مصطفی احمدی مقدم گفت: سطح آگاهی مردم در زمینه رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بالا رفته و از سوی دیگر آموزش ، هشدارها و توصیه های کارشناسان بهداشت و پزشکان به مردم درباره راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا در کاهش این بیماری موثر بوده است.
به گزارش عصرهامون، به نقل از زاهدنیوز ؛با گرم شدن هوا برخی بیماری ها از جمله وبا (التور) در جامعه افزایش پیدا می کند البته این بیماری با رعایت نکات بهداشتی از جمله شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات قابل پیشگیری است و رعایت بهداشت فردی مهم ترین عامل برای کاهش ابتلا به این بیماری است.
وبا یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین بیماریهای همهگیر در جهان است و همه گیری آن با مصرف آب و غذای ناسالم، شرایط ناسالم بهداشتی، بهسازی نامطلوب محیط و شرایط زندگی شلوغ و پرجمعیت، ارتباط دارد.
احمدی مقدم مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان میرجاوه در گفت و گو با زاهدنیوز بیان کرد:وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی بوده که عامل بیماریزایی آن یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و این بیماری در اثر سم تولید شده از این باکتری که در روده کوچک تکثیر مییابد، بروز پیدا میکند.
وی افزود: التور یا وبا یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین بیماریهای همهگیر در جهان است و همه گیری آن با مصرف آب و غذای ناسالم، شرایط ناسالم بهداشتی، شرایط زندگی شلوغ و پرجمعیت، ارتباط دارد خوشبختانه در چند سال گذشته بیمار التور در میرجاوه نداشتیم.
وی با اشاره به اقدامات در زمینه پیشگیری از التور در فصل گرما، خاطرنشان کرد: سطح آگاهی مردم در زمینه رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بالا رفته و از سوی دیگر آموزش ، هشدارها و توصیه های کارشناسان بهداشت و پزشکان به مردم درباره راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا در کاهش این بیماری موثر بوده است.
احمدی مقدم تاکید کرد: توزیع کلر ۱%در روستاهایی که فاقد لوله کشی آب هستند و کنترل کلر آب به صورت روزانه توسط نیروهای بهداشتی شهرستان انجام می شودهمچنین بررسی شبکه های آب رسانی و گزارش موارد شکستگی و صفر کلر از جمله اقداماتی است که در میرجاوه در راستای مقابله با شیوع التور انجام می شود.
مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان میرجاوه اذعان کرد: برای پیشگیری از بیماری وبا، آموزش های لازم به خانوارها جهت استفاده از آب آشامیدنی سالم، شست شوی دست ها با آب و صابون قبل و بعد غذا و بعد از اجابت مزاج انجام می شود و استفاده از غذای گرم،بهسازی و بهداشتی بودن توالت های خانوارها در روستاها،احداث توالت بهداشتی با مشارکت مردم از جمله اقدامات آموزشی به مردم برای پیشگیری از ابتلا به التور می باشد.
وی رعایت بهداشت فردی را مهمترین عامل در پیشگیری از التور دانست و بیان کرد: اگر اقدامات لازم بهداشتی صورت نگیرد خطر بیماری در همه ی مناطق وجود دارد بنابراین توصیه می شود مردم از آب کلرینه یا از اب جوشانده شده استفاده کنند، سبزیجات را ضدعفونی و انگل زدایی کرده و غذای مانده در یخچال نگهداری را قبل مصرف حتما گرم و بعد استفاده کنند و دست هایشان را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی تصریح کرد: وبا یک بیماری اسهالی حاد است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل میشود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آبهای سطحی و فاضلابها وجود دارد. کسی که به وبا مبتلا میشود مدفوع و آب محیط را آلوده میکند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند در واقع این بیماری از طریق آب آلوده، مدفوع انسان، غذای آلوده، دست آلوده و سبزیجات آلوده به دیگران منتقل می شود