تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۳
اداره مهاجرت نروژ نتیجه درخواست تجدید نظر بعضی دانشجویان ایرانی اخراج شده در این کشور را اعلام کرد: سه دانشجو قبول و سه دانشجو رد شده‌اند و مابقی هنوز بلاتکلیف هستند.
نتایج درخواست تجدیدنظر دانشجویان ایرانی اخراج شده در نروژ اعلام شد/ ارجاع پرونده به دادگاه
نتایج درخواست تجدیدنظر دانشجویان ایرانی اخراج شده در نروژ اعلام شد/ ارجاع پرونده به دادگاه
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، به نقل از بی‌بی‌سی، این دانشجویان رشته های فنی و مهندسی به ادعای مقام های پلیس امنیت و مهاجرت نروژ به دلیل احتمال ارتباط با برنامه هسته ای ایران و انتقال تکنولوژیهای حساس به این کشور از ادامه تحصیل و زندگی در این کشور منع شده بودند. این تصمیم شامل حال دست کم ده دانشجوی دکترا و کارشناسی ارشد می شد.

سه ماه از فشارهای دولت نروژ بر دانشجویان ایرانی این کشور گذشته و کمپین مبارزه دانشجویان همچنان داغ است.

دانشجویان ایرانی که از ابتدا اتهام های دولت نروژ را رد کرده اند، چهارشنبه گذشته توماری با ۱۲ هزار امضا را به دفتر نخست وزیری و پارلمان نروژ تحویل دادند.

چهره های علمی و دانشگاهی زیادی از جمله نوام چامسکی این تومار را امضا کرده اند.

"حمیده کفاش"، دانشجوی دانشگاه ان تی ان یو، از جمله رد شدگان است. او که حدو ده ماه پیش برای شروع دوره دکترای مواد راهی نروژ شد، حالا دستور ترک خاک این کشور را دریافت کرده است.

حمیده و دو دانشجوی دیگر حالا وکیل گرفته اند تا پرونده را به دادگاه ببرند. او می گوید: "وقتی جواب درخواست تجدید نظر به دستم رسید شوکه شدم. اداره مهاجرت نروژ بدون هیچ توضیحی درخواست را رد کرده بود و فقط گفته بود که ما از نامه اعتراض شما اطلاعات جدیدی به دست نیاوردیم پس تصمیم را پس نمی گیریم و می فرستیم برای یک نهاد دیگر که در این باره تحقیق کند. ولی مشکل این جاست که این کار حدود هفت ماه طول می کشد و ما باید در این مدت بیکار و بلاتکلیف بمانیم."

چیزی که تعجب دانشجویان و استادانشان را در دانشگاه تونهایم نروژ برانگیخته این است که نامه تجدید نظر برای همه دانشجویان نامه ای مشابه بوده است که مقام های دانشگاه برای جلوگیری از اخراج دانشجویان ایرانی به اداره مهاجرت فرستاده بودند.

فشار نروژ بر دانشجویان ایرانی از ماهها پیش شروع شده است.

پلیس امنیت نروژ از سال ۲۰۱۲ میلادی ویزای دهها متقاضی ایرانی تحصیل در این کشور را رد کرده است.

خیلی از استادان و مقام های دانشگاهی نروژ از برخوردهای اخیر دولت با دانشجویان ایرانی ابراز نگرانی کرده اند و آن را بی اساس می خوانند. منتقدان می گویند که این برخوردها به بنیه علمی دانشگاههای نروژ لطمه زده و باعث از دست رفتن سرمایه های علمی می شود.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcewo8n.jh8vzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما