تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۳۵
پشمک معمولا نیاز به آبیاری ندارد اما برای کشت آن در بستر خشک تالاب هامون باید دستکم یک بار در تابستان آب از محل کشت عبور کرده باشد.
دست رد هامون به سینه کشاورزان سیستانی/خبری از پشمک در سال 97 نیست
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ یکی از محبوب ترین میوه های زمستانی در منطقه سیستان خربزه نارس و یا همان پشمک است، این میوه که در سال های اخیر در بستر خشک هامون کشت می شد در سال جاری با چالش جدی رو به رو شده است.

پشمک معمولا نیاز به آبیاری ندارد اما برای کشت آن در بستر خشک تالاب هامون باید دستکم یک بار در تابستان آب از محل کشت عبور کرده باشد.

با این حال در سال جاری خبری از فروش پشمک در منطقه سیستان نیست و اکثر کشاورزان نیز با توجه به عدم ورود آب از کشور افغانستان کشت پشمک را متوقف کرده اند.





سجاد دهمرده کارشناس محیط زیست در این خصوص به خبرنگار ما گفت: کشت پشمک از اواخر مردادماه آغاز میگردد و برداشت آن از اوخر شهریور ماه آغاز و تا آخر فصل سرما ادامه دارد.

وی افزود: در تولید این محصول از ابتدای کاشت تا پایان فصل برداشت هیچگونه آبیاری صورت نمیگیرد و بوته فقط از رطوبت ذخیره شده در خاک استفاده میکند.

دهمرده همچنین گفت: این محصول نیاز به کود های شیمیایی نیز ندارد و از بهترین کیفیت برای مصرف برخوردار است.

وی تصریح کرد: عدم آبگیری در تالاب هامون در سال های اخیر باعث شده است تا خاک موجود در بستر تالاب رطوبت خود را از دست بدهد، قطعا کشت این محصول نیز در این شرایط منطقی نیست و باعث ضرر کشاورز خواهد شد.

وی بیان کرد: با این حال شرایط کشاورزی در منطقه سیستان سال به سال بدتر می شود و مسئولین باید برای این موضوع چاره ای بیاندیشند.



انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjyoev8uqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما