تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۹
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان در خصوص جنجال سازی های اخیر ورود آب به تالاب هامون گفت: عده ای با من تماس گرفتند که به مردم واقعیت را نگوئید اما بنده نمی توانم دروغ بگویم.
عده ای به دنبال خود زنی هستند/مدیریت آب چاه نیمه ها مشکل دارد/حضور مردم سیستان با ماسک در نماز جمعه پسندیده بود/ حاضرم در هر مناظره ای شرکت کنم
به گزارش خبرنگار سیاسی عصرهامون، درست پس از ورود آب به تالاب هامون و رسانه ای شدن این موضوع بود که صحبت های ضد و نقضی از سوی مسئولین در خصوص حجم آب ورودی به تالاب هامون مطرح شد، صحبت های دو پهلوی که گاهی رنگ و بوی سیاسی نیز در آن به چشم می خورد، پایگاه خبری عصرهامون نیز طبق رسالت خبری خود و از باب اطلاع رسانی به مردم سیستان و بلوچستان در گفت و گویی تفصیلی با مدیرکل محیط زیست استان جزئیات حجم آب ورودی به تالاب هامون را مورد پرس و جو قرار داد.
سعید محمودی در ابتدا با انتقاد از برخی رسانه ها مجازی و مکتوب که صحبت های او را همراه با غلو منتشر کرده اند گفت: خبرنگاران و صاحبان رسانه، کار خود را به خوبی انجام می دهند اما در حوزه تخصصی و مسائلی از این دست چندان مسلط نیستند و با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخاب اندکی خبرهای رسانه ها رنگ و بوی سیاسی به خود می گیرد و رسانه در این شرایط باید حقیقت را به جامعه منتقل کنند اما متاسفانه برخی از خبرگزاری ها و سایت ها بدون تجزیه و تحلیل اخباری را منتشر می کنند.
وی ادامه داد: در مورد ورود آب به تالاب هامون بنده چند مصاحبه داشتم که 180 درجه عکس آن چیزی بود که بنده گفتم و لازم دانستیم در رسانه عصرهامون که همیشه دنبال واقعیت است مسائل حقیقی به جامعه منعکس شود.

به لحاظ بازه زمانی آب ورودی به تالاب هامون بی سابقه است
این مسئول بیان داشت: ماجرا از این قرار بود که در تاریخ 15 مرداد مقداری آب وارد تالاب هامون شده بود و عده ای از قول بنده نوشتند سیلاب بی سابقه وارد کشور شده است از لحاظ حجمی به هیچ عنوان استثنا نیست اما به لحاظ بازه زمانی منحصر به فرد است مرور ده سال گذشته نشان می دهد در این بازه زمانی هیچ ورودی آبی به کشور نداشته ایم.
وی افزود: ورود این آب در این بازه زمانی درس خوبی داد که اگر در این زمان ها آب در تالاب هامون داشته باشیم جای امیدواری است که در طول سال آب در این تالاب وجود داشته باشد.

مدیر آب منطقه ای سیستان و بلوچستان ورود 10 میلیون لیتر مکعب آب به هامون را کتمان می کند
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 10 میلیون لیتر مکعب آب به تالاب هامون وارد شده است گفت: این حجم آب تاثیری مثبت در کنترل ریزگردها داشت، محیط زیست 60 میلیون لیتر مکعب مصوب شده آب در چاه نیمه دارد، می گویم جناب مدیرکل آب منقطه ای شما در شش ماه از سال در هر ماه 10 میلیون لیتر مکعب به مجموعه محیط زیست آب بدهید و بگذارید همه استفاده کنند ما شش ماه از سال را در تالاب آب خواهیم داشت و در اسفند ماه تالاب هامون به سیلاب های زمستانی متصل می شود و باعث می شود این تالاب در طول سال آب داشته باشد.

چرا عده ای به دنبال خود زنی هستند
وی افزود: چرا برخی ها همه چیز را سیاه می بینند، چرا عده ای می خواهند خود زنی کنند و اگر صحبت از ورود آب می شود عده ای به دنبال تکذیب این خبر هستند.
وی ادامه داد: مدیر کل آب منقطه ای با بنده تماس گرفتند و گفتند چرا شما گفته اید به تالاب هامون آب وارد شده است! شما نباید واقعیت را بگوید، و من به او گفتم آقای مدیر آب منطقه ای دوران این حرف ها به سر آمده است تصاویر ماهواره ای امروز دیگر ورود مقدار کم آب را هم نشان می دهد.

لایروبی سناریوی آقای مدیرکل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان است
وی بیان داشت: برخی می گویند این آب سیلاب نبوده است صحبت های این دوستان که بدتر است حتما دولت افغانستان آب ها را رها کرده است.
محمودی ضمن رد ادعای عده ای در خصوص اینکه آب ورودی به تالاب هامون نتیجه لایروبی در خاک افغانستان است، اظهار داشت: لایروبی سناریوی مدیرکل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان است، تصاویر آنلاین ماهواره گواه ادعای بنده است.
وی این آب ورودی به تالاب هامون را روان آب دانست و گفت: هنگامی که ضریب حوزه کمتر از بارندگی باشد سیلاب رخ می دهد که ممکن است گاهی شدید و گاهی هم در حالت روان آب حاصل شود، سیلاب کمیت ندارد.
وی افزود: نتیجه بررسی ها در حوزه بالادستی ورودی سیلاب نشان می دهد آب شدن برف ها در این فصل باعث این سیلاب بوده است.
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان اضافه کرد: می شود یک میلیارد لیتر مکعب آب در مکانی نگهداری شود و حاضر نباشیم یه قطره از این آب را برای احیای تالاب هامون بدهیم باید همه احساس کنند هر قطره آب برای تالاب هامون حکم زندگی را دارد.

مصرف آب شرب در شهرستان زاهدان و زابل 60 میلیون لیتر مکعب است
محمودی بیان داشت: آب در چاه نیمه ها نگهداری و تبخیر می شود و مردم باید از این حق خود محروم شوند، در روند ورود آب به تالاب تغییر ایجاده شده است و کشاورزان و دامداران برای دستیابی به حق طبیعی خودشان باید التماس کنند.

با انتقال خط لوله دوم انتقال آب زابل به زاهدان مخالف هستم
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان داشت: با انتقال آب از زابل به زاهدان کاملا مخالف هستم، وقتی شهر زاهدان احداث شده است باید به فکر منابع آبی آن هم باشیم، بهترین روش هم استفاده از سیستم فاضلاب پیشرفته است.
وی بیان داشت: با کلی مشقت آب سیستان را به زاهدان منتقل می کنیم و آن را صرف فضای سبز مریض شهر زاهدان می کنیم، ده برابر شهر تبریز مصرف آب داریم اما فضای سبز شهر زاهدان کجاست؟ در هیچ جای دنیا آب شرب مصرفی کاربردی در فضای سبز ندارد اما در زاهدان این کار می شود.

مدیریت منابع آب در چاه نیمه ها مشکل دارد
وی با بیان اینکه تالاب هامون جزو رامسر سایت های ایران است، بیان داشت: تالاب هامون تا سال 92 جزو طرح مدیریت حفاظت تالاب های ایران نبوده است، این تالاب جزء تالاب های فراموش شده بوده است امروز این طرح دوباره احیا شده است، و دیگر هامون فراموش نخواهد شد.
وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد طرح ذخیرگاه زیست کره مرزی در تالاب هامون هستیم، ادامه داد: طرح پارک صلح نیز در مراحل اجرای قرار دارد و به دنبال آن هستیم که دولت افغانستان را پای کار بکشانیم تا دو کشور این معضل بین المللی را حل کنند.
محمودی با تاکید بر اینکه محیط زیست یک شبه تخریب نشده است که حالا یک شبه احیا شود گفت: طرح های کلان نیز به یک برنامه ریزی بلند مدت دارد در دو سال گذشته طرح مدیریت زیست بوم می تواند بهترین مسیر باشد، در حاشیه جلسه اخیر با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران بحث مفصلی در خصوص تالاب هامون داشتیم.
مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در سال 94، 5 میلیارد تومان اعتبار ملی به تالاب هامون تخصیص یافته است اما تاکنون این بودجه در اختیار محیط زیست قرار نگرفته است، امسال هم 800 میلیون تومان بودجه داشتیم که صرف کارهای اجرای تالاب شده است.

مشکلات سیستان به مراتب بدتر از خوزستان است
وی در پاسخ به این سئوال که چرا برخی ها دوست ندارند وضعیت سیستان با مناطق دیگر مانند خوزستان مقایسه شود گفت: مشکلات سیستان به مراتب بدتر از خوزستان است و همه افراد دخیل باید دست در دست هم دهیم تا وضعیت سیستان به گوش مسئولین برسد، باید یک برنامه ریزی ساده در استان صورت بگیرد، اما برخی ها در داخل استان این مسائل را بر نمی تابند.

همکاری همه مسئولین، راه حل برون رفت از مشکلات امروز سیستان است
وی در خصوص انتقادات اخیر نمایندگان سیستان در مباحث محیط زیست منطقه گفت: تا کنون با هیچکدام از نمایندگان در خصوص تالاب هامون دیدار نداشته ام اگر آنها درخواستی داشته باشند حتما برای پاسخ حاضر خواهم شد، حاضرم در هر مناظره ای درخصوص تالاب با حضور مسئولین استانی شرکت کنم و پاسخگوی آنها باشم.
محمودی گفت: در برنامه زیست بومی برخی از مردم که از عملکرد مدیرکل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان به خیر ناراحت بودند به وی حمله کردند اما بنده اجازه ندادم و موضوع را کنترل کردم.

از کارشناسان بین المللی برای احیای تالاب هامون استفاده شده است
این مسئول ادامه داد: همه کارشناسان بین المللی برای احیای تالاب هامون بسیج شده اند تا بتوانند در زمینه احیای تالاب هامون کمک بکنند.
مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه معضل ریزگردها تنها با انتقال آب و ایجاد پوشش گیاهی قابل حل است اذعان داشت: مصاحبه های بنده در طول یک سال اخیر موجود است یک مورد انتقاد نسبت به عملکرد آب منطقه ای نداشته ام با اینکه مخالف آنها هستم، نباید افتراق مسئولین را مردم ببیند زیرا باعث ناراحتی آنها می شود.

حضور مردم سیستان با ماسک در نماز جمعه کاری پسندیده بود
وی در خصوص حضور مردم در نماز جمعه هفته گذشته زابل گفت: این کار مردم زابل بسیار پسنیده است، باید مطالبات مردم به سطح ملی و بین المللی نشان داده شود، بنده نیز حاضر بودم در این اقدامات ارزشمند حضور پیدا کنم.
وی بیان داشت: برخی می خواهند مقایسه می کنند که چرا بودجه ای که به دریاچه ارومیه تعلق می گیرد بیشتر از هامون است، پول های که به دریاچه ارومیه تخصیص داده شده است به حوزه های بالادستی برای احیای این دریاچه پرداخت شده است، دریاچه ارومیه در حوزه سه استانداری قرار دارد، کردستان و آذربایجان های غربی و شرقی و این هزینه های صرف الگوی کشت در منطقه می شود زیرا دلیل خشکسالی دریاچه ارومیه کشاورزی بالادستی است.
در سیستان و بلوچستان هم با توجه به عنایت ویژه مقام معظم رهبری و با تلاش های مجدانه استاندار سیستان و بلوچستان بودجه ای برای اصلاح الگوی کشت سیستان اختصاص یافته است، پیمانکار این طرح مشخص شده است و اگر این کار انجام شود پرت آب از بین خواهد رفت.
بنده به عملکرد جهاد کشاورزی استان هم انتقاد دارم، در خبری به نقل از مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان آمده بود، چند هزار هکتار سطح زیر کشت خربزه در منطقه داریم، سود کاشت این میوه های پرآب چیزی جز هدر رفت منابع آبی نیست، امروز کشورهای پرآب دنیا کشت محصولات پرآب را کنار گذاشته اند باید به سمت اصلاح الگوی کشت و روش های مکانیزه برویم تا بتوانیم حداکثر بهره برداری از منابع آبی را داشته باشیم.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcjvoea.uqe88zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

حمیدرضا نجمی
در دولت راستگیان چه کسی از میان این دو مدیر دروغ می گوید؟؟؟؟؟؟؟