> نبود کامیون حمل هندوانه معضل بزرگ کشاورزان دلگانی گره نبود جاده با دندان کامیون باز نمی شود به نام دلگان به کام دیگران | عصر هامون
تاریخ انتشار :جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۴
کشاورزان هندوانه کار دلگانی به دلیل نبود کامیون جهت حمل محصول آنها با مشکلاتی روبرو شده اند.
نبود کامیون حمل هندوانه معضل بزرگ کشاورزان دلگانی/ گره نبود جاده با دندان کامیون باز نمی شود/ به نام دلگان به کام دیگران
به گزارش  عصرهامون و به نقل از دلگان پرس، کشاورزان بخش جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان امسال با تولید انبوه هندوانه توانسته اند این محصول را به سایر ایران و همچنین به سایر کشورهای منطقه صادر کنند.
به دلیل نبود کامیون جهت حمل هندوانه، دلالان محصول ما را به قیمت پایین می خرند
با وجود تمام این توانمندیها تعدادی از کشاورزان صیفی کار بخش جلگه چاه هاشم دلگان از کمبود کامیون برای حمل محصول هندوانه خود گلایه دارند و می گویند: نبود کامیون باعث شده تا این محصول روی زمین بماند و خراب شود.
قوام بامری یکی از کشاورزان هندوانه کار جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان با اشاره به نبود کامیون جهت حمل هندوانه های این شهرستان اظهار کرد: امسال 50 هکتار از اراضی خود را زیر کشت هندوانه بردم حالا باید با هزاران امید و آرزو و تلف کردن حدود پنج ماه وقت محصولم را برداشت و روانه بازار کنم که کامیونی برای حمل نیست.
وی با بیان اینکه کمبود کامیون موجب شده تا هندوانه روی زمین بماند و بعضی از دلالان با قیمت بسیار پایین از کشاورزان بخرند، افزود: این معضل در بعضی از موارد به خراب شدن هندوانه های کشاورزان منجر شده است.
اغلب کشاورزان ورشکست شده اند
شهرام نارویی یکی دیگر از کشاورزان کشاورزان جلگه چاه هاشم در این خصوص اظهار کرد: کمبود کامیون و فروش نرفتن محصول موجب شده اغلب هندوانه کاران ورشکسته و خسارات زیادی متحمل شوند.
وی با اشاره به بیکاری جوانان این منطقه که بعضی از آنها به سمت کار کشاورزی روی آورده اند افزود: با این معضل دیگر کسی ترغیب نمی شود که به سمت کشاورزی برود.
این کشاورز جلگه ای تصریح کرد: مسئولان چرا در این زمینه سهل انگاری می کنند، چرا این مشکل را قبل از آنکه با دندان باز کنند، با دست باز می کردند بهتر نیست.
شهرام نارویی با بیان اینکه اضافه کردن کامیون مثل یک مسکن است که فقط تا چند ساعت باعث درد می شود خاطر نشان کرد: با راننده های کامیون که صحبت می کنیم همه از وضعیت بد جاده صحبت می کنند، اگر به وضعیت این جاده رسیدگی کنند، دیگر این مشکل پیش نمی آید.
هندوانه هایی که آب های زیر زمینی منطقه را خشک می کند/ به نام دلگان به کام دیگران
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان  اظهار کرد: هم اینک سه هزار هکتار از زمین های جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان زیر کشت هندوانه است و با پیگیریهای لازم هر روز بیش از 200 کامیون این هندوانه ها را جابجا می کنند.
یارمحمد بامری ادامه داد: امسال کشت هندوانه به اندازه ای زیاد است که کامیون کافی برای حمل سایر اقلام کشاورزی از جمله گندم وجود ندارد.
وی افزود: هندوانه دلگان به سایر شهرستانها و کشورهای اطراف صادر می شود؛ قیمت هندوانه در مزارع تا چند روز قبل حدود 12 هزار ریال بوده اما از قیمت کنونی آن اطلاعاتی در دست نیست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان با اعلام مخالفت با کشت هندوانه خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردها کشت هر کیلو هندوانه حدود دو هزار لیتر آب نیاز دارد و این موضوع سبب خشک شدن بسیاری از چاه های منطقه شده است.
بامری ادامه داد: بسیاری از مردم این منطقه زمین های زراعی خود را به افرادی از یزد و اصفهان اجاره داده اند و در حقیقت سود حاصل از فروش محصولات به جیب افراد غیر بومی می رود در حالی که منابع زیر زمینی این منطقه خشک و نابود می شوند.
افزایش سطح زیر کشت هندوانه باعث کمبود کامیون شده است
هوشنگ بامری فرماندار دلگان در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس اظهار کرد: روزانه بالغ بر 250 کامیون هندوانه از سطح مزارع این شهرستان برداشت و بارگیری می شود که این عداد نسبت به سال گذشته 1 و نیم برابر افزایش داشته است.
وی یکی از مشکلاتی را که باعث کمبود کامیون جهت حمل این هندوانه شده است را افزایش سطح زیر کشت این شهرستان عنوان کرد و افزود: در حدود بیش از 3 هزار هکتار از اراضی دلگان زیر کشت هندوانه رفته است.
فرماندار دلگان به مشکلاتی که در خصوص حمل هندوانه رخ داده بود، گفت: علیرغم اینکه امسال تعداد شرکتهای  حمل بار بیشتری در منطقه مستقر شده اند و تلاش زیادی برای پاسخگویی به نیاز در تامین کامیون شده است ولی این طبیعی است که با همه تقاضا مشکلات و کاستی هایی رخ دهد که درصدد رفع آن هستیم.
فرماندار دلگان با بیان اینکه هندوانه یکی از محصولاتی است که تا زمان برداشت نیاز به آب دهی دارد و آب زیادی هم مصرف می شود، گفت: بالغ بر 1 هزار هکتار از اراضی شهرستان دلگان از چاه های غیر مجاز آبیاری شده است.
حجم انبوه هندوانه باعث این مشکل شده است
رئیس اداره حمل و نقل و پایانه های ایرانشهر هم در گفت و گو با یکی از خبرگزاری ها اظهار کرد: روزانه حداقل 200 دستگاه کامیون از منطقه جلگه چاه هاشم بارگیری می شود.
الله بخش بهرامی افزود: اینک فصل برداشت صیفی جات بوده و حجم انبوهی از مزارع به کشت یک محصول خاص اختصاص یافته است به طوری که در یک زمان هزاران تن از این محصول به بازار مصرف سرازیر می شود ولی ما تلاش کردیم تا کشاورزان مشکلی برای حمل محصولات خود نداشته باشند.
روزانه 260 دستگاه کامیون جهت حمل حمل هندوانه های جلگه چاه هاشم اعزام می شوند
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: روزانه تا 260 دستگاه کامیون از پایانه های استان برای حمل هندوانه های جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان به این منطقه روانه می شوند.
علی خانقائی تصریح کرد: روزانه حدود 6 هزار تن هندوانه از این منطقه بارگیری و از ابتدای فصل برداشت تا کنون بیش از 200 هزار تن بارگیری شده است و این هندوانه ها نه تنها به تمام نقاط کشور ارسال بلکه به سایر کشورها از جمله ترکیه نیز صادر می شود.
وی خاطر نشان کرد: برای حمل هندوانه ها هیچ مشکلی وجود ندارد اما به دلیل نامناسب بودن راه های بین مزارع، رانندگان از عبور در این مسیرها خودداری می کنند و در صورتی که هندوانه ها تا کنار جاده آورده شود به راحتی بارگیری خواهد شد.
گزارش از مجید بامری
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjhveo.uqexozsffu.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما