و نیز از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از این آب سالم بهره مند خواهند شد.
وی برق رسانی به 155 روستای بالای 10 خانوار را از دیگر طرح های افتتاح شده عنوان کرد و ادامه داد: این پروژه در آذر ماه سال گذشته شروع به کار کرد و این روستاها در شهرستان ها و حوزه های انتخابیه ایرانشهر، سراوان، زاهدان، خاش، چابهار و نیکشهر حضور دارند که این پروژه 39 میلیارد تومان اعتبار در برداشته است.
وزیر نیرو آغاز بکار آبگیری اختصاصی طرح آبرسانی به 7 شهرسیستان را از دیگر طرح ها دانست و افزود: آبگیری قدیم این محل ظرفیتی معادل 600 لیتر در ثانیه داشت که با این آبگیر جدید ظرفیت به چهار هزار و 400 لیتر در ثانیه خواهد رسید و امروز فاز اول آن دو هزار و 50 لیتر وارد مدار می شود تا در تابستان ها در شهرهای زاهدان، هیرمند، بنجار، نیمروز، زهک، زابل و علی اکبر مشکلی وجود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: این پروژه سال 92 شروع و 20 میلیارد تومان برای آن هزینه شد.
اردکانیان از پست 230 به 63 کیلوولت در دلگان خبر داد که سال 94 به منظور پایداری شبکه و کاهش افت ولتاژ شروع شد که این پروژه نیز اعتباری بالغ بر 30 میلیون تومان در برداشته است.
حسن روحانی  رئیس جمهور کشور در این نشست یکی از افتخارات دولت گذشته و این دولت را مسئله آبرسانی و برق رسانی به روستاهای کشور اعلام کرد و گفت: این طرح ها برای حل معضل آب که یکی از آن ها آب شیرین کن است دنبال شده است، سیستان وبلوچستان امنیت ویژه ای برای ما دارد که این مهم به خاطر ترکیب جمعیتی و هم زیستی مسالمت آمیز بین اقوام و وحدتی است که در استان شاهدیم و از طرفی با توجه به اینکه مردم در همه مسائل انقلابی و سیاسی حضور فعال و گسترده ای داشتند و مرزبان خوبی در شرق کشور بوده اند از همین رو با توسل بر روح اشرف مخلوقات حضرت نبی اکرم(ص) فاز دو طرح آب شیرین کن چابهار و کنارک سازه طرح آبرسانی به هفت شهر سیستان، طرح آبرسانی به 155 روستای استان و پست 230 کیلو ولت دلگان را افتتاح می کنیم.
حجتی وزیر جهاد کشاورزی هم در این جلسه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شده بود یکی از حیاتی ترین پروژه های آب و خاک در سیستان را کشت در سطح 46 هزار هکتار دانست و گفت: بیش از 60 درصد این پروژه تکمیل و مابقی در دست اجرا است، همچنین تعدادی پروژه ریز در سطح استان در بخش های آب و خاک، باغبانی، صنایع تبدیلی، تکمیلی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری که حدود 95 میلیارد تومان از منابع عمومی و همچنین تسهیلات بانکی و سرمایه بخش خصوص سرمایه گذاری شده امروز افتتاح شد که قریب به 5 هزار نفر اشتغالزایی در بر دارد.
وی یکی دیگر از پروژه های فوق العاده حیاتی را افتتاح 142 پروژه سیستم آبیاری تحت فشار در سطح چهار هزار و 179 هکتار با اعتبار بیش از 30 میلیارد تومان دانست و ادامه داد: پروژه مرغ تخم گذار با ظرفیت 240 هزار قطعه و مرغ مادر به ظرفیت 50 هزار قطعه در زاهدان و افتتاح 19 واحد گوشتی در مجموع استان از دیگر طرح های افتتاح شده در استان هستند که ساماندهی اراضی و سنددار شدن اراضی در سطح استان یکی دیگر از آنها می باشد به گونه ای که 200 هزار هکتار از اراضی در سیستان کامل و مابقی در دست انجام است و در بلوچستان هم عملیات اجرایی آن شروع شده است.
حجتی خاطر نشان کرد: چند پروژه کلنگ زنی شامل مجتمع زنجیره ای شترمرغ که در سطح کشور منحصر به فرد است و پروژه در جنوب استان در خصوص فضای گلخانه ای و گرمسیری با کمک مشارکت آئین نامه ای با بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری از دیگر برنامه ها بوده است؛ همچنین یک واحد جوجه کشی به ظرفیت یک میلیون عدد تخم مرغ در هر دوره توسط سرمایه گذار بخش خصوصی به مبلغ 6 میلیارد تومان در شهرستان خاش سرمایه گذاری شد.
روحانی در این خصوص نیز بیان کرد: بار مسئولیت کشاورزی بر دوش مردم و شرکت های مختلفی که در این زمینه فعالیت می کنند، است.
وی گفت: سیستان وبلوچستان از استان هایی است که استعداد بسیار خوبی در کشاورزی و دامداری دارد از همین رو اجرای طرح 146 هزار هکتاری که امروز اولین فاز آن به بهره برداری می رسد یک تحول خوبی در زمینه کشاورزی که اهم این پروژه ها را با توسل به روح پیامبر (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام افتتاح می کنیم.
قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز بیان کرد: در سیستان و بلوچستان هزار و 44 پروژه عمرانی داریم در حوزه بهداشت و درمان یعنی 11 درصد از پروژه های ما در کل کشور در این استان است در دولت یازدهم 11 بیمارستان در سطح این استان افتتاح شده و در دولت دوازدهم ظرف دو سال آینده 8 بیمارستان دیگر افتتاح خواهد شد که آمار بی نظیر است، همچنین در کل کشور 340 هزار نفر به طور رایگان با دستور رئیس جمهور بیمه شدند و تحت پوشش بیمه همگانی در آمدند.
وی افزود: در همین راستا 406 تخت به تخت های بیمارستان ها اضاف و برای اولین بار مردمی که مبتلا به سرطان هستند در خود استان درمان می شوند.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: برای اولین بار سه پایگاه اورژانس هوایی که در روز گذشته در ایرانشهر هم پایگاه اورژانس هوایی مستقر شد و 199 دستگاه آمبولانس توزیع شد؛ همچنین در عین حال 5/48 درصد به تعداد متخصصین اضافه و 45 درصد از مراکز درمانی که فاقد پزشک بودند دارای پزشک .
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: به ازای هر دو هزار و 500 نفر در استان یک مراقب سلامت وجود دارد، در زهک که از مناطق محروم سیستان وبلوچستان است در سال 92 دو متخصص وجود داشت که در حال حاضر 24 متخصص وجود دارد بر این اساس در زابل هم اکنون 100 و در زاهدان 350 متخصص به فعالیت مشغول هستند که این موضوع باعث کاهش فاصله شاخص های این خطه شده است.
وزیر بهداشت کاسته شدن 38 درصد از مرگ مادران باردار، کاهش 75درصدی بروز بیماری خطرناک مالاریا، کاهش 85 درصدی بروی بیماری تالاسمی و عدم وجود بیماری وبا در استان پس از 40 سال را از دیگر خدمات ارائه شده در استان دانست و گفت: 254 میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی مراکز بهداشت و درمان هزینه کرده ایم و برای بیماران پاکستانی و افغانستانی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی استان طی سال گذشته بیش از 4 میلیارد تومان هزینه صرف شده است.
وی تصریح کرد: پروژه های افتتاحیه یوم جاری را کلینیک تخصصی و فوق تخصصی عدالت زاهدان، طرح توسعه و تجهیز بیمارستان خاتم و 25 طرح دیگر شامل پایگاه اورژانس، مراکز جامع خدمات سلامت، ایستگاه های سلامت و تسهیلات زایمانی و غیره دانست که به بهره برداری رسید.
روحانی در این بخش بیان کرد: کم کردن درد مردم و از بین بردن ناراحتی آنان از خدمات خداپسندانه ای است که دارای اجر زیاد است.
وی ادامه داد: دولت یازدهم افتخار می کند که هزار و 44 پروژه در بخش سلامت سیستان و بلوچستان اجرا کرده و امیدواریم در دولت دوازدهم هم این مسیر را ادامه دهیم و بیمارستانها، کلینیک ها و مراکز مورد نیاز را به بهره برداری برسانیم تا مردم دسترسی راحت تری به بخش درمان داشته باشند.
خادمی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت وزارت راه و شهرسازی هم بیان کرد: در راستای اهداف دولت و امید که توسعه شبکه ریلی کشور در اولویت قرار گرفته بود بزرگترین پروژه ریلی در قالب کریدور شمال به جنوب در شرق کشور حدفاصل چابهار به زاهدان با روند بسیار خوبی در حال عملیات اجرایی است پیشرفت این پروژه 27 درصد است و بخش اول آن را برای ریل گذاری زیرسازی آماده می کنیم که به 53 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده که اقدام بسیار خوب و تحول زایی در کل شرق کشور است.
وی بیان کرد: تعداد هزار و 500 نفر اشتغالزایی در این پروژه وجود دارد و 700 دستگاه ماشین سنگین و سبک در عملیات اجرایی پروژه فعال هستند همچنین در راستای بستر مناسب برای سواحل جنوب و به خصوص سواحل مکران برنامه ریزی احداث کریدور بزرگراهی در سواحل جنوب صورت گرفته که چهار استان سواحل جنوب را پوشش می دهد.
خادمی خاطر نشان کرد: تعداد هفت پل بزرگ به طول هزار و 800 متر و همچنین 150 کیلومتر از این محور در حال عملیات اجرایی است که روند خوبی را دارد و بستر مناسبی برای سواحل جنوب خواهد شد.
وی بیان کرد: 264 کیلومتر بزرگراه در حال حاضر در سیستان وبلوچستان وجود دارد که 35 درصد از کل این بزرگراه ها در دولت یازدهم اجرا شده است بابرنامه ای که برای افزایش بزرگراه ها در دولت دوازدهم داریم این میزان به 50 درصد بزرگراه های استان خواهد رسید که توسط دولت تدبیر و امید در حال انجام است.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت وزارت راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: هفت پروژه بزرگ در حوزه زیرساخت ها در بخش های بزرگراهی، راه روستایی و راه اصلی و غیره وجود دارد که امروز افتتاح شد.
روحانی در این بخش هم بیان کرد: راه های ارتباطی از مسائل بسیار مهم برای رفاه مردم و اقتصاد کشور می باشد وسیستان وبلوچستان نیازمند به کمک بیشتر در این بخش است.
وی گفت: پیشرفت 27 درصدی پروژه راه آهن جای خوشحالی دارد اما باید با جذب سرمایه خارجی و داخلی هرچه سریعتر نسبت به اتمام این پروژه اقدام کرد؛ اینکه 35 درصد بزرگراه ها سیستان وبلوچستان در دولت یازدهم احداث شده جای افتخار است همین روند باید در دولت دوازدهم پیگیری شود.
عراقی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: وعده پرداخت دو میلیون تومان تسهیلات به هر خانوار زاهدانی برای انشعاب گاز و لوله کشی منازل کار بسیار خوب و ارزشمندی است که باعث خوشحالی مردم می شود.
وی افزود: با تلاش های انجام گرفته در دولت یازدهم درصد برخورداری روستاها از نعمت گاز از 52 درصد به 74 درصد رسیده است؛ همچنین در حال حاضر ظرفیت ده هزار مشترک برای شهرستان زاهدان میسر شده که تنها سه هزار و 400 خانوار مصرف کننده گاز طبیعی شده اند.
عراقی ادامه داد: از سال آینده بخش هایی از عملیات گازرسانی به منازل با سرمایه گذاری خارجی انجام می شود بر این اساس کاری که در سایر استان ها طی پنج سال انجام شده در زاهدان دو ساله اجرایی خواهد شد و طبیعتا یکسری مشکلاتی به وجود خواهد آورد.
رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: از زحمات وزارت راه و شهرسازی و تمام پیمانکاران و مردمی که دولت را در اجرای طرح ها یاری می کنند، تشکر می کنیم.
روحانی افزود: راههای ارتباطی از مسائل مهم برای رفاه مردم و اقتصاد کشور است.
وی ادامه داد: راه آهن چابهار ٢٧ درصد پیشرفت داشته که خوشحال کننده است و باید تلاش کرد عملیات ساخت این طرح در سال های آینده تمام شود.
وی تصریح کرد: اینکه در دولت یازدهم ٣٥ درصد بزرگراهها ایجاد شده افتخار است و این مسیر ادامه دارد.
رئیس جمهوری گفت: بخش های افتتاحی امروز از جمله بزرگراهها و سه دهانه پل بزرگ در مسیر سواحل مکران خیلی مهم است و از نعمت های خوبی تلقی می شود و جای افتخار دارد.
وی گفت: از وزارت نفت به ویژه شرکت گاز تشکر می کنیم زیرا ٩ هزار روستا در دولت یازدهم در کشور گازرسانی شده است.
وی ادامه داد: کار گاز رسانی در دولت دوازدهم به تمام شهرها و روستاهای کشور انجام می شود.
وی گفت: در مجموع ٩٦ درصد جمعیت کشور از نعمت گاز در دولت دوازدهم استفاده خواهند کرد.
رئیس جمهوری پیشاپیش از مردم زاهدان عذر خواهی کرد که در جلسه وزیران تعبیر این بود که تمام زاهدان به منظور لوله گذاری شخم زده خواهد شد و مردم باید آمادگی داشته باشند.
روحانی افزود: وامی که دستور داده شد برای لوله کشی گاز منازل به مردم زاهدان داده شود تحول مهمی برای محیط زیست و رفاه حال مردم است.
وی گفت: در کنار گازرسانی، صنایع صنعتی و به دنبال آن تحول صنعتی ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: امروز به مردم زابل قول دادیم که سال آینده گاز خواهند داشت اگرچه لوله کشی گاز انجام نمی شود از طریق سی ان جی به مردم زابل گاز را می رسانیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: افرادی که نیاز به مدد دارند به ویژه معلولان باید مورد توجه قرار گیرند که ساخت واحد مسکونی برای آنان ضروری است.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcex78zxjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها