تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۸
بندر استراتژیک چابهار به عنوان خط اول توسعه محور شهر از فضای آموزشی مناسب محروم است.
بندر توریستی چابهار به عنوان محور توسعه شرق، پائین ترین سطح آموزشی کشور را دارد/ سرانه آموزشی چابهار نصف میانگین کشوری است
بندر توریستی چابهار به عنوان محور توسعه شرق، پائین ترین سطح آموزشی کشور را دارد/ سرانه آموزشی چابهار نصف میانگین کشوری است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از چهاربهاران، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و ادامه تحریمهای بر علیه جمهوری اسلامی ایران دولت تلاش های بسیاری را جهت مبارزه با تحریمها در دستور کار خود قرار داد.
موقعیت استثنایی چابهار ودسترسی به آبهای آزاد واقیانوسی این بندر را کانون توجه خود قرار داد. ساخت پتروشیمی، توسعه بندر و اتصال راه آهن چابهار به مشهد از برنامه های دولت در این منطقه است.
حال باید به این نکته توجه داشت در کنار توسعه همه جانبه این بندر آیا به دیگر شاخصه های این بندر از جمله آموزشی، پزشکی و زیر ساختهای چابهار توجه شده است.
فراموش نکنیم این بندر زیبا و توریستی در استان سیستان وبلوچستان قراردارد و همچون دیگر شهرهای استان از فقدان بسترهای اولیه لازم رنج می برد.
سرانه فضای آموزشی این شهرستان با جمعیت بیش دویست هزار نفرتقریبا نصف میانگین کشوری است.
سرانه آموزشی فضای آن ۲٫۴ است در حالی که میانگین کشوری ۴٫۷ است، از طرفی در این شهرستان حدود ۴۵۶ کلاس تخریبی قراردارد و دیگر مدارس تعداد ۳۳۵ کلاس به مقاوم سازی نیاز دارد.
از این رو با توجه به محدودیتهای اعتباری آموزش و پروش و ترویج فرهنگ مدرسه سازی در این منطقه می تواند گامی مهم برای توسعه فضای آموزشی این بندرداشته باشد.
به گزارش خبرنگار ما، در نشستی که در فرمانداری چابهار و با حضورمعتمدین شهرستان چابهار و امامان جمعه موقت شیعه و سنی چابهار و جمعی از مسئولان وخیران برگزار شد، حاج علی مبارکی رییس اتاق بازرگانی و صنایع منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار تامین ۵۰ درصد هزینه های ساخت یک هنرستان بهداشت ۱۸ کلاسه را به نمایندگی از اتاق بازرگانی متعهد شد.
حاج عبدالصمد کتری زاده ساخت یک مدرسه ۶ کلاسه، حاج غلام بلیدیی تامین ۵۰ درصد هزینه های ساخت دو مدرسه ۳ کلاسه، آقای بوربور ساخت یک مدرسه ۴ کلاسه، حاج غلام محمد کشکوری تامین مصالح ماسه و شن یک مدرسه ۶ کلاسه، شه بخش گرگیج تامین مصالح از جمله سیمان، آب و برق و تجهیز کارگاه برای یک مدرسه ۶ کلاسه در روستای باندکی و یک مدرسه ۶ کلاسه در روستای مرادبازار متعهد شدند.
انجمن حامی هزینه صددرصدی یک مدرسه سه کلاسه در روستای ریمدان، یک مدرسه ۴ کلاسه در روستای ساندک زهی و ساخت یک مدرسه ۶ کلاسه در روستای صدیق زهی را با کمک و همیاری مردم این روستا متعهد به ساخت و احداث شد.
امام جمعه موقت اهل سنت چابهار مبلغ ۱۰ میلیون ریال، آقای معین الدین سعیدی و اله بخش جدگال سه میلیون ریال برای مدرسه سازی ، دانشگاه فرهنگیان و مجتمع سلامت، محمد حسن جدگال مبلغ ۲۰ میلیون ریال و عبدالحمید ابیر ۲۰ میلیون ریال برای مشارکت در مدرسه سازی متعهد به پرداخت شدند.
دهیاران بخش پلان نیز متعهد شدند ۳۱۰ میلیون ریال به تعداد ۳۱ دهیار با کسر از حقوق برای پرداخت به مدرسه سازی توسط خیرین متعهد شدند.
عبدالغفور حوت بخشدار مرکزی چابهار به نمایندگی از طایفه هوت نیز تامین ۳۰ درصد هزینه‌های ساخت یک مدرسه دو کلاسه را متعهد شد.
هفتدهمین همایش خیرین مدرسه ساز در شهرستان چابهار و کمک ۴۰درصدی خیرین کشور در مشارکت آنان جهت مدرسه سازی در استان سیستان وبلوچستان دست آوردی بزرگی بود که می تواند قدمی بسیار مثبت در توسعه شاخصه آموزشی این منطقه باشد.
در این همایش خیرین و ریش سفیدان بومی منطقه جمعا۱۱میلیارد ریال جهت احداث مدارس متعهد شدند.
فرماندار ویژه شهرستان چابهار در این مراسم اظهار کرد: در این همایش تعداد ۶۰ مدرسه با مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در شهرستان چابهار ساخته خواهد شد.
موهبتی با اشاره به جایگاه بسیار پائین چابهار در داشتن شاخصه فضای اموزشی بیان کرد: شهرستان چابهار در بین شهرهای استان سیستان وبلوچستان رده هفدهم از نظر سرانه آموزشی است.
هفدمین همایش خرین مراکز استان ها با رویکرد برقراری عدالت آموزشی با مشارکت اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس ،اداره کل آموزش و پرورش ،مجمع خیرین مدرسه ساز استان سیستان و بلوچستان ،منطقه آزاد و فرمانداری چابهار در ۸ بهمن ماه در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار برگزار شد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcgy393.ak9tx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما