تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۳۷
شهرکی گفت: مهم ترین عامل دفاعی مقابل هر ویروسی سیتم ایمنی بدن است که تغذیه مهم ترین سپر دفاعی مقابل کویید 19 است.
به گزارش عصرهامون؛ سعید شهرکی کارشناس تغذیه در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه مهم ترین عامل دفاعی مقابل هر ویروسی سیستم ایمنی بدن است که در رابطه با ویروس کرونا مهم ترین  نقش برعهده سیستم ایمنی بدن است، بیان کرد: تغذیه مهم ترین  سپر دفاعی مقابل  کووید 19 است.

وی افزود: برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله ویروس کرونا رعایت دو اصل  تعادل(مصرف کامل مواد غذایی)  و تنوع (ممصرف انواع مختلف مواد غذایی)در رژیم غذایی که در 6 گروه اصلی مواد غذایی جای دارند، مهم است.

این کارشناس تغذیه گفت: برای افزایش سطح ایمنی بدن استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی خصوصا ویتامین A ،D و ویتامین c که بیشتر در مرکبات وجود دارد.بسیار مهم است.

شهرکی با اشاره به اینکه سبزی های تیره رنگ، گوجه فرنگی، کلم، انواع گل کلم، جوانه گندم، ماش حاوی ویتامین c هستند، ادامه داد: مصرف پیاز به صورت روزانه در غذا که حاوی ویتامین c است می تواند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

وی با بیان اینکه در سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی رنگ مانند هویج، کدو حلوایی و موز، زرده تخم مرغ، ماهی و گوشت ویتامین A وجود دارد،خاطر نشان کرد: ویتامین D بیشتر در روغن های گیاهی از جمله روغن کالونا، آفتابگردان و ذرت وجود دارد.

این کارشناس تغذیه گفت: غذاهای چرب و شور و غذاهایی که دارای قند و شکر اضافه هستند می تواند باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شود و ایجاد التهاب و تورم در قسمت های مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای منجر شود که توصیه می شود جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی روی و آهن که در گوشت قرمز،مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها و میوه های خشک شده وجود دارد استفاده شود.

شهرکی با بیان اینکه کمبود روی و آهن در بدن می تواند تضعیف سیستم ایمنی بدن منجر شود، خاطر نشان کرد: مصرف خود سرانه مکمل توصیه نمی شود مگر در مواردی که بدن با کمبود مواد مغذی مواجه باشد که از طریق آزمایش مشخص خواهد شد.

وی اذعان کرد:  مصرف روزانه آب و مایعات فراموش نشود، از مصرف مایعات سرد خود داری و چای کمرنگ، سوپ بیشتر استفاده شود، افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند حداقل دو و یا سه وعده میوه و سبزیجات مصرف کنند، سیر و زنجبیل مفید است اما نباید در مصرف زیاده روی کرد.
 
کارشناس تغذیه گفت: در سالمندان یکی از علل، کم اشتهایی و کم آبی بدن است که باید روزانه حداقل 8 لیوان آب و مایعات استفاده کنند، همچنین  مصرف مواد غذایی پروتئین دار خصوصا پروتئین های حیوانی مانندئ گوشت کم چرب، تخم مرغ، مرغ، ماهی، فرآورده های لبنی کم چرب، پروتئین های گیاهی از جمله حبوبات و مغزهای گیاهی توصیه می شود و  به طور کلی حداقل دو واحد از گروه گوشت و تخم مرغ برای تأمین پروتئین مورد نیاز  سالمندان لازم است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8mevxuqe8az.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها