تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۹
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور با بیان این که قیام عاشورا پیام وحدت به جهانیان است، گفت: توحید، عدالت، کرامت و خردورزی از جمله مبانی تربیتی رویکرد امام حسین (ع) است.
قیام امام حسین (ع)؛ پیام وحدت به جهانیان/جبهه مقاومت با تاسی از نهضت عاشورا در برابر ظلم ایستاده است
به گزارش عصرهامون؛ حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور در هفتمین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات نهاد رهبری در امور اهل سنت برگزار شد، بیان کرد: کرامت و رشد انسان از جمله اهداف قیام عاشورا بود.

وی با بیان این که قیام عاشورا منبع ارزشمندی برای خودسازی و رشد است که تا آخرین لحظه زندگی بشر ادامه خواهد داشت، دستیابی به حیات طیبه، تربیت دینی و خودسازی را از جمله آثاری دانست که حادثه کربلا در زندگی بشر بر جای گذاشته است.

این مقام مسئول افزود: اهمیت این نهضت عظیم در تاریخ اسلام و تشیع بر کسی پوشیده نیست، توحید، عدالت، کرامت و خردورزی از جمله مبانی تربیتی رویکرد امام حسین (ع) است.

وی گفت: در قیام عاشورا بر اساس آیات مباهله چند دستگی اتفاق افتاد و تعداد افرادی که امام حسین (ع) را همراهی می کردند، کم بود. یزید در سال اول حکومت خود اباعبدالله (ع) را به شهادت رساند و در سال دوم واقعه حره را رقم زد و در سال سوم خانه کعبه را به آتش کشید.

رستمی اضافه کرد: این در حالی بود که عموم مسلمانان با این رفتار و ظلم های یزید مخالف و عده ای هم به دنبال توجیه اقدام های وی بودند، زمانی که امام حسین (ع) در بیابان سوزان کربلا در محاصره نیرو‌های ابن زیاد قرار گرفتند، از ایشان خواسته شد تا بدون هیچ گونه قید و شرطی تسلیم شوند، آن حضرت وقتی چنین وضعی را مشاهده کردند، در روز عاشورا در سخنرانی‌ فرمودند: «این ناکس پسر ناکس، مرا به پذیرفتن یکی از دو چیز مجبور کرده است: یا جنگ کنم یا ذلت را بپذیرم و تسلیم او شوم. هیهات که ذلت را بپذیرم».

وی با اشاره به اینکه یزید همواره مورد لعن قرار گرفته است، افزود: این حادثه بیانگر این است که امام حسین (ع) چگونه برای رضای خداوند از جان، مال و همه دارایی های خود گذشت. شهادت اباعبدالله (ع) یک جنایت است و پس از این شهادت، شجاعت و مردانگی آن حضرت بر همگان آشکار شد.
 

مکتب حسین؛ معیار تشخیص حق از باطل

آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: مکتب عاشورا و قیام امام حسین (ع) هر سال درس جدیدی برای جهانیان و اوضاع آشفته‌ اش که هیچ بشری از آن در امان نیست، دارد.

وی افزود: درس های عاشورا جامع و  جهانی است که نمود آن امر به معروف نهی از منکر، عمل به سیره پیامبر اکرم (ص)، اصلاح امت، احیای سیره نبوی، مبارزه با ظلم فساد است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: صبر، مقاومت و از خود گذشتگی پیامی به همه جوامع است تا بدانند که خون بر شمشیر پیروز شده و بیداری اسلامی سر منشاء مبارزه با ظلم و استکبار است.

وی ادامه داد: امام حسین (ع) نه تنها در جامعه اسلامی به عنوان یک رهبر هدایتگر در بین مسلمانان بلکه در میان غیر مسلمان هم پرتو افکنی می کند.

محامی با بیان این که بسیاری از مبارزان علیه ظلم از امام حسین (ع) درس گرفتند و از آن حضرت به عنوان یک الگو یاد می کنند، گفت: قیام عاشورا درس ها و پیام هایی را برای جامعه اسلامی و بشریت ارائه کرد که از طریق آن می توان وحدت را تحکیم بخشید و جامعه را به سوی پیشرفت و تعالی هدایت کرد.

وی تصریح کرد: تاثیر حادثه عاشورا در طول تاریخ در جوامعی که قیام عاشورا را ارج نهادند، دیده شده و مردم ایران هم از این فرهنگ غنی بهره برداری و در رکاب امام خمینی (ه) در برابر ظلم طاغوتیان ایستادگی کردند و به جهانیان نشان دادند که مقاومت و صبوری و عزت را از قیام عاشورا به دست آورده اند.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: امروز جبهه مقاومت، اعم از شیعه و سنی در کشورهای مختلف به تاسی از قیام امام حسین (ع) در برابر ظلم ایستاده اند و  ایران، افغانستان عراق، فلسطین و یمن بنیاگذاران مقاومت در منطقه هستند.

وی بیان کرد: در گام دوم انقلاب باید اهداف انقلاب و تحکیم فرهنگ عاشورا و بازیابی قدرت و شوکت اسلامی مد نظر قرار گیرد تا دل های پاک و جان های تشنه و از غرب خسته ای که به دنبال دین و اسلام هستند با معنویت و فرهنگ عاشورا ارتباط بر فرار کنند و در این مسیر باید از ظرفیت همه از جمله نخبگان، اندیشمندان، بانوان و هر ابزاری نظیر رسانه ها، فضای مجازی و هنر که می تواند مروج دین باشد، استفاده کنیم.
 

قیام امام حسین (ع) حکومت اسلامی را از انحراف نجات داد

مولوی نظیر احمد سلامی، نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: امام حسین (ع) با قیام خود از انحرافات و فساد در حکومت اسلامی جلوگیری کرد، چراکه این قیام با هدف پیشگیری از خروج حکومت از مسیر اصلی و انحرافاتی که در حکومت به وجود آمده بود، صورت گرفت.

 وی با بیان این که اگر این قیام نبود انحرافات و فسادهایی که در حکومت ایجاد شده بود مشروعیت پیدا می کرد، افزود: در حقیقت تفاوت عمده ای بین حکومت های قبل از یزید و حکومت وی به وجود آمده و خدا پرستی جای خود را به مادیات و مسائلی داده بود که از کرامت انسان دور بود.

سلامی بیان کرد: توجه به نیازهای مردم، خداجویی، عدالت، حفظ بیت المال در حکومت یزید کنار گذاشته شده بود و خودکامگی و تبعیض و بد اخلاقی در این حکومت موج می زد.

وی افزود: از جمله فضایل اخلاقی امام حسین (ع) می توان به روح پاک و معنویت آن حضرت اشاره کرد، ایشان لحظه‌ای از یاد خدا غافل نمی‌شد و بخش اعظم اوقاتش را به عبادت پروردگار و ذکر دعا و قرائت قرآن می‌گذرانید.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان ادامه داد: با گذشت 1400 سال هنوز هم پیام امام حسین (ع) جهانی و آرمان‏هایش زنده است و همگان به عنوان الگو از مکتب آن حضرت بهره برداری می کنند.
 

سیره و روش امام حسین ع را الگو قرار دهیم

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جماعت اهل سنت مسجد مکی  زاهدان هم گفت: ما باید سیره و روش امام حسین (ع) را الگو قرار دهیم و  ارزش های دینی را جامع عمل بپوشانیم.

وی با بیان این که قیام امام حسین (ع) نزد همه مذاهب و انسانهای آزاده دنیا مورد احترام است، افزود: اباعبدالله (ع) در زمانی قیام کردند که احساس کردند اصول دین در حال انحراف است، آن حضرت قیام نمی کردند مگر زمانیکه مردم خواستند و نامه نوشتند و از ایشان  درخواست قیام کردند.

اسماعیل زهی تصریح کرد: امام حسین (ع) در  این قیام قصد جنگ نداشتند و می خواستند مسالمت آمیز اهداف الهی خود را پیش ببرند، اما جنگ تحمیل شد و دشمنان خواستند ایشان را اسیر کنند، ولی آن حضرت مرگ با عزت را بر اسیری ترجیح دادند.

وی با اشاره به اینکه، این قیام بهترین الگو برای ما است، بیان کرد: در این قیام هم مسلمانان و  غیر مسلمان از خود گذشتگی و تحمل سختی ها را می آموزند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: آنچه که  بین همه ادیان مشترک بوده، محبت به اهل بیت و امام حسین (ع) است، متاسفانه امروز بشربا معضلات اخلاقی زیادی روبرو است  و   سبک شمردن نماز، شهوترانی، گناه، سرقت و ...  از جمله آسیبهایی هستند که با تکیه بر نهضت اباعبدالله (ع) رفع می شوند.

وی تصریح کرد: افراط و تفریط در جامعه عامل بسیاری از حوادث است همچنین پرداخت زکات در جامعه باید نهادینه شود تا بسیاری از مشکلات موجود مرتفع شود.

 
فرهنگ عاشورا فرهنگی جهانی است

حجت الاسلام محتبی عزیزی، جانشین نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت هم گفت: فرهنگ عاشورا را با توجه به آموزه های سیاسی، اخلاقی، مدیریتی، می توان به  فرهنگی جهانی یاد کرد.

وی با بیان این که قیام عاشورا در بر دارنده آموزه های سیاسی، اخلاقی، مدیریتی است و می توان آن را به عنوان یک الگو به جهنیان معرفی کرد، افزود: امام حسین (ع)  قیام عاشورا  را برای نجات انسان ها از قید و بندهای مادی انجام داد تا انسان ها در سایه دین به سعادت و رستگاری برسند.

عزیزی با اشاره به اینکه، قیام عاشورا یک واقعه تاریخ ساز است، تصریح کرد: همه ما باید پیرو نهضت امام حسین (ع) باشیم تا از بلایا و حوادث جهان پر آشوب امروز در امان بمانیم.

وی با اشاره به  شیوع کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن برنامه های اجرایی، بیان کرد: پس از ریشه کن شدن کرونا این برنامه ها و همایش ها به صورت بین المللی برگزار می شود.
 

ارسال 200 مقاله به دبیرخانه

سلطانعلی میر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان هم در این مراسم گفت: هفتمین قیام عاشورا از دیدگاه  اهل سنت با چهار محور اصلی در زاهدان برگزار شد،  200مقاله به دبیر خانه این همایش ارسال شده بود که پس از داوری 80 مقاله به این همایش راه یافت.

وی افزود: این مقالات پیرامون موضوع هایی نظیر شخصیت و فضایل امام حسین (ع)، قیام عاشورا و جامعه مدرن و الگو گیری انقلاب اسلامی از قیام عاشورا ارائه شده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قیام امام حسین (ع) مطهر آگاهی بخشی و هدایت انسان برای تشخیص حق از باطل است و برگزاری این همایش مروج فرهنگ عاشورا در جامعه خواهد بود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbssb8wrhbf5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما