تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۵
در آستانه بازگشایی مدارس،

جولان " قاتلان هار" در خیابان های سیستان

از اوایل تابستان امسال در هر یک از پنج شهر سیستان دست کم یک یا دو نفر بر اثر گازگرفتگی سگ های ولگرد به مرگ دچار شده اند.

به گزارش عصر هامون به نقل از ندای هیرمند؛ سگ های ولگرد این روزها در سیستان معضل جدید را ایجاد کرده اند، سیستانی که سالهاست با خشکسالی و فقر دست و پنجه نرم می کند اکنون این حیوانات ناقل بیماری کشنده هاری در سیستان شده اند.

از اوایل تابستان امسال در هر یک از پنج شهر سیستان دست کم یک یا دو نفر بر اثر گازگرفتگی سگ های ولگرد به مرگ دچار شده اند؛ سگ های هار خوی وحشی دارند در ظلمت شب و در روشنای روز به شهروندان حمله ور می شوند.

با اینکه آمارهای اعلام شده از سوی مسئولین کنترل بیماری هاری را نشان می دهد، اما جولان سگ های ولگرد همچنان در خیابان های مناطق مختلف سیستان مشاهده می شود.

شهرستان هیرمند به مرکزیت شهر دوست محمد، این روزها شاهد خیل عظیمی از حضور سگ های ولگرد در اواسط خیابان هاست، خیابانهایی که در کمتر از یک هفته دیگر شاهد حضور دانش آموزان مدرسه ای خواهد بود.

با این حال شهرداری ها آمار های خود را به طوری اعلام کرده اند که گویا به طور کل ریشه سگ های ولگرد از مناطق سیستان سوزانده شده است ، اما هر روز تجمع سگ های ولگرد در خیابان های اصلی شهر دیده می شود.

تصاویر سگ های ولگرد، توسط مخاطبین پایگاه خبری ندای هیرمند ارسال شده است؛ و تجمع سگ های ولگرد را در خیابان فرمانداری شهر دوست محمد نشان می دهد.

 

 

 

 

 

 

افزایش مرگ و میر ناشی از هاری در سیستان بی سابقه و غیر طبیعی است

 

 

 

 

 

حسن عرفانی در نشست بررسی مشکلات بیماری هاری که در سرسرای فرمانداری زابل واقع در شمال سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 2 هزار نفر در 6 ماه گذشته در منطقه سیستان از طریق سگ دچار حیوان گزیدگی شدند که هفت مورد آن منجر به فوت شده است.
وی با بیان اینکه این تعداد مرگ و میر برای یک منطقه جغرافیایی کوچک غیر طبیعی است، تصریح کرد: هم اینک 9 مرکز درمان و پیشگیری بیماری هاری در منطقه سیستان فعال است که وزارت بهداشت برای درمان هر فرد مبتلا به حیوان گزیدگی 10 میلیون ریال هزینه می کند.
وی افزود: تمام مراحل واکسیناسیون و شستشوی محل حیوان گزیدگی به صورت رایگان انجام می شود.

 

 



رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ادامه داد: 810 میلیارد ریال امسال برای کنترل بیماری زئنوز( بیماری مشترک میان انسان و دام) در کشور اختصاص یافته است.
وی کنترل جمعیت سگ های ولگرد از طرف شهرداری ها و دهیاری ها را در منطقه سیستان خواستار شد و گفت: متولی مدیریت جمعیت سگ های ولگرد بر عهده شهرداری ها و دهیاری هاست.
عرفانی شرایط اقلیمی، خشکسالی، کنترل نکردن صحیح پسماند زباله های شهری و نبود نظارت درست برای ورود دام زنده از طریق مرز و مدیریت کشتارگاه را از جمله عوامل مهم افزایش سگ های ولگرد ذکر کرد.
وی افزود: همسایگی سیستان با افغانستان و ورود حیوانات از این کشور حذف هاری را در این منطقه غیر ممکن می کند.

 

انتهای پیام/

https://www.asrehamoon.ir/vdciupa3.t1av32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما