تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۵
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: با توجه به مقصد گردشگری شدن استان سیستان و بلوچستان در سال96، آثار شاخص تاریخی استان در انتظار حضور گردشگران می باشند.
مجید کلا نوری در گفت و گو با خبرنگاراجتماعی عصر هامون با بیان اینکه فعالیت های آماده سازی آثار باستانی شاخص استان در حال انجام می باشد و اعتبارات خوبی نیز به این بخش تخصیص یافته، افزود: تمامی دستگاه ها موظف شده اند در زمینه گردشگری به فعالیت بپردازند اما وظیفه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بیش از دیگر دستگاه ها می باشد.
وی با بیان اینکه گردشگری در ایران بیشتر به عنوان مقصد گردشگری معرفی شده است، ادامه داد: در زمینه بهتر استقبال از گردشگران در استان تقسیم بندی شده که براساس آن سیستان پذیرای گردشگران میراث و در حوزه بلوچستان پذیرای گردشگران میراث و طبیعت خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی ها برای سال آینده در زمینه آثار تاریخی و محوطه های باستانی شاخص است، تاکید کرد: با توجه به برنامه ریزی ها، مرمت این آثار در حال اجرا می باشد که از نمونه این آثار می توان به قلعه بمپور، بی بی دوست، ارگ سه کوهه، کوه خواجه، دهانه غلامان، پست و گمرک و فرمانداری چابهار و غیره اشاره کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار عصرهامون در زمینه کندوکاوهای آثار باستانی و تاریخی در استان که جدیدا در برخی از شبکه های مجازی تصاویری از آنها انتشار یافته است، خاطر نشان کرد: خط قرمز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان این موضوع است و برخورد جدی با سوء استفاده کنندگان  از میراث فرهنگی در هر شهر و حوزه و با هر تمدنی که باشد فرقی نمی کند، مهمترین وظیفه مان حفاظت و حراست از آنها است.
کلانوری ادامه داد: به طور مثال چندی پیش در منطقه بی بی دوست یک کوره آجر پزی مجوز دار اقدام به خاک برداری غیر از محل تعیین شده کرده بود که پیگیریمان را تا حد بسته شدن این کوره انجام دادیم و این ثابت می کند که این اداره کل از مباحث فرهنگی و تاریخی کوتاه نمی آید.
وی تاکید کرد:اگر در مورد کند و کاو ها گزارشی را داشته باشیم، موضوع را به طور جدی از مراجع قضایی پیگیری خواهیم کرد.
این مسئول خاطر نشان کرد: در این اداره کل یگان حفاظتی وجود دارد که با 100 نفر نیرو و با فرماندهی یکی از نیروهای انتظامی استان اداره می  شود و وظیفه اصلی این یگان، حفاظت و حراست از آثار باستانی و تاریخی است.
وی گفت: در استان پهناور سیستان و بلوچستان آثار بسیار زیاد تاریخی وجود دارد که از این آثار علاوه بر آثار ثبت جهانی شده، هزار و 800اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و حفاظت کامل از این آثار نیز کار بسیار سختی است.
وی در خصوص چاه های تاریخی روستای گوری از توابع بخش جزینک شهرستان زهک نیز گفت: این چاه ها در سالهای اخیر شناسایی شده است  و پس از آن علیرغم نبود اعتبارات پژوهشی، کار پژوهش این چاه ها توسط اعضای دانشگاه و پژوهشگران این اداره کل درحال انجام است.
کلانوری خاطرنشان کرد: براساس مطالعات اولیه اعلام شده  این چاه ها مربوط به دوران اشکانی  است و برای حفاظت و مراقبت از آنها اطلاعات لازم به یگان حفاظت اداره کل داده شده است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdns0n.yt0xf6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما