تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۷
با توجه به کمبود علوفه و عدم وجود کشت علف برای تغذیه دامها، دلالان و سودجویان به این حوزه ورود کرده و به کمترین میزان دام ها را از دامداران خریداری می کنند.
عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با جمعیتی بالغ بر دو میلیون پانصدهزار نفر در منطقه ای گرم و خشک واقع شده است  و با توجه به شرایط و اقلیمی که دو بخش استان دارند همه ساله در دو دهه اخیر که مردم این دو خطه با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند، در جنوب گاها شاهد بارشهای سیل آسا و در شمال با بادهای 120 روزه و هر از چند سالی با کمی آب دشتمال ورودی از سمت کشور افغانستان روبرو هستیم.
بیشتر اشتغال مردم در روستاها دامداری و کشاورزی است که این مهم در حوزه سیستان بیشتر از بلوچستان تحت تاثیر قرار دارد چرا که آب در این خطه متکی به کشور افغانستان است که در سالهای اخیر از دادن حق آبه خود داری می کند.
امسال تنها یک بار آب به مزارع کشاورزی رسید و این امر عاملی شد تا سیستان سال زراعی بسیار سختی را به دلیل نبود آب تجربه کند چرا که میزان برداشت گندم و در پی آن تامین علوفه به صفر رسید.
با توجه به عدم برداشت علوفه در سیستان دامداران با مشکل بسیار بزرگی جهت تغذیه دام خود مواجه شده اند به طوری که این موضوع سبب فروش دام توسط دامداران و در پی آن هجوم دلالان به منطقه شده تا حاصل دست رنج دامداران را به قیمت پایین به یغما ببرند.
 
به زودی علوفه وارد منطقه خواهد شد
فرماندار زابل در این خصوص گفت: در این خصوص دولت تمام سعی خود را به کار گرفته است تا مشکلات حل یا کمتر شود و همچنین برای تامین علوفه دامداران امیدواریم به زودی از طرف وزارت جهاد کشاورزی علوفه وارد منطقه شود و در اختیار دامداران قرار گیرد.
هوشنگ ناظری در گفت و گو با اوشیدا افزود: افزایش قیمت گوشت قرمز در منطقه سیستان و حمل دام به زاهدان توسط  گرانی یک بحث سراسری در کشور است و فقط مربوط به زابل و سیستان نیست اگرچه موضوع دلال ها در سیستان متاسفانه مشکلات عدیده ای را ایجاد کرده و دامداران متاسفانه به دلیل کمبود علوفه مجبور به فروش دام خود هستند.
وی ادامه داد: براساس دعوت معاون اقتصادی وزارت کشور در چند روز گذشته جلسات شبانه روزی که در تهران داشتیم، در مورد مسائل و مشکلات سیستان و ارائه راهکارهای لازم برای آنها تلاش کردیم و متاسفانه تا حمایت نشود مشکلات سیستان به قوت خود باقی خواهد ماند.
وی اذعان کرد: در این بین مسئولین مربوطه قولهایی داده اند و اقداماتی در حال پیگیری و انجام است.

در منطقه سیستان سال زراعی را از دست داده‌ایم
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ما در منطقه سیستان سال زراعی را از دست داده‌ایم چرا که با وجود آب در منطقه، بخشی از کشاورزان زمین های خود را کِشت کردند که به دلیل خشکسالی و عدم وجود آب برای آبیاری مزارع، کشاورزان نتوانستند به محصول دست پیدا کنند.
به گزارش عصرهامون، مجتبی پیری در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی سیستان و بلوچستان در بحرانی ترین وضعیت بی آبی قرار دارد.
وی اضافه کرد: از مجموع 49 هزار هکتار مزارع کشاورزی دشت سیستان تنها 9 هزار هکتار آن زیر پوشش بیمه بود که براساس برآوردهای انجام شده 10 میلیارد و 800 میلیون تومان به کشاورزان تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: براساس شدت خسارت وارده به کشاورزان سیستان با برنامه های صورت گرفته درصدد هستیم به زمین های کشت شده آسیب دیده منطقه یک میلیون و 700 هزار تومان و برای مزارع کشت نشده یک میلیون و 200 هزار تومان خسارت پرداخت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به این مطلب که طبق آمار و اسناد موجود و بررسی های کارشناسی انجام شده به ستاد بحران، خشکسالی سیستان به صورت خیلی شدید و خشکسالی بلوچستان به صورت شدید تایید شده است، خسارت وارده به بخش کشاورزی سیستان و باهوکلات را 750 میلیارد تومان اعلام کرد.
پیری بیان کرد: تامین آب شرب دام های روستایی  با تلاش های انجام شده دستگاه های مرتبط انجام شده اما تامین آب دام هایی که در بستر هامون حضور دارند با مشکل مواجه شده و اداره کل عشایر استان تا حد امکان آب مورد نیاز را تامین کرده است.
وی جمعیت دام سنگین سیستان را 40 هزار راس و دام سبک را 800 هزار راس عنوان و افزود: از آنجایی که خشکسالی اخیر به فعالان این بخش نیز خسارت وارد کرده و تامین چهار هزار تن علوفه یارانه ای دام از محل اعتبارات استانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این مقدار علوفه دام تنها پاسخگوی 2 ماه دامداران منطقه است تصریح کرد: ضروری است برای تامین دام دامپروران تا پایان سال اقدامات لازم در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
پیری خسارت وارد شده به حوزه دامپروری شمال سیستان و بلوچستان را بالغ بر 40 میلیارد تومان ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش قیمت کاه سفید با توزیع علوفه های یارانه ای، گفت: از 160 هزار هکتار زمین قابل کشت منطقه سیستان، تنها 46 هزار هکتار کشت شده که این میزان کشت هم با خسارت صد در صدی مواجه شد و در تلاشیم از طریق ستاد بحران خسارت مربوط به بخش کشاورزی را تامین کنیم.


انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcfx0dy1w6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها