تاریخ انتشار :جمعه ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۲
وجود داروهای قاچاق و تقلبی در بازار زاهدان باعث شده تا سلامت انسان ها به خطر افتد حال آنکه این داروها توسط برخی به صورت مجازی نیز به فروش می رسد و نظارتی در این خصوص وجود ندارد.
به گزارش عصرهامون، وجود داروهای قاچاق و تقلبی علاوه بر تهدید اقتصاد کشور، باعث شده تا سلامت مصرف کنندگان این قبیل دارو‌ها نیز به مخاطره بیافتد، و حتی به دلیل نهادینه شدن باورهای نادرست در بین برخی از مردم، داروهای قاچاق و تقلبی مورد استفاده قرار گیرند.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان های بین المللی سود حاصل از قاچاق دارو در پنج قاره زمین به بیش از80 میلیارد یورو رسیده که این آمار و ارقام با سود حاصل از قاچاق کوکائین در سراسر دنیا و تجارت اسلحه برابری می کند، این آمارها وقتی نگران کننده تر می شود که اگر به آمارهای سازمان جهانی غذا و دارو توجه می کنیم متوجه می شویم بیش از 47 درصد این داروهای قاچاق به بازارهای کشور های جهان سوم و آسیای غربی سرازیر می شود که در این میان برخی سیاست های غلط پسا برجامی باعث شده تا ایران به عنوان یکی از بهترین بازارهای هدف و سود آور برای این تجارت سیاه مورد توجه قاچاقچیان قرار گیرد.
گرایش گروهی از جوانان جامعه به حضور در باشگاه های بدن سازی، بعضا باعث می شود به سمت مصرف داروهای نیروزا کشیده شوند که به شدت سلامت آنها را تهدید می کند. همچنین، گروهی دیگر از افرادجوان و زنان هستند که از داروهای جنسی، لاغری و زیبایی استفاده می کنند، بدون اینکه متوجه عوارض ناگوار آن باشند. از همین رو، بازار داروهای قاچاق و تقلبی در کشور، با توجه به این شرایط از رونق بالایی برای سوءاستفاده کنندگان و قاچاقچیان دارو برخوردار است که متاسفانه علاوه بر اینکه اقتصاد حوزه سلامت را تهدید می کند، سلامت استفاده‌کنندگان از این قبیل داروهای قاچاق و تقلبی نیز به شدت در خطر است حال آنکه فروش این گونه داروها در فضای مجازی نیز در حال رونق گرفتن می باشد و هیچ نظارتی نیز در این زمینه وجود ندارد.
بررسی ها نشان می دهد پاکستان، چین و هندوستان بزرگترین تولید و توزیع کنندگان داروهای تقلبی در جهان هستند حال آنکه بیشترین داروی قاچاق و تقلبی، از پاکستان و عراق به ایران وارد می شود. هم اکنون ترکیه، امارات متحده عربی، پاکستان، سوریه و عراق از مهمترین مبادی ترانزیت داروهای تقلبی و قاچاق هستند.
بر اساس گزارش پلیس فتا، در حال حاضر بیش از هزار سایت اینترنتی در زمینه پخش و توزیع داروهای تقلبی در جهان شناسایی شده اند. از آنجا که یکی از مهمترین محل های  فروش و توزیع داروهای قاچاق و تقلبی، شبکه های اینترنتی هستند پیش بینی می شود در صورت کم توجهی دست اندرکاران مربوطه نسبت به این موضوع در آینده نه چندان دور فروش داروهای تقلبی و قاچاق از طریق اینترنت دامنگیر ایران نیز شود.
 
داروهای تقلبی موجب مرگ ناگهانی می شود
در همین رابطه 30بهمن ماه 1396 حسین پودینه متخصص بيماري هاي عفوني در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با تاکید بر اینکه داروهای قاچاق سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و موجب مرگ ناگهانی می شود، گفته بود مصرف دارو هاي پاكستاني، تقلبی و قاچاق به هيچ عنوان توصيه نمي شود چرا که این داروها در شرایط بد بهداشتی تهیه و قاچاق می شوند و بیماران بايد به طور جد از مصرف اين دارو ها پرهیز کرده و داروی مورد نیاز خود را از داروخانه های معتبر تهیه کنند.
وی استفاده از داروهای تقلبی چاقی و لاغری را خطرناک دانست و اذعان کرده تبلیغات بسیاری در باره داروهای چاقی و لاغری در فضای مجازی و ماهواره به چشم می خورد اما باید به مردم عزیز اطلاع داده شود که این داروها نه تنها اثرگذار نبوده بلکه به دلیل
به کار رفتن موادی چون مخدر و مواد شیمیایی موجب مرگ مصرف کنندگان نیز می شود.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcae6n6w49nwa1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما