تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۶
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان مطرح کرد؛

توصیه های روزه داری زیرسایه کرونا/روزه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

مسعود فیروزکوهی گفت: روزه گرفتن باعث بهبود شرایط جسمی و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود.
توصیه های روزه داری زیرسایه کرونا/روزه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
به گزارش عصرهامون، با توجه به شیوع ویروس کرونا و روزه داری در ماه مبارک رمضان، برای برخی افراد این سوال مطرح شده که با توجه به توصیه های غذایی برای افزایش ایمنی بدن ومقاومت در برابر بیماری ویروسی تنفسی کرونا، آیا روزه داری که باعث کاهش آب بدن در روز و برهم خوردن نظم برنامه غذایی و خواب می شود، منجر به ضعف سیستم ایمنی و فراهم شدن زمینه ابتلا به کرونا نمی شود؟

برای پیگیری این سوال شهروندان و در پی تماسی که خبرنگار ما با مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان داشت، وی به بیان توصیه‌هایی برای انجام روزه‌داری در ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: روزه گرفتن در اکثر مردم باعث بهبود شرایط جسمی و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود، در دین اسلام علاوه بر ماه مبارک رمضان سفارش به گرفتن روزه در اول و وسط و آخر ماه های قمری شده که اگر همه این سفارشات را اجرایی کنیم شرایط بهتر از آنچه که اکنون است، خواهد بود.

وی بیان کرد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن معمولا کارشناسان تغذیه توصیه های متعددی از جمله استفاده از آب کافی و مکرر در طی روز، تامین مواد پروتئینی، استفاده از سبزیجات و میوه ها برای تامین املاح. ویتامین ها.آنتی اکسیدان ها وفیبر ، عدم استفاده و یا استفاده کمتر از مواد قندی مثل قند و شکر و جایگزین کردن مواد قندی و کربوهیدراتی پیچیده مانند نان و غلات سبوس دار، استفاده از خرمای خشک. مویز .کشمش و توت خشک برای خوردن چای و دمنوش و... دارند.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر این مطلب که شیوع کرونا تغییرات چشمگیری در توصیه های پیشین برای افزایش ایمنی بدن ایجاد نمی کند، افزود: اگر بهداشت فردی و عمومی رعایت واز رفت وآمد در مکان های شلوغ پرهیز و استراحت کافی داشته باشیم مشکلی در انجام این فریضه واجب پیش نخواهد آمد.

وی ادامه داد: از آنجایی که وعده سحری در روزه داری اهمیت زیادی دارد باید از غذاهایی که حاوی ترکیباتی از کربوهیدرات پیچیده، پروتئین، سالاد و سبزیجات، چلو خورشت، سبزی، آلو، کرفس، ماکارونی و گوشت چرخ کرده یا آب گوشت کم چرب استفاده کرد و در کنار آن برای تامین آب بدن در طی روز نیز از شربت ها کم شیرین یا تخم شربتی و خاکشیر و همچنین سالاد و سبزی مصرف کرد.
 
فیروزکوهی با تاکید بر این مطلب که باید از خوردن غذاهای شیرین و پرچرب خودداری کرد، گفت: غذاهای ترش و خشک همچون کباب، شامی و ... باعث تشنگی در طی روز می شود در این خصوص روزه داران باید هرموقع احساس خشکی دهان و گلو کردند آب در دهان قرقره کنند تا دهان و گلو مرطوب و تمیز باشد.
 
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: در وعده افطار نیز باید مایعات و دمنوش های ولرم استفاده کرد زیرا مری و معده را آماده مصرف غذایی می‌کند، غذاهای پرکالری و پرحجم در این وعده مطلوب و می توان از مواد غذایی شیرین همچون خرمای مضافتی و نبات استفاده کرد اما در مصرف زولبیا بامیه باید دقت و پرهیز کرد، همچنین استفاده از پنیر کم چرب، سبزی، گوجه ،خیار، عسل و گردو هم در وعده افطار توصیه می شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه شام باید حداقل 2ساعت پس از افطاری صرف شود، افزود: خانواده هایی که کودک و نوجوان روزه دار در بین آنها است باید این وعده را جدی گرفته و از غذاهایی که در وعده سحر ممنوع است در این مدت زمان استفاده کنند، همچنین در این فاصله می توانند از شربت ها، آبمیوه‌ها، عرقیجات، ماست ،دوغ، شیر میوه‌های تازه، خشکبار،مغزها، تخمه و تنقلات غیر شیرین هم استفاده کنند که با رعایت این موارد هیچ لطمه‌ای به ایمنی و مقاومت بدن وارد نمی شود و می توان به خوبی حتی در شرایط کرونایی، روزه داشته باشیم.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdci5paz3t1arr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما