تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۸
در حالی دانشگاه آمریکا محصولات تراریخته را برای نسل آینده نوعی تهدید قلمداد می کند که برخی از مسئولان از تولید داخلی برنج تراریخته در ایران و ورود آن به بازار خبر می دهند.
اوضاع و احوالات یک بام و دوهوا در مصرف مواد تراریختی/ محصولات تراریختی سلامتی نسل آینده را تهدید می کند
اوضاع و احوالات یک بام و دوهوا در مصرف مواد تراریختی/ محصولات تراریختی سلامتی نسل آینده را تهدید می کند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، شاید تاکنون اسم محصولات تراریختی را شنیده باشید اما از صحت و سقم استفاده از آنها اطلاعات کافی کسب نکرده باشید از این جهت لازم بدانید هر موجود زنده ای که ساختار ژنتیکی آن با استفاده از فناوری های مهندسی ژنتیکی تغییر داده شود خواه گیاه، انسان یا حیوان باشد برچسب تراریخته بر آن حک خواهد شد زیرا این تکنولوژی جدید راهی برای تولید انبوه محصولات بویژه محصولات کشاورزی است.
هدف از این تغییرات در گیاهان و مواد خوراکی نیز به این دلیل است که مقاومت و بهبود عملکرد در گیاه یا هرآنچه که دست خوش این تغییرات قرار می گیرد را نسبت به برخی آفات یا بیماری ها کنترل می کند و اگر نگرانی در رابطه با عملکرد این محصولات وجود دارد به علت تغییراتی است که اکولوژیست طبیعت بر این محصولات وارد می کنند.
در حال حاضر تعداد محصولات تراریخته تولید شده بیش از 12 محصول است که شامل محصولاتی چون ذرت، یونجه، گوجه فرنگی، درخت تبریزی (در چین)، کلزا، چغندر قند، سویا، خربزه درختی، کدو، پنبه، سیب زمینی و فلفل شیرین است.
دو کشور آمریکا و فرانسه که تولید کنندگان اصلی این محصولات هستند در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که استفاده از محصولاتتراریختی ضررهای جبران ناپذیری برای انسانها و محیط ریست داشته و علاوه بر آن باعث بروز سرطان، اختلالات گوارشی، نازایی، عقب ماندگی در تولد نوزادانو هزاران نوع خطر دیگر نیز می شود از همین رو در بسیاری از کشورها همچون کانادا، روسیه، فرانسه و آرژآنتین استفاده از این محصولات ممنوع اعلام شده و این مهم در حالی است که رئیس دانشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور ما از مجوز تولید پنبه ریز و برنج ریخته از سال آینده در کشور خبر می دهند.
در این زمینه قائم‌مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفت و گو با یکی از رسانه ها با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ رقم تراریخته‌ای ثبت‌شده که وارد عرصه تولید شود، نداشته‌ایم، گفت: طبق قانون ایمنی زیستی، آزمایش درباره محصولات تراریخته نیازی به مجوز ندارد و محققان آزادند و می‌توانند در این باره تحقیق کنند، اما برای تولید در سطح تجاری باید رقم مورد نظر ثبت شده و مجوز بگیرد.
عبدالرضا باقری با بیان اینکه تولید پنبه و برنج تراریخته‌ای که تاکنون معرفی شده‌اند تنها در سطح آزمایشگاهی و تحقیقاتی جایز است، افزود: محصولات تراریخته تا زمانی که مجوز آنها صادر نشود، اجازه کاشت نخواهند داشت.
وی با اشاره به تهیه دستورالعمل رهاسازی محصولات تراریخته توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با مشارکت معاونت‌های ذی‌ربط خاطرنشان کرد: این دستورالعمل برای وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده و هم‌اکنون منتظر ابلاغ آن از سوی وزیر هستیم.
باقری ادامه داد: برای تولید محصولات تراریخته باید تمام جنبه‌ها و آزمون‌های زیست‌محیطی طی شود و خود متقاضی ثبت رقم تراریخته، باید شاخص‌هایی که در دستورالعمل بیان شده است را ارائه دهد.
قائم‌مقام سازمان تات رویکرد این سازمان و وزارت جهاد کشاورزی را بر مبنای تولید پایدار و با رعایت قوانین زیست‌محیطی عنوان کرد و یادآور شد: بر مبنای این رویکرد در جهت تأمین غذای کشور از هرگونه محصول جدید که مغایرتی با تولید پایدار نداشته باشد و با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، کمترین آسیب را وارد کند، استقبال می‌کنیم.
وی با بیان اینکه محصولات تراریخته مغایر با تولید پایدار نیستند و اعتراضات به تکنولوژی‌های جدید همیشه وجود داشته است، تصریح کرد: سطح زیر کشت ۱۶۰ میلیون هکتاری این محصولات در جهان و تولید آن در کشورهای پیشرفته، نشان‌دهنده مبالغه‌آمیز بودن برخی از این اعتراض‌ها است.
باقری با عنوان اینکه در جهان کنونی نمی‌توانیم خود را از تکنولوژی‌های نوین محروم کنیم، تأکید کرد: تکنولوژی‌های جدید همیشه موافقان و مخالفانی داشته و ما نیز نباید به تولید این محصول تنها سیاه و سفید نگاه کنیم، بلکه می‌توانیم با کسب اطلاعات بیشتر و روند تولید آن در جهان به این موضوع خوشبین‌تر نگاه کنیم و از نگاه صرفاً سفید و سیاه فاصله بگیریم.
وی اظهار داشت: قانون ایمنی زیستی کشور بر مبنای قوانین بین‌المللی نوشته شده و هیچ کم و کاستی در آن وجود ندارد.
باقری در پایان گفت: اگر محصولات تراریخته تمامی آزمون‌های زیستی را طبق قانون طی کرده و به ثبت رسیده باشد، مصرف آنها هیچ مشکلی نخواهد داشت و من نیز از این محصولات با اطمینان خاطر استفاده خواهم کرد.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdccpoqm.2bqpm8laa2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما