تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۶
کشاورزان سیستانی آستین همت بالا زدند؛

آغاز آئین سنتی "حشر" در منطقه سیستان

یکی از سنت های دیرینه در سیستان ، حشر است، این اقدام در نیمه دوم مهرماه آغاز می شود و آب راهه هایی که در مسیر آب ورودی از سیلاب های افغانستان و یا چاهنیمه ها قرار دارند را لایروبی می کنند.

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ با آغاز فصل کشت محصولات کشاورزی و همچنین پایان یافتن طوفان های معروف 120 روزه در سیستان، کشاورزان سیستانی اقدام به لایروبی انهار می زنند که این فعالیت در منطقه به نام حشر یاد می شود.

یکی از سنت های دیرینه در سیستان ، حشر است، این اقدام در نیمه دوم مهرماه آغاز می شود و آب راهه هایی که در مسیر آب ورودی از سیلاب های افغانستان و یا چاهنیمه ها قرار دارند را لایروبی می کنند تا در هنگام بارندگی ، آب از میسیر مورد نظر منحرف نشود.

رسوبات حمل شده توسط آب رودخانه ی هیرمند و وزش بادهای ۱۲۰ روزه که میلیون‌ها تن گل و لای و شن و ماسه ی روان را با خود به همراه دارد، نظام هماهنگ و پیچیده‌ای برای لایروبی انهار در سیستان به نام “حشر” به وجود آورده است.

به طور کل می توان از حشر به عنوان ، سال زراعی جدید نام برد، کشاورزان با به دست گرفتن وسایل کشاورزی مورد نظر بدین صورت سال کشت محصولات جدید را اعلام میدارند و اقدام به کشت گندم و جو مورد نیاز منطقه می کنند.

حبیب رستمی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند در این خصوص گفت: هر ساله کشاورزان مناطق مختلف سیستان با آغاز فصل پاییز اقدام به لایروبی انهار می کنند.

 

 

 

 

 

وی افزود: لایروبی انهار توسط نیروی انسانی از پیر و جوان در دشت های سیستان به روش های مختلفی انجام می شود و  با توجه به بارندگی های پیشبینی نشده، امید است تا آب به موقع به دست کشاورزان برسد.

محمد علی پیری فرماندار شهرستان هیرمند نیز در جلسه کارگروه آب بیان داشت:  بیشترین سطح زیر کشت در منطقه سیستان به شهرستان هیرمند اختصاص دارد، و در سال جاری به دلیل حجم کم آب، شهرستان هیرمند از مخازن آب چاه نیمه نمی تواند برخوردار باشد.

وی ادامه داد: تعداد چهار شرکت انتقال آب با لوله به مزارع کشاورزی در چهار ناحیه شهرستان در حال انجام فعالیت هستند، که روند کار آنها نسبت به دیگر نقاط حوزه سیستان از پیشرفت خوبی برخوردار است.

فرماندار شهرستان هیرمند با بیان اینکه لایه روبی انهار و رودخانه ها یکی از ضرورت های کشاورزان است، افزود: با تمام توان در استان پیگیر لایه روبی انهار و رودخانه های شهرستان هستیم و برای این کار یک دستگاه بیل مکانیکی به شهرستان هیرمند برای لایه روبی انهار و رودخانه ها اختصاص یافته است.

از حشر به عنوان یک اشتغال مقطعی نیز در سیستان یاد می شود، که در برخی از مقاطع عدم پرداخت حقوق، کشاورزان را از ادامه این روند نا امید ساخته است.

 

انتهای پیام/

https://www.asrehamoon.ir/vdciwua3.t1a3q2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما