تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۵
در حالی تصویب طرح منطقه آزاد سیستان قرار است به زودی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به رای گذاشته شود که این طرح می تواند جبران كننده بی مهری طبیعت و كم لطفی همسایگان برای ساکنین دردمند این منطقه از کشورمان باشد.
چشم مردم سیستان و بلوچستان به مجمع تشخیص مصلحت نظام دوخته شد/منطقه آزاد سیستان جبران كننده بی مهری طبیعت و كم لطفی همسایگان
به گزارش عصرهامون، هفتم مرداد 1397 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تصویب لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی در این کمیسیون خبر داد.

در ماده واحده این لایحه آمده است: در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و به منظور انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج به دولت اجازه داده می شود با رعایت مفاد قانون برنامه ششم توسعه، در استان های گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه-مریوان)،هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر) و کرمانشاه (قصرشیرین) منطقه آزاد تجاری-صنعتی ایجاد کند.

سرانجام در 11 شهریور ماه 1397 نمایندگان در جلسه علنی مجلس با 141 رای موافق، 75 رای مخالف و هفت رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر، لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی را تصویب کردند که منطقه آزاد سیستان یکی از آن ها بود.

اما این لایحه با توجه به ایراداتی که شورای نگهبان گرفت و اصرار مجلس بر مصوبه خود، برای حل اختلاف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.



مرداد ماه سرنوشت منطقه آزاد سیستان مشخص می شود

محمد سرگزی، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با پیگیری های انجام شده توسط نمایندگان سیستان و موثرین استان بنا شد هر یک از مناطق آزاد با توجه به ویژگی هایی که دارد در کمیسیون اقتصاد کلان به تفکیک مطرح شود.

به گفته این نماینده، به علاوه هر یک از مناطق آزاد به تفکیک در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار بگیرد که این موضوع خود یک موفقیت بزرگ است.

سرگزی گفت: جلسه بررسی این موضوع در مجمع تشخیص مجمع نظام به احتمال زیاد مرداد ماه برگزار می شود، به علاوه استاندار و نماینده های سیستان با تک تک اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار دارند تا ضرورت ایجاد منطقه آزاد سیستان را یادآور شوند.



منطقه آزاد سیستان راه برون رفت تنگه احد از مهاجرت

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضرورت ایجاد منطقه آزاد سیستان ادامه داد: با توجه به تاکیدات زیاد مقام معظم رهبری برای ماندگاری مردم در حوزه سیستان، ایجاد منطقه آزاد می‌تواند زمینه‌ای برای توسعه زیرساخت های مناسب باشد.

وی تصریح کرد: توسعه زیرساخت های راه آهن، راه، دسترسی مناسب به آب و بهداشت، تاکید بر تولید و صادرات و افزایش درآمدهای مردم با توجه به تمایل افغانستان برای استفاده از کالاهای ایرانی می تواند بر ماندگاری مردم تاثیر بگذارد.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ماهیت منطقه آزاد بر پایه تولید است و کالاهای تولید شده در این مناطق صادر می شود که از این حیث، سیستان دارای ظرفیت بزرگی است.

سرگزی اضافه کرد: اگر مجمع تشخیص مجلس مصلحت نظام این لایحه را تصویب کند، گردشگری، اقتصاد، مباحث اجتماعی، فرهنگی و ... می تواند متاثر از این موضوع باشد و افزایش ماندگاری و امید مردم در بهبود معیشت آن ها در حوزه سیستان را رقم می زند.



منطقه آزاد سیستان مطالبه جدی مردم، نمایندگان و مسئولان استان

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: درخواست من است از تک تک اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که در جلسات مختلف پیرامون ضرورت ایجاد منطقه آزاد به صورت انفرادی و جمعی در کمیسیون ها هم اندیشی داشته باشند.

وی اظهار کرد: انتظار ما و مردم استان این است که منطقه آزاد سیستان با داشتن توجیهات مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام برسد.

سرگزی گفت: منطقه آزاد سیستان مطالبه تمام نمایندگان استان است و همگی به همراه مسئولان سیستان و بلوچستان، دولت و بخش عمده‌ای از نمایندگان مجلس اتفاق نظر دارند تا این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب برسد و برای ایجاد منطقه آزاد هیچ اختلافی بین مسئولان نظام و استان، نمایندگان کشور و نیز کارشناسان وجود ندارد.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تصویب منطقه آزاد سیستان در مجمع تشخیص مجمع نظام آخرین مرحله است و در صورت تایید، ایجاد می شود، منطقه آزاد سیستان مطالبه جدی مردم و نمایندگان استان است و امیدواری زیادی برای تصویب آن وجود دارد.



منطقه آزاد، ابتدای راه توسعه سیستان

وی با اشاره به ایرادات شورای نگهبان گفت: یکی از ایرادات شورا این است که ایجاد منطقه آزاد سبب توسعه نامتوازن منطقه می‌شود، یعنی یک منطقه توسعه می یابد و منطقه دیگربی بهره می‌شود، این در حالی است که سیستان در طول ۴۱ سال نسبت به خیلی از مناطق دیگر عقب مانده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: اگر منطقه آزاد ایجاد شود در ابتدای توسعه قرار می‌گیریم و فاصله ما به لحاظ امکانات منطقه نسبت به دیگر نقاط کشور بسیار پایین است، بنابراین این ایراد به سیستان وارد نیست.

سرگزی اظهار کرد: ایراد دوم این است که می‌گویند ایجاد منطقه آزاد باعث کاهش درآمدهای دولتی می‌شود و برخلاف اقتصاد مقاومتی است، در صورتی که اگر منطقه آزاد به رسالت واقعی خود که تولید و صادرات است بپردازد نه تنها درآمدهای دولت کم نمی‌شود که بیشتر هم می شود.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر عدم توسعه منطقه سیستان باعث مهاجرت می‌شود که خود هزینه هنگفتی برای نظام دارد، حتی به فرض پذیرش کاهش درآمد دولت، هزینه هایی که برای نگهداری و ماندگاری مردم در حوزه‌های امنیتی پرداخت می‌ شود می‌تواند به مراتب بیشتر از این درآمد باشد.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به عبارتی چون مردم از منطقه می‌روند باید نیروی نظامی جایگزین شود و خروج مردم از سیستان یک تهدید بزرگ جدی و امنیتی است، زیرا تنگه احد جمهوری اسلامی ایران خالی می‌شود و از این رهگذر آسیب جدی رخ می دهد.

سرگزی اظهار کرد: بنابراین باید تلاش جدی انجام دهیم تا مردم مانا شوند که بهترین راه برای ماندگاری و ایجاد مهاجرت معکوس در تنگه احد کشور تصویب منطقه آزاد است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcao0n6649nue1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها