تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸
روز 13 آبان، یادآور حوادث مهمی است که در شکل گیری انقلاب اسلامی و بیرون راندن مظهر استکبار نقش اساسی داشته است.
ملت ایران همچنان بر مدار مرگ بر آمریکا/ هر کسی به منافع ملی پایبند است باید 13 آبان را جدی بگیرد
به گزارش خبرنگار سیاسی عصرهامون، 13 آبان 58 که به گفته امام خمینی (ره) انقلاب دوم بود بهانه ای است تا سابقه دشمنی آمریکا با ملت ایران بازخوانی شود.
انقلاب اسلامي برسه اصل اعتقاد به مبانی اسلام، مردمی بودن و استکبار‌ستیزی نهادینه شده است و مردم ايران با شركت در مراسم اين روز اعلام مي‌كنند كه دست از استكبارستيزي بر نمي‌دارند.
گرچه این روز یادآور تبعید امام خمینی از ایران به ترکیه در سال ۴۲ و پیوستن جنبش دانش‌آموزی به جنبش دانشجویی در سال ۵۷ نیز هست، اما هر سال وقتی راهپیمایی ۱۳ آبان برگزار مي‌شود، نمود بیرونی آن یادآور تسخیر سفارت آمریکا در سال ۵۸ توسط دانشجویان خط امام است. «مرگ بر آمریکا» شعار کلیدی این راهپیمایی است و عموما پرچم این کشور در این روز به آتش کشیده مي‌شود. اين شعار بيانگر آن است كه دشمنی مردم ايران با آمریکا تمام شدنی نیست و تا زمانی که آمریکا دست از استکبار‌ستیزی بر ندارد شعار مرگ بر آمریکا ادامه دارد و این شعار در خون این مردم جاری است.
رابطه ایران و آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی تیره و تار بوده اما در چند سال اخیر رئيس‌جمهور آمریکا چند نامه به رهبر معظم انقلاب نوشته است. روسای جمهور دو کشور گفت‌وگوی تلفنی داشته اند و درباره چند موضوع محدود ازجمله حق استفاده ایران از انرژی هسته‌اي و وقایع سوریه مذاکراتی در سطح وزرای خارجه دو کشور صورت گرفته که در مورد اول به توافق هم منتهی شده است. در این شرایط، گويا شائبه‌اي مبنی بر کاهش نمود دشمنی دو کشور شکل گرفته با اين وجود بسياري مردم ايران معتقد هستند که این شائبه، خیال خامی بیش نیست.

سابقه تاریخی دشمنی آمریکا با ایران
روابط ایران و امریکا از گذشته تاکنون از بروز فراز و نشیب­ های متعددی در روابط دو کشور حکایت دارد؛ روابطی که در یک مقطع ایران را به مهم‌ترین متحد امریکا در خاورمیانه تبدیل می­ کند (دوران پهلوی دوم) و در مقطعی دیگر به اصلی­ ترین دشمن ایالات‌متحده در همین منطقه تبدیل می­ شود (دوره پس از انقلاب اسلامی).
چرا که طرف آمریکایی در پی­ ریزی سیاست­ های خود در قبال کشورمان رویکرد دخالت در امور ایران را به طور چشمگیری در دستور کار خود داشته است؛ از این جهت تاریخ روابط دو کشور فراوانی موارد دخالت ­های مستقیم و غیرمستقیم امریکا در امور ایران را تائید می­ کند؛ از این رو با پیروزی انقلاب اسلامی، امام (ره) با حمایت و پشتیبانی ملت توانست دست آمریکا را از ایران کوتاه نماید.
درواقع تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، عملکرد رژیم شاه، ایران را به یک کشور وابسته به امریکا تبدیل کرده بود. این وابستگی به اندازه‌ای بود که برخی محققان همچون گازیوروسکی حکومت ایران را حکومت دست­ نشانده امریکا معرفی کرده‌اند.
با وقوع انقلاب اسلامی و پیروزی آن در بهمن ۱۳۵۷ تمامی محاسبات سیاسی ایالات‌متحده امریکا را به هم ریخت. به اذعان برخی اعضای جامعه سیاسی امریکا، این انقلاب «به عنوان یکی از مهم‌ترین وقایع منطقه خاورمیانه پس از جنگ جهانی دوم توازن قوا در منطقه را بر هم زد و ایران با اصل نه شرقی، نه غربی در سیاست خارجی خود به عنوان قطب جدید قدرت که مبتنی بر ایدئولوژی اسلامی بود در صحنه ظاهر شد.»
در نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی، ایران که در رژیم گذشته مهم‌ترین متحد امریکا در منطقه بود به بزرگ‌ترین مانع تحقق اهداف توسعه‌طلبانه امریکا در منطقه تبدیل شد. این امر سبب شد تا از همان ابتدای پیروزی انقلاب دولتمردان مختلف در امریکا با شیوه‌های گوناگون در‌پی تضعیف و فروپاشی نظام سیاسی جدید در ایران باشند.
بر این اساس اقدامات مداخله‌جویانه و خصومت‌آمیز مختلفی از سوی امریکا در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب بر ضد نظام جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا درآمد.
سابقه خصومت های دولت آمریکا با ملت ایران باعث شده مردم این مرز و بوم هر ساله ای با فرا رسیدن ایام الله 13 آبان که یاد آور دخالت های پرشمار آمریکا است فریاد بلند مرگ بر آمریکا سر دهند.
اما گویا با انجام توافق هسته ای بین ایران عده ای دل در گرو دولتهای غربی هستند آستین های خود را بالا زده اند تا شعار مرگ بر آمریکا را کم رنگ کنند.

هر کسی به منافع ملی پایبند است باید 13 آبان را جدی بگیرد
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان تهران گفت توجه جدی به 13 آبان در راستای توجه به منافع ملی است.
فواد ایزدی با طرح این سوال که اگر کسی به منافع ملی کشور علاقه‌مند باشد نوع برخورد او با موضوع آمریکا و 13 آبان چگونه باید باشد؟ به تسنیم گفت: اگر کسی به منافع ملی کشور علاقه‌مند باشد باید پیشنهاد او به دولت و مسؤولان کشور این باشد که 13 آبان امسال توسط مسؤولان جدی گرفته شود، طرف مقابل در حال رصد تحولات و ادبیات مسؤولان ایران است و اگر طرف مقابل این احساس را داشته باشد که 13 آبان امسال ضعیف‌تر برگزار می‌شود به این نتیجه می‌رسد که تغییر حکومتی که هدف درازمدت آمریکا در ایران است لازم نیست که دراز مدت باشد.
ایزدی تاکید کرد: 13 آبان امسال یکی از شاخص‌های مقامات آمریکایی برای تصمیم‌گیری درباره اهداف آینده ایران محسوب می‌شود و این روز ملاکی در جهت تصمیم‌گیری‌های آینده آنها محسوب می‌شود و اگر کسی نسبت به سیاست خارجی نظام در گذشته نقدی دارد در رابطه با 13 آبان امسال باید به‌صورت جدی علاقه‌مند به برگزاری شکوهمند این روز باشد.

13 آبانی متفاوت در راه است

در حالی عده ای خیلی دست به کار شده اند تا سیزده آبان امسال کمرنگ تر از گذشته برگزار شود، اما تحلیل گران بر این عقیده اند که ملت ایران امسال نه تنها خشم خود از دولتمردان مستکبر آمریکا را به رخ آنها خواهند کشید بلکه خیال خام نفوذ آن را نیز نقش بر آب می کنند.
تفکر نفوذ آمریکایی در ایران پس از برجام آنقدر جدی بود که مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند:  مذاکره آمریکا با ایران یعنی نفوذ. می خواهند راه را باز کنند برای تحمیل؛ در همین مذاکرات هسته ای، هرجا فرصت پیدا کردند یک نفوذی کردند.
پیش بینی ها نیز حکایت از آن دارد که ملت ایران عزم خود را جرم کرده اند تا بار دیگر پاسخی دندان شکن به این خیال باطل سران آمریکا بدهند.
از این رو در اين روز باید به برخی افراد با جدیت بگوییم که نه تنها دشمنی آمریکا با ایران به پایان نرسیده، بلکه زیادتر هم شده است.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcc4iqm.2bqmo8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما