تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۶
این روزها بحث فیلترینگ تلگرام داغ است موضوعی که در دی ماه برای مدت کوتاهی اجرای شد این روزها با چراغ سبز دولت به نظر می رسد به صورت کامل اجرایی شود.
تلاش دولت برای محدودیت تلگرام/ "ارز گرام" چگونه اقتصاد ایران را هدف قرار می دهد؟
به گزارش عصرهامون، بحث در خصوص فیلتر تلگرام موضوع تازه ای نیست و همزمان با برخی آشوب های خیابانی دی ماه سال گذشته در نقاط مختلف کشور به واسطه نقش پررنگ این پیام رسان غربی در شلعه ور کردن آتش اغتشاشات، مطرح شد و در بازه کوتاهی نیز اجرایی شد.
در آن مدت و پس از فلیتر شدن تلگرام آتش اغتشاشات نیز فروکش کرد و برای عده ای از داخلی ها که سنگ تلگرام را به سینه می زدند، نقش پررنگ تلگرام در آشوب های خیابانی ایران عیان شد، البته پیشتر و در سال 88 شبکه های اجتماعی فیس بوک و توییتر نقش خود را در ملتهب کردن فضا نشان داده بودند و این بار نوبت پیام رسان تلگرام بود که تنور ناآرامی های دی ماه 96 را داغ کند.
از همان زمان که بحث فیلترینگ تلگرام مطرح شد بسیاری موافق این موضوع بودند، اما روز گذشته حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور دیروز در دیدار نوروزی جمعی از وزرا، استانداران و مدیران دستگاه‌‌های اجرایی با بیان اینکه خواست مردم از دولتی که به آن رای داده‌‌‌‌اند، تلاش بیشتر برای تقویت رفاه و امنیت است، گام برداشتن در مسیر گسترش بیشتر دسترسی به فضای ارتباطی، اطلاعات و قدرت انتخاب مردم را ضروری خواند و تاکید کرد: داشتن پیام‌رسان‌‌های ایرانی توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کنند، بی‌تردید باعث افتخار همگان خواهد بود و هدف از ایجاد و تقویت نرم‌افزارها و پیام‌رسان‌‌های داخلی فیلتر یا مسدود کردن دسترسی‌ها نباید باشد، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام‌رسان‌ها انجام شود.
روحانی آموزش استفاده بهینه از فضای مجازی و تدوین محتوای مناسب و خوب برای انتشار در این فضا را نیز ضروری خواند و گفت: فضای مجازی خوب با تولید محتوای خوب، جذاب و مفید و نه صرفا با انحصار و محدود کردن آن، تامین خواهد شد.
علی ای حال سخنان حسن روحانی و دستور وی برای خروج از انحصار تلگرام به عنوان یک شبکه پیام‌رسان خارجی در کشور، موید آن است که دولت عزم خود را برای مواجهه عملی با تلگرام جزم کرده است.
 در تایید رفتار سوء تلگرام باید گفت که علی رغم تاکید سلسله وار مقامات ایرانی برای انتقال سرورهای تلگرام به ایران به جهت حضور میلیون ها کاربی ایرانی در این پیام رسان، اما مدیران آن مخالفت خود با این موضوع را صراحتا اعلام کردند
در هر حال و در سایه چراغ سبز دولت برای محدودیت تلگرام به نظر می رسد مماشات بیشتر با گردانندگان این پیام رسان غربی با توجه به تصمیم جدید تلگرام برای حضور در فعالیت های ارزی و اقتصادی می تواند زمینه ساز بحران های اقتصادی را فراهم کند، البته تلگرام آنگونه که پیشتر هم گفته شد نقش پررنگی در چالشی کردن فضای کشور در دی ماه 96 داشت.
آنگونه که رسانه‌‌های غربی می‌گویند تلگرام طی 2 ماه گذشته با انجام 2 پیش‌فروش خصوصی، 7/1 میلیارد دلار سرمایه برای راه‌اندازی پول مجازی خود جمع‌آوری کرده است. آنگونه که پیش‌بینی می‌شود با فروش ارز دیجیتال، حدود 50 میلیارد دلار ارز از کشور خارج خواهد شد. علاوه بر این، با استفاده از این ارز دیجیتال امکان پولشویی نیز در کشور فراهم می‌شود.
در همین خصوص محمدرضا فلاح با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما اظهار داشت: به علت اینکه شبکه پیام رسان تلگرام در فضای مجازی کشور یکه تازی کرده است با داده کاوی که بر روی اطلاعات انجام داده و مخاطبان گسترده ای که در کشور وجود داشته است نیازهای کشور را به خوبی شناسایی کرده و برای آن یک برنامه اقتصادی طراحی و ارز جدیدی به نام « گرام » را تعریف کرده است و آن را در شبکه خود عرضه خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون تلگرام وارد منفعت اقتصادی با بخش خصوصی ایران نشده است؟ گفت: تلگرام با توجه به تحریم ها ملاحظاتی دارد و سرمایه گذارانی پشت این شبکه پیام رسان هستند که علاقه ای ندارند بخش خصوصی ایران در آن مشارکت کند زیرا پیش بینی می کنند که ارزش افزوده بالایی را می توانند از طریق تلگرام بدست بیاورند .
فلاح افزود: آنها بستر و سبد بلند مدتی را در فضای اقتصادی برای خود تعریف کرده اند .
این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: حدود دو میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه انجام شده است و اگر بتوانند ارز « گرام » را راه اندازی و مبادله کنند مردم ناچارند برای استفاده از خدمات تلگرام این ارز را خریداری کنند و از این طریق دارایی و ارز از کشورمان خارج خواهد شد و این موجب افزایش تقاضای ارز و کاهش ارزش ریال خواهد شد.
فلاح گفت : مدیریت ارزهایی مانند « گرام » از دست مدیران داخلی خارج است و این موضوع اگر محقق شود به نوعی حمله به نظام پولی کشور است و پول ملی را تضعیف خواهد کرد.
 
انتهای پیام//
  https://www.asrehamoon.ir/vdcgzq9qyak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما