تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
فاجعه ای زیست محیطی که در حین ناباوری شکل می گیرد اما دلیل و توجیهی مناسب و منطقی برای آن وجود ندارد؛ فاجعه ای که هر سال تکرار می شود اما تدبیری لازم در حفظ میران آب و منابع انجام‌نمی شود .
به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ تالاب بین المللی هامون هر ساله شاهد فاجعه عظیمی از مرگ هزاران ماهی و پرنده در بستر خود بوده است، این تالاب در ماه هایی کوتاه از سال توسط سیلاب های کشور افغانستان آبگیری می شود و هزاران پرنده و ماهی به این تالاب مهاجرت می کنند.
در این بین پس از تبخیر آب و همچنین عدم مدیریت صحیح در انتقال سیلاب های افغانستان باعث می شود تا حجم آب زیادی از دریاچه خشک شود و مهاجران این دریاچه را به کام مرگ بکشاند.
سال گذشته بود که میلیون ها چه ماهی با بی تدبیری محض مسئولین استان سیستان و بلوچستان تلف شدند و در نهایت از بین رفتند، امسال نیز فاجعه زیست محیطی در تالاب هامون آغاز شده است به طوری که هزاران بچه ماهی در روزهای نخست خشکی تلاب از بین رفتند.
 مرگ تعداد کثیری از گونه های ماهی و پرنده که علاوه بر اشتغال تعداد زیادی از حاشیه نشینهای هامون  در تامین فراورده های گوشتی منطقه سیستان نیز حائز اهمیت است .
فاجعه ای زیست محیطی که در حین ناباوری شکل می گیرد اما دلیل و توجیهی مناسب و منطقی  برای آن وجود ندارد؛ فاجعه ای که متاسفانه هر سال تکرار می شود  اما تدبیری لازم در حفظ میران آب و منابع  انجام‌نمی شود .
با این حال تعداد بچه ماهی هایی که رو به مرگ می روند هیچگاه مشخص نمی شود اما میلیون ها بچه ماهی در حالی تلف می شوند که هر ساله مسئولین محیط زیست شاهد این فاجعه بزرگ هستند و تا کنون هیچ راهکاری برای عدم تکرار آن ایفا نکرده اند.
 
 
 


 
یکی از علل اساسی و مهم در شکل گیری این روند ، عدم توجه در مدیریت میزان‌آب موجود،با توجه به تشدید طوفانهای شدید و بازگشایی چندین باره سد خاکی ایجاد شده در مجاورت کوه خواجه و ایجاد هامونک های است که در چند سال گذشته اجراء شد . 
گفتنی است که در سال 93 و 94 به دلیل حجم آب زیادی که وارد تالاب هامون شده بود، بیشترین آمار مرگ و میر پرندگان و ماهی های در این سال ها رخ داده است.
با این حال موجی از بیکاری دوباره هامون نشینان را فرا می گیرد و صیادان دوباره باید به کنج اتاق زل بزنند و برای دیدن دوباره هامون تا سال دیگر صبر کنند. https://www.asrehamoon.ir/vdcgxw9y.ak93u4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما