تاریخ انتشار :دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۸
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان دارای بیش از 25 مرکز آموزشی و 200 کارگاه آموزشی در رشته های مختلف است که اکثر شهرستانها و بخش های استان از این نعمت برخوردار هستند.
عرضه 340 حرفه آموزشی به مردم سیستان و بلوچستان/ مهارت آموزی در عرصه اقتصاد مقاومتی از نیازهای اساسی است
عرضه 340 حرفه آموزشی به مردم سیستان و بلوچستان/ مهارت آموزی در عرصه اقتصاد مقاومتی از نیازهای اساسی است
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، ششم مرداد ماه مصادف است با روز کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه ای، روز به حرکت در آوردن ثروت و سرمایه های ملی اعم از نیروهای انسانی و جوانان کشور است.
از آنجایی که آموزش های فنی و حرفه ای به عنوان یکی از نیازهای اساسی جامعه محسوب می شود هر چه در این راستا تلاش شود پایه های معیشتی جامعه نیز بیشتر تقویت خواهد شد.
در این فصل از سال که اوقات فراغت جوانان و نوجوانان مهیا می باشد بهترین فرصت است که این قشر از جامعه را با آموزش های مهارتی پیوند داده و از ظرفیت موجود به بهترین نحو استفاده کنیم زیرا سازمان فنی و حرفه‎ای در حوزه اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از حامیان اصلی صنعت، کار و تجارت است که سهم به سزایی در ایجاد اشتغال جوانان دارد.‏
برای داشتن شغل و آینده ای درخشان همه نیاز به فراگیر یکسری مهارت داریم. مهارتی که توانایی ایجاد انجام یک کار در زندگی را داشته باشد ونیازهای ما را برطرف کند تا زندگی خوب، شاد و موفقی داشته باشیم. برای رسیدن به این زندگی شاد باید مهارت‌ها وتوانایی‌های مختلفی داشته باشیم.
 
نوآوری، ابداع و خلق محصولات جدید، ضامن بقاء و حیات کشور است
تحولات و دگرگونی نظام اجتماعی ـ اقتصادی عصرحاضر ریشه در پیشرفت و تغییرات به وجود آمده در علم و تکنولوژی دارد، از این رو تضمین حیات و بقاء کشورها نیازمند نوآوری ، ابداع و خلق محصولات و خدمات جدید می باشد چنین رویدادی میسر نیست مگر توسط افرادی که بتوانند با ایجاد تحول در سازمان ها یا تاسیس شرکتهای نو این امر را محقق سازند از این افراد به عنوان کارآفرین یاد می‌کنند .
در این راستا گفت و گویی داریم با مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان که در ادامه می خوانید.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با بیان تکلیف و وظیفه سازمانی خود اظهار داشت: بستر سازی اشتغال از مسیر مهارت آموزی از اولویت های مهمی است که همه باید آنرا باور داشته باشیم که تقویت و حمایت از مهارت آموزی ، مسیری مطمئن برای تحقق اشتغال پایدار در کشور است .
 
در استان بیش از 340 حرفه ی آموزشی به مردم عرضه می شود
محمد جهانتیغی افزود : اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان دارای بیش از 25 مرکز آموزشی و 200 کارگاه آموزشی در رشته های مختلف است که اکثر شهرستانها و بخش های استان از این نعمت برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد : همچنین در سطح استان بیش از 200 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای فعال وجود دارد که اکثراً در شهرستان زاهدان متمرکزمی باشد .
وی در خصوص وضعیت رشته های آموزی گفت : بیش از 33 رشته و بالغ بر 340 حرفه ی آموزشی به مردم عرضه می شود همچنین برای رفاه حال روستاییان و ارائه خدمات بهتر ، 5 مرکز شبانه روزی در شهرستانهای چابهار ، ایرانشهر ، سراوان ، زابل و زهک احداث و راه اندازی شده است .
این مسئول تصریح کرد: در سال جاری مراکز جدیدی در مناطق مرزی و محروم استان از جمله در هیرمند، جالق، سراوان و شهرستان پیشین و دلگان به بهره داری خواهد رسید .
 
اولویت آموزشی این سازمان، توانمندسازی مهارتی روستاییان، عشایر و حاشیه نشینان است
محمد جهانتیغی اظهار داشت: سازمان فنی و حرفه‌ای برای امسال سه اولویت را در دست اقدام دارد که این سه اولویت به ترتیب توانمندسازی روستاییان، عشایر و مناطق محروم، اراته خدمات آموزشی به دانشجویان فارغ‌التحصیل دانشگاهی و کمک به آسیب دیدگان اجتماعی می‌باشد.
وی طرح توانمندسازی روستاییان را بسیار حائز اهمیت خواند و گفت : در سالجاری با استفاده از همه ی امکانات و ظرفیتهای موجود و بهره مندی از همکاری سایر دستگاه ها بر اساس نیاز روستاییان دوره های متفاوتی را اجرا خواهیم کرد.
 
آماده سازی دانشجویان برای ورود به بازار کار
وی در ادامه سخنان خود طرح توانمندسازی دانشجویان را یکی دیگر از اولویتهای فنی و حرفه ای عنوان کرد و افزود : این طرح به منظور گذراندن دوره های کارآموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی و به منظور آماده سازی آنان برای ورود به بازار کار از طریق دریافت تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید و با تشکیل تعاونی های تولیدی و خدماتی پیش بینی شده است .
این مسئول تاکید کرد: اکنون در سراسر کشور کمتر خانواده‌ای پیدا می‌شود که فارغ‌التحصل دانشگاهی بیکار نداشته باشد و دغدغه شغل آنها را نداشته باشد.
جهانتیغی افزود: در شورای عالی کار برای این مسئله مصوبه‌ای به تصویب رسیده است که این امکان را برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی محیا می‌کند برای کارورزی در راستای رشته خود به مراکز فنی و حرفه‌ای مراجعه کنند.
وی ادامه داد: تلاش فنی و حرفه‌ای این است که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را در راستای رشته‌هایشان آموزش‌های کاربردی برای کارآفرینی و ایجاد در آمد ارائه دهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: در سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه سیستان و بلوچستان امضا شد که بر طبق آن دانشجویان این دانشگاه می‌توانند دوره‌های کارورزی خود را در این مرکز انجام دهند.
جهانتیغی ادامه داد: در این زمینه یک تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان به امضا رسیده که طبق آن دانشجویان نخبه بتوانند از کارگاه‌های فنی و حرفه‎ای در راستای کارآفرینی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: همچنین تفاهم‌نامه‌های مشابهی با دانشگاه‌های زابل، ولایت ایرانشهر، دریانوردی چابهار و آزاد اسلامی زاهدان در حال منعقد شدن است تا دانشجویان استان به راحتی بتوانند از امکانات این سازمان استفاده کنند.
 
فراگیری6 میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و غیر دولتی از دوره‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای در استان
وی در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته در بخش دولتی یک هزار و 410 دوره آموزشی برگزار شده که رشته‌های صنایع دستی و دوخت‌های سنتی، فناوری اطلاعات و مکانیک خودرو بیشترین شرکت کننده را به خود اختصاص داده است.
این مسئول ادامه داد: دوره‌های آموزشی برای بخش دولتی در 33 رشته برگزار شد که بالغ بر 19 هزار و 600 نفر در این دوره‌ها شرکت کردند.
وی گفت: در بخش غیردولتی نیز در 200 آموزشگاه فعال در سطح سیستان و بلوچستان، بالغ بر 13 هزار نفر دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای را سپری کرده‌اند.
جهانتیغی بیان کرد: در مجموع 6 میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و غیر دولتی در سطح شهر، روستا، پادگان‌ها، زندان‌ها، حاشیه‌نشینان و آسیب دیدگان اجتماعی دوره‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای را فرا گرفته‌اند.
این مسئول در پایان با بیان اینکه اولویت فنی و حرفه‌ای با ارائه آموزش‌های مهارتی به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و آسیب دیدگان اجتماعی و حاشینه‌نشینان است، خاطر نشان کرد: اگر دغدغه پرداخت شهریه برای بخش غیر دولتی نبود، قطعا آمار شرکت کنندگان در آموزشگاه‌ها بیشتر از رقم فوق بود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcbazbz.rhb8fpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما