تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۹
عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی گفت: عملکرد دولت در مسئله اشتغالزایی بسیار ضعیف است و نرخ بیکاری از ابتدای روی کارآمدن دولت روحانی سیر صعودی داشته است.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، علی کرد اظهار کرد: باید از صنایع دستی، سوزن دوزی، داروهای گیاهی، غذاهای سنتی، محصولات باغی و زراعی و غیره در شهرستان خاش حمایت شود تا جوانان بتوانند جهت اشتغال به این صنایع رو بیاورند و برای خود کار و کاسبی فراهم کنند.
وی با بیان اینکه باید روش آموزش در دانشگاه ها اصلاح شود تا با نیاز بازار کار و سرمایه همسو شوند، گفت: در حال حاضر تعداد 4 دانشگاه در شهرستان خاش وجود دارد که این مراکز با وجود اینکه نقش تاثیرگذاری در ارتقاء سطح علمی جوانان دارند اما در واقع هر روز سبب افزایش جمعیت فارغ التحصیلان فاقد مهارت می شوند که باید برای این مسئله مهم چاره اندیشی شود.
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر حدود 3 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که باید زمینه اشتغال این زنان فراهم شود.
وی بیان کرد: متاسفانه آمار قاچاق کالا در کشور رو به افزایش است و این نیز یکی از موانع اشتغالزایی در جامعه محسوب می شود که نیازمند ایجاد نظام و ساز و کار جدید میان نهادهای مسئول است.
کرد با بیان اینکه متاسفانه همه از مشکلات بیکاری ناله و گلایه می کنند اما هنوز هیچ کس اقدام عملیاتی در این خصوص انجام نداده است، گفت: مسئولان باید در برابر بیکاری جوانان شرمنده باشند چرا که در هر شهری حداقل بیش از 70 درصد جوانان آن شهرستان بیکار و جویایی کار هستند.
* بیشتر جوانان خاشی دارای دو مدرک هستند اما بیکارند
وی اذعان کرد: در حوزه انتخابیه شهرستان خاش بیشتر جوانان دارای مدارک علمی بالا هستند و برخی نیز 2 مدرک دانشگاهی بالا دارند اما بیکار هستند و برخی مسئولان نیز با آمارهای دروغ سعی میکنند که کم کاری خود را جبران کنند.
کرد با بیان اینکه برخی از مسئولان تنها به فکر منافع حزبی هستند، گفت: متاسفانه تا زمانی که تسهیلات اشتغالزیی در راهی به جزء اشتغالزایی صرف و پرداخت شود نمی توان انتظار از تغییر وضعیت کنونی و رفع بحران بیکاری داشته باشیم.
* برخی از افراد با رانت و فشارهای سیاسی در ادارات سیستان و بلوچستان استخدام شده اند
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان گرد: بعضاً مشاهده می شود برخی از افراد که تخصص لازم برای یک شغل را ندارند در برخی از دستگاه ها به دلیل وابستگی به قشر و گروه خاصی در استان استخدام می شوند که این برای استان یک فاجعه بزرگ است.
وی با بیان اینکه بسترهای مناسبی جهت ایجاد اشتغال در  حوزه های صنعت، گردشگری و کشاورزی در شهرستان خاش فراهم است، افزود: زمین های حاصلخیز و کاشت محصولاتی مانند زردآلو، انار، پسته، گردو، مرکبات، سبزی و صیفی جات، شلغم، هویج، پیاز، گوجه، خیار، سیب زمینی، پرورش ماهیان سردآبی و گرم آبی و غیره اشتغال و درآمدزایی خوبی را در این شهرستان ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به دلیل حل مشکلات بیکاری در استان و شهرستان، کمیسیون اجتماعی مجلس را انتخاب کردم و در این کمیسیون با وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی رابطه نزدیکی دارد.
کرد با اشاره به تعطیلی بسیاری از شهرک های صنعتی استان، گفت: متاسفانه شهرک های صنعتی خاش و میرجاوه، نصرت آباد و نوک آباد مدتها غیرفعال است و باید جهت اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری بتوانیم با تشویق سرمایه گذاران معضل بیکاری را نیز حل کنیم.
* عملکرد دولت در مسئله اشتغالزایی بسیار ضعیف است
وی اظهار کرد: وزارت کار تاکنون نتوانسته با منابع مالی، مسئله اشتغالزایی را انجام دهد و عملکرد دولت در مسئله اشتغالزایی بسیار ضعیف است و باید در این روزهای پایانی دولت یازدهم، به مسئله اشتغالزایی توجه کند.
کرد ادامه داد: متاسفانه تاکنون دولت نتوانسته به خوبی در مسئله اشغالزایی عمل و منابع مالی را هزینه کند و در زمانی که دولت بر پروژه ها و طرح ها نظارت ندارند بدون شک نمی تواند به خوبی طرح ها را اجرایی کند.
* بسیاری از طرح های کشاورزی به دلیل عدم تخصیص مناسب بودجه بر زمین مانده است
وی با بیان اینکه بسیاری از طرح های کشاورزی به دلیل عدم تخصیص مناسب بودجه بر زمین مانده است، گفت: اعتبار برای قنوات، لایروبی و کانال های آبرسانی و پوشش انهار، استخرهای ذخیره آب و احداث جاده های دسترسی به منازل و زمین های کشاورزی تاکنون تخصیص نیافته است.
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کار کشاورزی با اجرای طرح های کشاورزی صورت می گیرد، تصریح کرد: دولت باید بر تخصیص و نحوه هزینه کرد اعتبارات دقت و نظارت کافی را داشته باشد تا ضمن انجام طرح های کشاورزی، معضل بیکاری را نیز حل کند.
وی بیان کرد: برای بازگشایی معابر گذر کوله باری میرجاوه به صورت قانونمند و رعایت مسائل امنیتی پیگیری کرده ام اما از این روند رضایت ندارم.
* بسیاری از پروژه ها بعد از گذشت 11 ماه از تذکر به دولت همچنان راکد و غیرفعال است.
کرد با بیان اینکه در خصوص عدم راه اندازی کارگاه ها، کارخانه ها و شهرک های صنعتی در حوزه انتخابیه به دولت تذکر داده ام، گفت: بسیاری از پروژه ها و طرح ها بعد از گذشت 11 ماه از تذکر به دولت همچنان راکد و غیرفعال است.
وی ادامه داد: نظام حاکمیتی و دولت نسبت به حل مشکلات مردم ناتوان و بی توجه است و نتوانسته به موقع بسیاری از پروژه ها را در کمیته های برنامه ریزی مصوب و به اجرا در بیاورد.
* دولت بجای شعار در عمل خود را به اثبات برساند
وی با تاکید بر انجام پروژه ها و برنامه ها توسط دولت به صورت عملیاتی نه با شعار و وعده، گفت: دولت باید بسیاری از پروژه ها و طرح های نیمه تمام را با انعقاد قرارداد با پیمانکاران شروع کند و استانداری و فرمانداری در جهت اجرای درست این پروژه ها نظارت و پیگیری لازم را داشته باشند.
کرد با بیان اینکه تاکنون اقدام مناسب و درخور شان در خصوص اشتغال برای جوانان انجام نشده است، اذعان کرد: در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی کم کاری بسیار زیاد وجود دارد و برنامه تدوین شده برای استفاده از منابع طبیعی، چشم اندازها، چشمه های آب گرم، قله ها و مکان های زیبا به درستی انجام نشده و سبب افزایش بیکاری در جامعه شده است.
* دولت باید شعارهای تبلیغاتی و جلسات سیاسی را کنار بگذارد
وی تاکید کرد: دولت باید شعارهای تبلیغاتی و جلسات سیاسی را کنار بگذارد و به دنبال اجرای کردن عملیاتی کارها باشد و برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت را پی گیری و به سرانجام برساند.
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی از وضعیت آزمون استخدامی یک ماه گذشته نیز اعلام نارضایتی کرد و گفت: متاسفانه در این آزمون برخی از افراد با رانت و لابی بازی دارند جذب می شوند و باید جلوی اینگونه تخلفات گرفته شود.
وی بیان کرد: متاسفانه معضل بیکاری بسیاری از افراد را مجبور به ترک روستا و مهاجرت به شهرها و حاشیه نشینی کرده است که باید دولت با برنامه ریزی دقیق نگذارد تا روستاییان جهت اشتغال به شهرها مهاجرت کنند و زیرساخت های لازم را در روستاها فراهم کند تا شاهد افزایش بی خانمان ها در شهرها و حاشیه نشینی نباشیم.
* شعار و وعده و وعید برای مردم دردی را دوا نمی کند
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شعار و وعده و وعید برای مردم دردی را دوا نمی کند، گفت: دولت یازدهم نباید با شعارهای تبلیغاتی و انتخاباتی مردم را سرگرم کند بلکه با اقدامات عملی، با مردم سخن بگوید و مشک آن است که خود ببوید نه بگویند و مردم امروز به رونق اقتصادی، بالندگی، اشتغال و بازارچه های مرزی نیاز دارند.
وی ادامه داد: متاسفانه دولت در خصوص حمایت از قشر ضعیف کشاورز در راستای خرید و فروش محصولتشان بسیار ضعیف است و عملاً در این خصوص عملکردی مثبتی ندارد.
کرد با بیان اینکه مسئولان در روزهای آخر عمر دولت یازدهم بهتر است به فکر خدمت رسانی باشند، اذعان کرد: مسئولان رسالت اصلی خود را در خدمت به مردم رها کردند و به دنبال کارهای تبلیغاتی هستند.
* نرخ بیکاری شهرستان خاش نسبت به سایر شهرهای استان بیشتر است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بیکاری در استان سیستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان خاش به خوبی قابل لمس و احساس است و نرخ بیکاری شهرستان خاش نسبت به سایر شهرهای استان بیشتر است و باید چاره ای برای این بحران اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه حل معضل بیکاری و اشتغال از مهمترین مطالبات مردمی شهرستان خاش است، تصریح کرد: بسیاری از افرادی که به دفتر ارتباطی ما در خاش و میرجاوه مراجعه می کنند در حوزه اشتغال و بیکاری است که باید با تقویت و توسعه ظرفیت های سرمایه گذاری در این شهرستان ها بتوانیم هرچه سریعتر معضل بیکاری را حل کنیم.
کرد با بیان اینکه آمار دقیقی از بیکاری نداریم، گفت: همه سعی و تلاش خود را برای حل مشکلات مردم خصوصاً مشکل و معضل بیکاری فارغ التحصیلان این استان و شهرستان خاش انجام خواهیم داد.
وی بیان کرد: جوانان نباید منتظر شغل های دولتی باشند و باید از ظرفیت ها و پتانسیل های این مناطق در راستای اشتغالزایی استفاده کنند.
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حوزه گردشگری نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد، ادامه داد: متاسفانه وضعیت اشتغال بسیار وخیم است و باید جوانان همت کنند و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، با کارآفرینی به دنبال ایجاد شغل باشند.
* اقتصاد مقاومتی بهترین راه برای اشتغالزایی است
 وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بهترین راه برای اشتغالزایی است، گفت: مسئولان باید به اقتصادمقاومتی توجه کنند و در اجرای آن پیشگام و پیش قدم باشند تا بتوانیم معضل و بحران شدید بیکاری را حل کنیم.
کرد با اشاره به تسهیلاتی که برخی از بانک ها به جوانان می دهند، بیان کرد: تنها ارائه تسهیلات به جوانان جویایی کار کافی نیست بلکه باید ابتدا آموزش های لازم برای ایجاد عرصه اشتغال را ارائه کنیم و سپس برای فروش محصولاتش نیز آن جوان را حمایت کنیم و نگذاریم جوانان ما بعد از گرفتن تسهیلات دچار سرگردانی شوند.
وی با بیان اینکه وظیفه مسئولان دولتی است که برای اشتغال جوانان برنامه ریزی مدون و دقیقی داشته باشند، گفت: بدون شک فنی و حرفه ای و آموزش های این اداره نقش مهمی در مبارزه با معضل بیکاری دارد و بیکاری یک فرد نه تنها خانواده را با چالش جدی مواجه می کند بلکه یک کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شهرستان خاش زیرساخت های مناسبی برای توسعه و رونق اقتصادی و همچنین اشتغالزایی جوانان وجود دارد که دولت تنها در مسئله اشتغالزایی، شعار می دهد اما در عمل اقدامی انجام نداده است.
وی با بیان اینکه بیشتر افراد جویایی کار استان به شهرها و استان های همجوار مانند یزد، مشهد و گرگان مهاجرت کردند، اظهار کرد: مردم استان سیستان و بلوچستان به دلیل خشکسالی، محرومیت و اشتغالزایی ترجیح می دهند به مناطق برخوردارتر در استان های دیگر مهاجرت کنند که این آسیب جدی برای این استان است.
انتهای پیام/3028

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgxt9y.ak9xz4prra.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما