تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۴
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: با پیشنهاد رسانه های استان، طرح خشت های مهربانی دو در این خطه از کشور اجرایی می شود.
اجرای طرح خشت های مهربانی 2 با کمک رسانه ها/بهره برداری از 47پروژه با 116کلاس درس در هفته دولت امسال
به گزارش عصرهامون، علیرضا راشکی در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان افزود:  در گام اول این طرح، یک مدرسه دو کلاسه در حاشیه شهر زاهدان برای تخریب و بازسازی در نظر گرفته شده و به زودی اطلاع رسانی لازم از سوی رسانه ها در این زمینه انجام خواهد شد.
وی با اشاره به هفته دولت امسال ادامه داد: در هفته‌ دولت امسال ۴۷ مدرسه آماده تحویل در استان با ۱۱۶ کلاس درس و اعتباری بالغ بر ۱۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان که ازاین میزان ۴۶ پروژه روستایی و یک پروژه شهری می‌باشد و همچنین از این ۴۷مدرسه ۷ پروژه دولتی و ۴۰ پروژه مشارکتی دولتی و مردمی است و پیش بینی می‌شود برای مهر ماه امسال هم ۱۰۰ مدرسه دیگر با ۳۶۹ کلاس درس و اعتباری بالغ بر ۴۴ میلیارد آماده تحویل شود ودرمجموع ۱۴۷ مدرسه با حدود ۴۸۶ کلاس درس خواهد بود.
وی اظهار کرد: با بهره برداری از پروژه های هفته دولت، 3هزار و 500دانش آموز از فضای آموزشی استاندارد بهره مند خواهند شد.
این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر 18 هزار کلاس درس کالبدی در استان وجود دارد که از مجموع آنها هزار کلاس درس مستحکم شده  و حدود 4 هزار و 800 کلاس درس از اعتبارات ملی تجهیز و بازسازی شده اند.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته بالغ بر 3 هزار کلاس درس استان برای وسایل سرمایشی و گرمایشی تجهیز شده اند اظهار کرد: حدود دو هزار کلاس درس هم در حال تجهیز وسایل گرمایشی و سرمایشی هستند.
وی گفت: در چند سال گذشته بیش از ۱۲ درصد اعتبارات استان به نوسازی مدارس اختصاص داده شده و در بعضی اوقات این میزان به ۱۷ تا ۱۸ درصد هم افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه های تامین منابع مالی این اداره کل دراستان مشارکت مردمی است، تصریح کرد : در سال ۹۲ مشارکت خیرین مدرسه ساز ۹ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان بوده که امسال به ۴۷ میلیارد تومان رسیده و رشد ۵ برابری را نشان می دهد.
راشکی با بیان اینکه ۵۰ درصد مدارسی که طی ۴ سال گذشته ساخته شده با مشارکت خیرین مدرسه ساز بوده است، افزود: در ۴ سال گذشته ۶۹۲ مدرسه با دوهزار و۳۱ کلاس درس و زیر بنای ۱۸۸ هزار متر مربع و اعتباری بالغ بر ۱۸۷ میلیارد تومان ساخت شده که ازاین میزان ۲۹۷ مدرسه با ۹۸۰ کلاس درس از پروژه های خیرین مدرسه ساز بوده است.
وی اظهار کرد: درحال حاضر در سطح استان ۶۸۱ مدرسه در قالب ۲ هزار ۸۰۴ کلاس درس و اعتباری بالغ بر ۲۳۴ میلیارد تومان در دست اجرا وجود دارد و اگر اعتبارات تخصیص مناسبی پیدا کند، پیش بینی می‌شود در سال آینده تعداد قابل توجهی کلاس از این تعداد آماده تحویل شود.
راشکی گفت: در طی سال گذشته ۴۴۵ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش استان شده است، درصورتیکه فقط در شش ماه اول امسال ۴۴۶ کلاس درس تحویل خواهیم داد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال هزار و۴۵۶ کلاس درس آماده تحویل شود .
وی بیان کرد: امروزه در استان ۶۵ خیر بومی در عرصه مدرسه سازی فعالیت می کنند که تاکنون ۶۸ مدرسه با ۲۴۹ کلاس درس توسط خیرین بومی ساخته اند و ۱۳۸ خیر حقیقی و بیش از ۱۰ موسسه هم به مدرسه سازی دراستان کمک کرده اند و همچنین بیش از ۱۵ موسسه کار خیر یابی را برای استان ما انجام می دهند.
وی بیان کرد: از سال ۸۶ تاکنون ساخت ۷۳ مدرسه با همکاری بنیاد برکت دراستان شروع شده که ازاین میزان ۵۶ مدرسه تحویل شده و مابقی آن هم تا پایان امسال تحویل داده می‌شود و اخیرا نیز ۳۷ مدرسه هم مصوب شده و درحال برگزاری مناقصه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: مجوز ساخت ۵ مدرسه با همکاری بنیاد برکت هم نیز امسال مصوب شده است.
راشکی اظهار کرد: در سالهای اخیر ۱۵ میلیارد تومان به جذب کودکان بازمانده از تحصیل به صورت سرویس روستا مرکز و بهره گیری از نیروی خرید خدمت کمک شده است.
وی ادامه داد: ما توانسته ایم ۵۰۹ کلاس درس به فضاهای آموزشی اضافه کنیم ولی بازهم حدود ۵ هزار کلاس درس دراستان کمبود داریم  و این رقم با توجه به نرخ موالید دانش آموزی در استان رو به افزایش پیدا می‌کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه عمده ترین مشکل ما در استان کمبود فضای آموزشی است،  گفت: از مجموع هزار کلاس درس ۷۰۸ کلاس درس نابسامان نیازمند اقدام فوری داریم که ازاین میزان، حدود ۹۰ کلاس درس از محل اعتبارات تخریب و بازسازی مدارس فرسوده ساخت شده و باقیمانده آن از امسال عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان  ما جز محدود استان هایی می‌باشد که از اعتبارات ویژه رهبری برخوردار شده و برای سوالحل مکران 26میلیارد تومان در نظر گرفته شده و سال گذشته 14میلیارد آن به طور صد در صد تخصیص پیدا کرد و مابقی آن نیز مقرر است طی امسال تخصیص پیدا کند.
راشکی اذعان داشت: در سال​۸۶ حدود هزار مدرسه کپری در استان وجود داشته ولی از سال ۸۶ تا ۸۸  بالغ ۹۰۰ کلاس درس دراستان جایگزین مدارس کپری شده و از سال ۸۹ تاکنون اگر مدرسه کپری ساخته شده و یا دیده شده، جایگزین کردن آنها با کلاسی در شان دانش آموزان در دستور کار ما بوده است اما باید بدانیم که کپر بخشی از زندگی مردم بلوچستان است و ما نیز در این راستا با ارسال مدارس پیش ساخته سعی کرده ایم فضای آموزشی در شان دانش آموزان را در اختیار آنان قرار دهیم.
وی تاکید کرد: در سطح استان  ۳۸۵ فضای کانکسی و ۵۴۳ کلاس کانکسی داریم که جایگزین مدارس کپری و کلاس هایی که سرریز دانش آموز داشته‌اند شده است.
وی خاطر نشان کرد: در منطقه بلوچستان با توجه به شرایط نیازمند احداث مدرسه جدید و در منطقه سیستان نیازمند تخریب و بازسازی مدارس تخریبی و فرسوده می باشیم و در این راستا سعی شده تا خیرین را در همین راستا هدایت کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به کمبود فضای آموزشی در استان نیازمند فعالیت بیش از پیش خیرین مدرسه ساز در سیستان و بلوچستان می باشیم و در این راستا از رسانه ها، علما، مسئولان در خواست می کنیم تنا خیرین را به این بخش هدایت کنند.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ادامه داد: در سال 92میزان مشارکت خیرین در زمینه مدرسه سازی، 9میلیارد و 870میلیون تومان بوده اما این رقم با تلاشهای انجام شده و برگزاری جشنواره های خیرین مدرسه ساز، به 47میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که رقم بسیار خوبی را نشان می دهد.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwzb9.rhbz8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما