تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۵
سومین نشست بین المللی در هتل امپریال وین با حضور بیش از 20 قدرت جهانی وهمچنین با حضور نماینده دبیر کل سازمان ملل و نماینده اتحادیه اروپا در حالی به اتمام رسید که این 22 عضو حاضر در این نشست بیش از پیش بر برخورد قاطع با تروریسم تاکید کردند، در این میان اما شاید بتوان نارضایتی چند کشور معدود از جمله عربستان و ایالات متحده آمریکا را از دست آوردهای این نشست 40 ساعته بسیار ساده تر از گذشته مورد بررسی قرار داد.
تایید اکثرکشورها بر صحت دکترین جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه/ روسیه: تنها راه حل بحران اراده سیاسی مردم سوریه است/ فابیوس: اسد باید برود
به گزارش عصرهامون، این نشست که تنها ساعاتی پس از حوادث خون بار پاریس برگزار شد با حضور ایران اسلامی برای دومین بار، رنگ وبویی جدی تر و واقعی تر از گذشته به خود گرفته بود زیرا از آن تک صدایی گذشته خارج و به سمت گفتگوهای بنیادین به پیش می رفت. امیرعبداللهیان روز جمعه به وین رفت تا به نمایندگی از ایران در اجلاس شرکت کند و ظریف هم که سفرش به پاریس به علت حوادث این کشور ملقی گشته بود از میانه این نشست به گفتگو ها رسید و ریاست تیم ایرانی را بر عهده گرفت تا در زمینه هسته ای با طرف آمریکایی مذاکره شود و هم از آن سو مسائل منطقه ای را امیر عبداللهیان به صورت موازی به پیش می برد. اخبار دقیقی از نشست چهار ساعته ظریف و کری در دست نیست اما در نشست وین که محور اصلی اش موضوع سوریه بود مسائل با اهمیتی مطرح شد و دکترین ایران اسلامی به دکترین اصلی نشست تبدیل گشت. بر اساس این دکترین سرنوشت و آینده نظام سیاسی سوریه به دست مردم این کشور مشخص خواهد شد و هیچ قدرت خارجی حق دخالت در جابجایی قدرت درون سوریه را نخواهد داشت. اما آمریکایی ها درحاشیه همین نشست هم به دنبال لابی گری و تطمیع برخی جریان ها برای تهیه لیست های مشکوک بودند، امیر عبداللهیان این لابی ها را اینگون روایت می کند: دو روز پیش بدون هماهنگی با همه کشورها، برخی از کشورها در رایزنی که با هم داشتند تصمیم گرفته بودند سه کمیته تعیین فهرست تروریست‌ها، تعیین فهرست گروههای معارض و مسائل انسان‌دوستانه تشکیل دهند.
وی در ادامه گفتگوی خود با خبرگزاری ها افزود: ما به صراحت به نماینده دبیرکل سازمان ملل و طرف های مختلف اعلام کردیم که هرگونه تصمیمی در خصوص چگونگی ادامه کار و پیگیری مباحث نشست وین، باید با توافق همه اعضا انجام شود.
مواضع نه چندان دور از انتظار وزیر خارجه سعودی اما نیز در نوع خود جالب توجه بود، جبیری هنگامی که با خبرنگاران ایرانی و سوالات چالشی آنها رو به رو شد به جای پاسخ گویی به این جمله اکتفا کرد: با ایرانی ها صحبت نمی کنم!
اما از آن سو مرکز بین‌المللی بررسی افراط گرایی و خشونت سیاسی (ICSR) پیشتر خبر داده بود، حد‌اقل 2 هزار نفر از درون کشورهای اروپایی به جمع تروریست‌ها پیوسته‌اند.
بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی معتقدند حوادث خونین پاریس را می توان در همین گزاره فوق تحلیل و تبیین کرد، فرانسه ای که در برخورد با تروریست ها دو گانه عمل می کند و از سویی به آنها سلاح می فروشد و از سوی دیگر در ائتلاف ضد داعش حاضر می شود انتظاری هم نباید جز بازگشت زنبور ها به لانه داشته باشد. زنبورهای دست پرورده این کشورها در حالی به لانه بر می گردند که بشار اسد به حوادث خونین پاریس اینگونه واکنش نشان داد: فرانسه چيزی را تجربه كرد كه ما از پنج سال پیش با آن زندگی می كنيم و آن "تروريسم" است.
نشریه اینترنتی «اینترنشنال بیزنس تایمز» در آوریل سال جاری (فروردین 94) به نقل از یک مقام بلندپایه اتحادیه اروپا می‌نویسد: برآورد ما این است که چیزی بین 5 تا 6 هزار نفر از اتباع اروپا، در سوریه و به جمع داعش پیوسته‌اند.
از سویی دیگر، خالد خوجه رییس گروه موسوم به ائتلاف ملی احزاب معارض سوریه، که دولت فرانسه را بعنوان یکی از حامیان مهم خود می‌داند، اخیراً در پی وقایع پاریس طی بیانیه‌ای اعلام کرد: مسئولیت جامعه بین‌الملل، نابودی کامل و اساسی همه اشکال تروریسم است، بویژه نابودی دولت بشار اسد که به تأمین مالی و حمایت از گروه‌های تروریستی می‌پردازد.
حال سوالی که مطرح است این نکته راهبردی می باشد که چرا فرانسه و کشورهای اروپایی در برخورد با تروریسم ریاکارانه روبه رو می شوند؟ و آیا اساسا می توان به حملات ضد تروریسم این کشورها وقعی نهاد؟
به هرحال نشست وین در حالی به پایان رسید که کارشکنی آمریکایی ها و قلدر مآبی های کدخدا مانع از اجماع آراء شد و اما موضع اکثر کشورها حاکی از حمایت از نظر پنج سال پیش جمهوری اسلامی بود. آمریکایی ها معتقدند جامعه جهانی باید به این قضیه ورود کند و سرنوشت مردم سوریه توسط چند کشور دنیا اتخاذ شود و روند انتقال قدرت مدیریت شود. فابیوس وزیر خارجه فرانسه درخصوص انتقال قدرت در سوریه اینگونه اظهار نظر کرد: آنچه مدنظر ماست، عدم وجود بشار اسد در آینده سیاسی این کشور است و علاوه بر این باید اضافه کنم که از نظر ما ادامه حضور مستشاران نظامی ایرانی در سوریه به مدت نامحدود نیز امری غیرممکن است.
این اظهار نظرها درحالی صورت می گیرد که فرانسوی ها از راه فروش سلاح های انبوه به تروریستها درآمد کلانی را از این راه به جیب زده اند.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcgqt9u.ak97u4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما