تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۵
خواندن یک آیه قرآن در ماه رمضان، مثل این است که از اول تا آخر قرآن را در ماه‌هاى دیگر بخوانیم؛ نگاه کردن و خواندن و شنیدن قرآن ثواب دارد، آقا بى‌‌سواد هستى «قُلْ هُوَ اللَّهُ» بخوان و به جلسات قرائت برو.
بى‎‌سواد هستى «قُلْ هُوَ اللَّهُ» بخوان
بى‎‌سواد هستى «قُلْ هُوَ اللَّهُ» بخوان

به گزارش سرويس خواندنی های عصر هامون، حجت‌الاسلام قرائتی که بیش از 32 سال به تدریس مفاهیم قرآنی و اهل‌بیت(ع) می‌پردازد، در نظرسنجی سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی سال انتخاب شد.

نام «معلم دوست‌داشتنی» را برای این استاد قرآن برگزید و در طرحی با همین عنوان به بازخوانی بخشی از نکات مهم و کاربردی ایراد شده توسط وی در برنامه درس‌هایی از قرآن پرداخت تا از این طریق گامی در جهت تحقق مطالبات مقام معظم رهبری و همچنین توسعه فرهنگ قرآنی برداشته باشد.

در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «قرآن و رمضان» که در 17 فروردین‌ماه سال 1368 در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان می‌شود.

سوگند خدا به قاری قرآن

نکته 1) قرآن به کسى که آن را تلاوت مى‏کند قسم خورده و مى‏گوید: «فَالتَّالِیاتِ ذِکْراً»(صافات/3) سوگند به کسانى که وحى را تلاوت مى‏کنند؛ این امر نشان می‌دهد که جایگاه تالی بسیار بالاست.

کسانی که قرآن را درک می‌کنند

نکته 2) درباره قرائت قرآن اول گفته شده با وضو قرآن بخوانید: «لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ»(واقعه/79)؛ معناى دیگرى هم دارد که یعنى معارف ناب قرآن را درک نمى‏کنند مگر کسانى که روح پاکى دارند.

نکته 3) «کَمْ مِنْ قَارِئٍ لِلْقُرْآنِ وَ الْقُرْآنُ یَلْعَنُهُ»(مستدرک‏الوسائل، ج‏4، ص‏250) بسیار از آدمها در کشورهاى اسلامى هستند که قرآن مى‏خوانند ولى قرآن آنها را لعنت مى‏کند. 

تدبر در هر آیه مطالب جدیدی حاصل می‌کند

نکته 4) روایت داریم: «مَا آمَنَ بِالْقُرْآنِ مَنِ اسْتَحَلَّ مَحَارِمَهُ»(کنزالفوائد، ج‏1، ص‏350) کسى که مى‏گوید من به قرآن ایمان دارم و حال آن که حرام را حلال کرده است، دروغ مى‏گوید.

نکته 5) «وَ إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ»(اعراف/204) وقتى قرآن خوانده مى‏شود گوش دهید؛ همچنین امام سجاد(ع) مى‏فرماید: قرآن هر آیه‏اش یک گنج است اگر در هر آیه فکر کنید، مطالب جدیدى بدست مى‏آورید.

بى‎‌سواد هستى «قُلْ هُوَ اللَّهُ» بخوان

نکته 6) «مَنْ قَرَأَ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ آیَةً مِنْ کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ کَانَ کَمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِی غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ»(فضائل‏الأشهرالثلاثة، ص‏97) خواندن یک آیه قرآن در ماه رمضان، مثل این است که از اول تا آخر قرآن را در ماه‌هاى دیگر بخوانیم. آقا بى‎‌سواد هستى «قُلْ هُوَ اللَّهُ» بخوان. نگاه کردن و خواندن و شنیدن قرآن ثواب دارد. آدمهایى هم که سواد ندارند، به جلسات قرائت بروند و ماه رمضان مى‏شود حرکت خوبى در مساجد کرد.

آیا می‌توان به فقیر کافر پول داد؟

نکته 7) قرآن مى‏گوید: «لَیْسَ عَلَیْکَ هُداهُمْ وَ لکِنَّ اللَّهَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ»(بقره/272) اگر یک‏ فامیل کافر دارى که گرسنه است، نگو چون او کافر است به او نمى‏دهم. هیچ وقت با فشار اقتصادى مردم را وادار به اسلام نکن.

چگونه قرآن بخوانیم؟

نکته 8) «إِنَّ الْقُرْآنَ نَزَلَ بِالْحُزْنِ فَاقْرَءُوهُ بِالْحُزْنِ»(کافى، ج‏2، ص‏614) قرآن را با صداى محزون بخوانید. امیرالمومنین(ع) مى‏فرماید: قرآن را طورى بخوانید که به دلتان بنشیند و خانه‌هایتان را با تلاوت قرآن منور کنید.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmedt.w6dvtagiiw.html
منبع : عرش نیوز
نام شما
آدرس ايميل شما