تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۱۰
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان:

کدینگ خودرو مانع قاچاق شبکه ای سوخت شد/ابطال 74هزار کارت سوخت مهاجر

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان گفت: اجرای طرح کدینگ خودروها مانع قاچاق شبکه ای سوخت شد که همین امر مخالفان زیادی را به همراه داشت اما با حمایت مردم و مسئولان طرح را به سلامت کامل اجرایی خواهیم کرد.
کدینگ خودرو مانع قاچاق شبکه ای سوخت شد/ابطال 74هزار کارت سوخت مهاجر
به گزارش عصرهامون، سیستان وبلوچستان به دلیل داشتن مرزهای طولانی با دو کشور افغانستان و پاکستان که در حوزه تهیه سوخت مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستند شرایطی را متحمل شد که افراد زیادی به سمت و سوی خرید سوخت از ایران و فروش در این کشورها سوق داده شوند.
اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج کشور و سود کلانی که برای افراد داشت موجب شد تا هر روز بر میزان سوخت بران غیرقانونی افزوده شود و به طبع آن نیز این سرمایه ملی با سرعت بیشتری از کشور خارج و به چرخه اقتصادی کشور ضررهای دوچندانی وارد کند.
به همین منظور وزارت نفت طرحی سامانه ای را با محوریت کددار کردن کارت های سوخت خودرو به خصوص در شهرهای مرزی اجرایی کرد که بر اساس آن فرمانداران نیز ناظران طرح محسوب شدند که هدف از اجرای آن جلوگیری از قاچاق بی رویه سوخت بود.
این طرح در ابتدا و با توجه به اینکه روزهای آغازین کار خود را تجربه می کرد مخالفان زیادی داشت که عمده ترین گلایه های از سوی مردم بود چون مجبور می شدند روال اداری و قانونی خاصی را طی می کردند که کارت سوخت خودروی آنها در این طرح قرار بگیرد.
اما پس از گذشت مدتی کوتاه و قطع شدن دست قاچاقچیان سوخت و روشن شدن ابعاد اصلی آن، مردم به یکی از حامیان جدی طرح تبدیل شدند و در اینجا سودجویان که منافع خود را در خطر می دیدند به این طرح هجمه وارد کردند. اجرای طرح کدینگ کارت های سوخت راه را برای مردم عادی هموار و برای قاچاقچیان دشوار کرد و برخی ها به منظور شکست این طرح و ادامه روند سوخت کشی غیرمجاز خود، در فضای مجازی و حقیقی مردم را به تجمع و اعتراض نسبت به این طرح دعوت کردند.
اما جزئیات اجرا و دلایل مخالفت برخی افراد با این طرح را از دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سیستان وبلوچستان جویا شدیم که وی در این باره گفت: با توجه به نوسانات قیمت ارز و میل روزافزون قاچاقچیان سوخت، شاهد بودیم که مردم استان سیستان وبلوچستان با مشکلات
عدیده ای مواجه شده اند و مجبور بودند برای تهیه سوخت خود در صف های طولانی و گاهاً چند کیلومتری منتظر بمانند تا نوبت سوخت گیری خودروهایشان شود.
محمد محبی افزود: به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان واقعی و کوتاه کردن دست سودجویان، طرح کدینگ خودرو توسط مجموعه وزارت نفت با حمایت کمیسیون و نظارت فرمانداران اجرایی شد که خوشبختانه آثار مثبت زیادی را در پی داشت.
وی ادامه داد: در این طرح تصمیم بر آن بود تا تنها کارت های سوخت شهرستان مورد نظر بتواند در جایگاه های آن شهر سوخت گیری کند و به همین منظور نیز تیم هایی از سوی فرمانداری و شرکت نفت دایر شد تا کار شناسایی این خودروها را انجام دهند.
محبی خاطرنشان کرد: پس از شناسایی این خودروها، مشخصات بر اساس لیست تهیه شده به شرکت ملی پخش فرآورده نفتی ارسال و این اطلاعات در سامانه جامع هوشمند سوخت کشور به ثبت می رسد و پس از آن کارت های سوخت آنها صادر و یا فعال میشد.
اما در این بین کاسبی غیرقانونی برخی ها که از طریق تبلیغات در فضای مجازی اقدام به خرید کارت های سوخت مهاجر کرده بودند کساد شد و دیگر توان سودجویی از سرمایه ملی به نفع شخصی خود را نداشتند و همین امر آغازی بر مخالفت در اجرای این طرح شد.
وی تاکید کرد: البته مردم نیز در ابتدا نسبت به روال اداری و ثبت پلاک خودروهای خود گلایه مند بودند چون باید با صرف هزینه، زمان و مراجعه حضوری نسبت به این کار اقدام می کردند اما در نهایت با اجرای طرح ساماندهی و ثبت پلاک ها، این مراجعه نیز حذف و شاهد تسهیل امور برای شهروندان خواهیم بود.
وی با اشاره به فعالیت های نظارتی این کمیسیون بر جایگاه های سوخت اظهار کرد: کارت های سوخت خارج استانی یکی از معضلات جدی در سیستان وبلوچستان بود که جمع آوری آنها به قید فوریت در دستور کار قرار گرفت و تاکنون حدود 74هزار کارت سوخت مهاجر که از سایر استان ها جمع آوری و در این استان استفاده غیرمجاز میشد شناسایی و باطل شده است.
وی در پایان این اطمینان را به شهروندان داد که هدف اصلی این طرح حمایت از حقوق مصرف کنندگان واقعی و کوتاه کردن دست قاچاقچیان سوخت است و همکاری مردم با این طرح در آینده ای نزدیک روزهای خوشی را برایشان رقم خواهد زد.  
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcgut9qxak9zn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما