تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۱۵
سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر اشرف غنی به ایران در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: مقام های دو کشور یک موافقت نامه همکاری امضاء خواهند کرد که بخش عمده ی آن معضل آب میان دو کشور است.
نمایندگان شورای ملی افغانستان: معاهده آب میان افغانستان و ایران مورد تایید نیست/بررسی معاهده حق آبه تالاب هامون در سفر اشرف غنی به ایران
به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون، پس از چندین ماه کش و قوس سیاسی در دولت افغانستان سرانجام با توافق دو رقیب انتخاباتی، دولت وحدت ملی در افغانستان آغاز به کار کرد از این رو محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در صدر هیاتی عازم افغانستان شد، تا ضمن حمایت از دولت این کشور و اعلام همبستگی جمهوری اسلامی ایران نامه رسمی دعوت دکتر روحانی را تقدیم اشرف غنی رئیس جمهور وحدت کند.
اگرچه بخش عمده ای از توان و توجه دستگاه دیپلماسی معطوف مذاکرات هسته ای بوده است و همین سبب شده انتقادهای زیادی در خصوص غفلت وزارت امور خارجه از سایر فعالیت به سوی آنها روانه شود در حالی محمد جواد ظریف سه شنبه 30 دی برای گفتگو با رئیس جمهور و اعضای دولت وحدت ملی راهی افغانستان شد تا این سرآغاز رابطه گسترده دولت ایران و افغانستان باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان سفر اشرف‌ غنی به ایران را شروع فصل جدیدی از روابط دو کشور خواند و افزود: پیشرفت و ثبات در افغانستان در اولویت ایران بوده و برای ما بسیار مهم است. ظریف موضوعات ترانزیت، محیط زیست، آب و تجارت را از حوزه‌های همکاری دو کشور خواند.
ظریف ادامه داد: جمهوری اسلامی آماده است مانند گذشته در همه حوزه‌ها در کنار افغانستان حضور داشته باشد. ما چالش‌ها و فرصت‌هایی در پیش داریم که همکاری و ارتباط هر چه بیشتر را ضروری می‌سازد.
اشرف‌ غنی نیز در این دیدار ابراز امیدواری کرد که به زودی این سفر را انجام دهد. وی تحکیم مناسبات همه‌جانبه با ایران را برای افغانستان مهم ارزیابی کرد و جمهوری اسلامی را شریکی پایدار دانست.
بسیاری بر این باورند خشکسالی های اخیر سیستان و مساله مهمی همچون حقابه هیرمند از مهمترین موضوعات مطرح بین دو طرف است.
چندی پیش احمد شکیب مستغنی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرگزاری پژواک افغانستان تایید کرد که قرار است این موضوع در سفر زودهنگام رئیس جمهور به ایران نیز مورد بحث قرار بگیرد.
به گفته وی مقام های دو کشور یک موافقت نامه همکاری امضاء خواهند کرد که بخش عمده ی آن معضل آب میان دو کشور است.
عبدالرحمان شیدانی، معاون کميسيون منابع طبیعی و محیط زیست پارلمان افغانستان گفته است حکومت های افغانستان تاکنون در زمینه استفاده درست از آب های جاری و حل معضل آب با کشورهای همسایه ناکام بوده اند.
وی با اشاره به معاهده افغانستان و ایران بر سر حقآبه ایران از رود هیرمند گفت: «این معاهده از سوی شورای ملی افغانستان تصویب نشده و از لحاظ حقوقی مشکل دارد و ما به هیچ عنوان آن را نمی پذیریم.»
فوزیه سادات حمکنی، معاون کمیسیون رفاه عامه، منابع طبیعی و محیط زیست سنای افغانستان نیز گفت که این کمیسیون مصمم است بعد از پایان تعطیلات نمایندگان (١٥ اسفند) این موضوع را مورد بحث قرار دهد.
وی گفت: «هر نوع موافقت نامه و یا معاهده ای که حکومت افغانستان با کشورهای مختلف از جمله در مورد موضوع آب با ایران امضاء کرده است باید در مجلس سنا نیز مورد بررسی قرار بگیرد و اگر به تصویب رسید، جنبه قانونی قرار خواهد گرفت.»
ایران بارها نسبت به کاهش ورود آب هیرمند به دریاچه هامون سخن گفته و افغانستان را مقصر قلمداد کرده است در حالی که مسؤلان محلی در نیمروز این مساله را نمی پذیرند.
انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcc10qe.2bq0e8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

اگر مقدار آبی که این افغانها بعد از انقلاب در ایران استفاده کردند رو بخواهی حساب کنی از حق آبه رود هیرمند بیشتره، هنوز بگید اینها برادر و همسایه و... هستند!!!!!
تحریریه شاهدفردا
ناگفته های «دکتر خمر» شهردار سابق زابل از اتهام زنی های ناجوانمردانه ی عده ای نان به نرخ روزخور؛ «صدر» عنوان می کرد که شهردار را عوض کنید تا عین طلبم را ببخشم، وی همیشه پشتش به «یک جایی» بند بود!
http://shahedefarda.ir/?p=21824
تحریریه شاهدفردا
به رغم بیش از ۱۶ سال خشکسالی؛ آیا کسی هست حق آبه «تالاب بین المللی هامون» را از کشور افغانستان پیگیری کند؟ کسانی که مسئولیت دارند تا با «تدبیر و مدیریت» مصائب این مردم محروم را کاهش دهند به آنها «وعده سر خرمن» می دهند!
http://shahedefarda.ir/?p=23508