تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۴۷
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سطح اعتماد مردم سیستان و بلوچستان به نهادهای سیاسی و اجتماعی نسبت به خیلی از استان های کشور بالاتر است که نشان می دهد مردم این استان کم توقع تر از دیگر نقاط هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد
وزیر فرهنگ و ارشاد
به گزارش عصرهامون، صبح امروز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف بررسی وضعیت حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه استان سیستان و بلوچستان در سفری دو روزه وارد زاهدان شد.
وی در بدو ورود به زاهدان در گلزار شهدا ‏این شهر حضور و به مقام شامخ شهدا به خصوص شهدای مدافع حرم ادای احترام کرد.‏
 
تفاهم نامه وزارت ارشاد واستانداری سیستان و بلوچستان امضا شد
تفاهم نامه فرهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری سیستان و بلوچستان در هفتاد و نهمین شورای فرهنگ عمومی استان به امضای طرفین رسید.
این تفاهم نامه در قالب هشت ماده توسط سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان رسید.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان تکمیل و تجهیز طرح ها و پروژه های نیمه تمام تملک دارایی های سرمایه ای فرهنگی و هنری، توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری و دینی در حوزه های مختلف، توسعه آموزش و تقویت زیرساخت های فرهنگی و هنری این استان از مهمترین محورهای این تفاهم نامه است.
حسین مسگرانی توجه به فرهنگ و هنر اقوام و بهره گیری از ظرفیت های آنها در راستای وحدت و انسجام ملی و توجه به مناطق مرزی، کم برخوردار و حاشیه نشین و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان را از دیگر اهداف این تفاهم نامه عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در این تفاهم نامه تعهداتی برای معاونت های توسعه مدیریت و منابع، امور هنری، امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و سمعی و بصری، صندوق اعتباری هنر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کانون های فرهنگی و هنری مساجد و سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و استانداری سیستان و بلوچستان مشخص شده است.

سطح اعتماد مردم سیستان و بلوچستان به نهادهای سیاسی و اجتماعی نسبت به سایر استان های کشور بالاتر است
عباس صالحی در دومین گام خود به استان سیستان و بلوچستان در نشست شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: این استان علاوه بر داشتن مزیت های فراوان به نسبت دیگر استان های کشور دارای مشکلاتی است که باید در حوزه های آسیب های اجتماعی، اخلاق اجتماعی و اعتماد عمومی با زیرشاخه های مختلف برای حل آنها تلاش کرد.
وی حضور در سیستان و بلوچستان را برای خود افتخاری دانست و گفت: این استان نقش بسیار مهمی در مرزبانی از ایران از دوره اساطیری تا به امروز داشته و سرمایه های طبیعی آن نماد بسیاری از زیبایی هاست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تغییر نگاه به سیستان و بلوچستان افزود: در برخی مواقع ترسیم درستی از فضای استان در خارج از استان نشده به گونه ای که بر اساس واقعیت نیست.
وی اضافه کرد : سیستان و بلوچستان به ویژه شهر زاهدان در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی دارای ظرفیت های خوبی است که به آن کمتر توجه می شود به عنوان نمونه زاهدان در زمینه سطح تحصیلات عالیه نسبت به برخی کلان شهرهای ایران بسیار جلوتر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: سطح اعتماد مردم سیستان و بلوچستان به نهادهای سیاسی و اجتماعی نسبت به خیلی از استان های کشور بالاتر است که نشان می دهد مردم این استان کم توقع تر از دیگر نقاط هستند.
به گفته وی همچنین اعتماد به نهادهای حکومتی مانند دولت، قوه قضاییه، مجمع تشخیص مصلحت، مجلس شورای اسلامی و غیره در سیستان و بلوچستان بالای 50 درصد و در حوزه امنیت اقتصادی نیز از متوسط کشوری بالاتر است.
 
به زیرساخت های فرهنگی این منطقه به عنوان دروازه انتقال فرهنگ ایرانی توجه ویژه شود
آیت الله عباسعلی سلیمانی در ادامه این نشست اظهار کرد: با توجه به وجود این عطش در کشورهای افغانستان و پاکستان در همسایگی استان باید به زیرساخت های فرهنگی این منطقه به عنوان دروازه انتقال فرهنگ ایرانی توجه ویژه شود.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای پاسداری از فرهنگ و تمدن زیبای ایرانی در درون استان سیستان و بلوچستان تلاش کند.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد: باید برنامه های فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان را برازنده همسایگان تشنه فرهنگ ایرانی طراحی کنیم.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: معرفی این استان به عنوان بهشت آثار باستانی، هند کوچک، تنها دروازه ورود به آب های آزاد و دروازه اقتصادی شرق کشور تعبیر درستی است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان های سیستان و بلوچستان و کرمان ادامه داد: وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و تحقیقات، بهداشت، آموزش و پرورش، دفاع و اطلاعات با توجه به اقدامات انجام شده در این استان حرف برای گفتن دارند اما برخی دیگر از وزرا به دلیل نداشتن عملکرد حرفی برای گفتن ندارند.
آیت الله سلیمانی تصریح کرد: عزیزان بلوچ به عنوان ایرانیان اصیل و با فرهنگ خواهان توجه به زبان بلوچی هستند که باید مد نظر مسئولان قرار گیرد.
امام جمعه زاهدان افزود: با توجه به وجود 2 مذهب تشیع و تسنن در سیستان و بلوچستان با گروههای و فرهنگ های مختلف، دلبستگی به کشور و رهبر معظم انقلاب و همبستگی و ایمان قوی مهمترین حلقه های وحدت مردم این استان بوده است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان از دیرباز خواستگاه نمادهای فرهنگ کشور با پیشینه تاریخی و تنوع فرهنگی بوده است.
سید دانیال محبی تصریح کرد: فرهنگ غنی مردم سیستان و بلوچستان با توجه به سابقه تاریخی و کثرت فرهنگی تکامل یافته آن باید در بین سایر فرهنگ های متنوع کشور در جایگاه ملی خود بدرخشد.
وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست علاوه بر معرفی ظرفیت های فرهنگی سیستان و بلوچستان، برای حل مشکلات تلاش کند.
 
سیستان و بلوچستان از لحاظ وحدت رتبه نخست کشور را دارد
نماینده مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این نشست گفت: این استان با وجود هم مرز بودن به 2 کشور بحران زده افغانستان و پاکستان از امنیت بسیار خوبی برخوردار است.
مولوی نذیر احمد اسلامی افزود: سیستان و بلوچستان از لحاظ امنیت نسبت به خیلی از استان کشور از وضعیت بهتری برخوردار است اما متاسفانه ترسیمی درستی از آن در کشور نشده که می طلبد این نگاه تغییر کند.
وی از صدا و سیما تقاضا کرد بیش از گذشته از روحانیون برای اجرای برنامه ها با هدف معرفی جریان های انحرافی و مقابله با اختلاف افکنی دعوت کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از لحاظ وحدت رتبه نخست کشور را دارد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تا کنون اقدامات خوبی برای توسعه فرهنگی سیستان و بلوچستان انجام شده که جای قدردانی دارد اما کافی نیست.
علیم یارمحمدی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان به طور ویژه به این استان با فرهنگی غنی و نماد وحدت توجه کند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در قالب سند توسعه محور شرق و توسعه سواحل مکران برای بهبود وضعیت سیستان و بلوچستان ورود کردند که انتظار داریم توجه به آنها حلال مشکلات باشد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه فرهنگی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: نیاز است دولت بیش از گذشته به تقویت مساجد و کتابخانه ها در کنار توسعه زیرساخت های فرهنگی توجه کند.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مردم سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور با داشتن اقوام مختلف، فرهنگ و خرده فرهنگ های فراوان همراه با زبان و پوشش متفاوت همواره وفادار به نظام و رهبری هستند.
علی کرد از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کرد با سیستان و بلوچستان با سه فرهنگ سیستانی در شمال، سرحد در مرکز و مکران در جنوب استان عادلانه توجه ویژه داشته باشد.
 
سرانه فضای فرهنگی سیستان و بلوچستان نسبت به کشور فاصله دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست وجود شهر سوخته، سفال کلپورگان و هنر سوزن دوزی را از شاخصه های فرهنگ غنی این استان برشمرد.
حسین مسگرانی اظهار داشت: سرانه فضای فرهنگی سیستان و بلوچستان نسبت به کشور فاصله دارد به عنوان نمونه وجود 73 باب کتابخانه فعالی پاسخگوی نیاز این استان نیست.
وی برگزاری جشنواره بین المللی شعر پیامبر مهربانی، هفته قرآن و عتر، جشنواره ملی عکس نگاران، گرافیک رضوی، آواها و نواها و پوشاک و اقوام ایرانی را بخشی از برنامه های فرهنگی اجرایی در چند سال اخیر برشمرد.
داشتن نگاه فرهنگی انسانی و ایرانی مهمترین پیش نیاز حل مشکلات فرهنگی
وی اظهار داشت: تصویری روشن پیدا کردن از فرصت های سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و این تصویر را منتقل کردن در اولویت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با وجود این فرصت ها، در سیستان و بلوچستان مسائل و مشکلاتی در حوزه زیرساخت های فرهنگی و هنری وجود دارد که در چهار دهه اخیر در این زمینه فعالیت های خوبی انجام شده اما باید در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه هم در فضای ملی و هم در فضای منطقه ای با رویکرد افزایش همگرایی تلاش کرد.
به گفته وی همواره باید نیمه پر لیوان را دید گرچه نیمه خالی لیوان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
صالحی ادامه داد: تصویر نادرست ترسیم شده از سیستان و بلوچستان سبب ضعف مشارکت بخش خصوصی در حوزه فرهنگ شده که معرفی چهره واقعی این استان در کنار کیفی سازی محصولات فرهنگی و هنری می تواند این مشکل را حل کند.
وی تصریح کرد: همه بخش های فرهنگی در چهار لایه ملی، منطقه ای، استانی و شهرستانی باید برای حل مشکلات دست در دست هم دهند که 2 پیش نیاز در این رابطه باید فراهم شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتن نگاه فرهنگی انسانی و ایرانی را از مهمترین پیش نیاز حل مشکلات فرهنگی دانست.
وی هدف از سفر خود را انعقاد تفاهم نامه فرهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استانداری سیستان و بلوچستان با محوریت حل مشکلات فرهنگی استان دانست و تاکید کرد: در انجام طرح ها نباید نگاه ها فقط معطوف به تهران باشد.
صالحی افزود: باید با نگاه ملی به تمام استان ها به ویژه استان های مرزی مانند سیستان و بلوچستان به عنوان حافظان فرهنگ ایران زمین و داشتن نقش انتقال دهنده این فرهنگ به سایر کشورها توجه کرد.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل گستردگی سیستان و بلوچستان، مجددا در سالجاری سفری دوباره به سایر شهرهای این استان همراه با دیدارها و بازدیدهای مختلف خواهم داشت.
وی اظهار داشت: توسعه زیرساخت های حوزه های مختلف فرهنگی، توجه به مفاخر استانی، تصویر سازی درست از ظرفیت های سیستان و بلوچستان و کمک به هنرمندان و اهالی رسانه از مهمترین رویکردهای مورد نظر در این تفاهم نامه است.
 
فرهنگ و هنر جان مایه یک جامعه است
صالحی در ادامه سفر دو روزه خود به استان در نشست با کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: همکاران ما در استان ها صف مقدم حوزه فرهنگ و هنر هستند که زحمات قابل توجهی را به دوش می کشند.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان هم از نظر سابقه تاریخی و هم در جایگاه فعلی ظرفیت های فراوانی دارد که همکاران ما در استان به فرهنگ این منطقه خدمت می کنند.
صالحی تصریح کرد: فرهنگ و هنر جان مایه یک جامعه است و به هر میزان که فرهنگ و هنر شاداب، پویا و سرزنده باشد جامعه هم زنده و پویا خواهد شد.
وی ادامه داد: هر چقدر به فرهنگ ایران به طور عام و فرهنگ استانها به طور خاص بپردازیم به ماندگاری ایران اسلامی کمک کرده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود برخی کمبودها و مشکلات اداری در ادارات کل ارشاد افزود: هر کاری احترام خاص خود را دارد برخی کارها به گِل انسان و برخی کارها به جان و دل انسان ها می پردازد.
وی ادامه داد: وسعت و پراکندگی، شرایط اقلیمی، تنوع قومی و زبانی، فضای مرزبانی از جمله شرایط سیستان و بلوچستان است که سختی های کار فرهنگی را مضاعف می کند اما همکاران ما می دانند که این سختی به خاطر یک کار بزرگ یعنی بالندگی روح و جان آدمی است.
صالحی خاطر نشان کرد: افزایش منزلت ادارات کل و شهرستانی یکی از راه هایی است که می تواند بخشی از مشکلات پیش رو را حل کند که در این راستا امروز تفاهم نامه ای با استانداری سیستان و بلوچستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا منعقد شد.
وی بیان کرد: برای رسیدن به این منزلت باید استاندار، شهردار و دیگر دستگاه ها بدانند که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی اداراتی صرفا مصرف کننده اعتبار استانی نیستند بلکه در جایگاه تعامل و تبادل قرار دارند.
 
سیستان وبلوچستان اسطوره ایران است
صالحی در گام بعدی سفر خود در جمع اصحاب رسانه، فرهنگ، هنر و ادبیات در سالن اشراق مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار کرد: سیستان وبلوچستان استانی است که اسطوره ایران است و ایران را اسطوره ای نشان می دهد.
وی بیان کرد: ایران زمین فضای فرهنگ و هنر بوده و است با دایره ای گسترده در حوزه فرهنگ و هنر که این یکی از افتخارات ما ایرانیان است که فرهنگ هنر، شعر و ادبیات جرئی از جان ما است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در چهل سال اخیر بیش از یک ونیم میلیون دانش آموخته در رشته های مختلف هنر داشته ایم، اکنون 341 هزار دانشجو در رشته های مختلف هنر در کشور وجود دارد که علاوه بر وجود 103 واحد دانشگاهی در رشته های فرهنگ و هنر که به تربیت دانشجو می پردازند چهار هزار و 426 آموزشگاه آزاد هنری هم در کشور وجود دارد.
صالحی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: این آمارها نشان می دهد با یک منابع گسترده انسانی روبرو هستیم که طالب فضای وسیع تر و گسترده تر برای خلاقیت های خود، اقتصاد و معیشت هستند که باید برای آن تدبیری اتخاذ شود.
 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان برای مدت طولانی به ناف دولت ها برای ارتقا فرهنگ و هنر وصل بود، اظهار کرد: ایران زینتش به هنر است و دولت‌ها موظف هستند برای هنر ارزش گذاری کنند.

بخش زیادی از خلاقیت‌های ایران در شهرستان‌ها است
وی ادامه داد: بخش زیادی از خلاقیت‌های ایران در شهرستان‌ها است، نباید خلاقیت‌های مهم و اساسی را صرفا در مرکز ببینیم، شعار «ایران فقط تهران نیست» صرفا یک شعار نبوده و یک واقعیت است.
وی افزود: معتقد هستم اگر بودجه کم است همین میزان کم را هم نباید در تهران مصرف کرد، حتی برای مدت زمان کوتاه استانها باید مرکز توجه باشند.
صالحی بیان کرد: در حوزه  توجه به عکس و هنرهای تجسمی، ایجاد خانه هنرمندان و توجه به خانه مطبوعات در تفاهم‌نامه منعقد شده بندهایی لحاظ شده و حمایت از روزنامه‌های دو زبانه نیز مدنظر قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از این استان تصویر مناسبی به کشور معرفی نشده که قطعا عکسهای استان به ارائه جاذبه های استان کمک خوبی به تغییر نگاه به استان می‌کند.

بانک اطلاعات هنرمندان استان تدوین خواهد شد
وی با اشاره به اینکه بانک اطلاعات هنرمندان استان تدوین خواهد شد، ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های هنری در کشورهای همسایه با اولویت استانهای مرزی بیشتر خواهد شد تا دیپلماسی هنری ما با کشورهای همسایه تقویت شود.
وی سرنه مطالعه را در کشور پایین عنون کرد و گفت: سرانه مطالعه فاصله دارد تا میانگین، اما در ارشاد اسلامی اقدمات مختلفی برای افزایش سرانه مطالعه انجام شده است.
صالحی با اشاره به اینکه در ایران روزنامه خوانی برخلاف کشورهای توسعه یافته باب نشد، گفت: رسانه های تصویری و مجازی و شبکه های اجتماعی و خبرگزاری ها امروزه رقیب رسانه های کاغذی شده‌اند، این یک اتفاق بین الملی است.
وی گفت: همه روزنامه‌هایی که از این استان به دلیل ماده 16 مجوز فعالیتشان لغو شده است، دوباره احیا می کنیم،  جشنواره های مطبوعات استانی را حمایت می کنیم.
وی با تاکید بر معرفی موسیقی استان، افزود: موسیقی استان شناسنامه های استان است حیف است حنجره‌هایی نغمه هایی بخوانند اما به شاگران منتقل نکنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdos0fnyt0zn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما