تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۱۰
منصور شهرکی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تعادل و تنوع مصرف مواد غذایی در وعده های مختلف در کنار فعالیت فیزیکی مانع از چاقی فرد به خصوص در دوران قرنطینه کرونا می شود.
چالش چاقی کودکان در دوران کرونا و قرنطینه خانگی/ضرورت رعایت تعادل و تنوع مصرف مواد غذایی همراه با ورزش در زندگی
به گزارش عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، چاقی کودکان در دوران کرونا به دلیل شرایط قرنطینه خانگی، کاهش تحرک و عدم تعادل در مصرف غذایی بیش از پیش گسترش یافته است، مصرف بی‌رویه  غذاها و خوراکی های چرب و کم ارزش در محیط خانوادگی ، تعطیلی مدارس،  بستن تمام مراکز تفریحی، پارک‌ها و سایر محیط‌های دیگر باعث شده تا تحرک آنان کمتر و  در مقابل مصرف گرایی افزایش یابد و همه این عوامل زمینه ساز بروز چاقی در آنها شود.

منصور شهرکی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگارما بیان کرد: چاقی در کودکان و نوجوانان در دوران قرنطینه و کرونا بسیار شایع شده و این موضوع علل مختلفی دارد، هنگامی که فرد دریافت مواد غذایی بیش از میزان نیاز داشته و به اصطلاح پرخوری کند و در مقابل فعالیت فیزیکی مناسب نداشته و ورزش نکند دچار چاقی می شود.

وی افزود: طبق مطالعات بین المللی چاقی در سنین پایین به دلیل کاهش فعالیت های فیزیکی و افزایش دریافت مواد غذایی نسبت به یک یا دو دهه قبل شیوع یافته است، هنگامی که فرد عادت به پرخوری و افزایش دریافت موادغذایی می کند، سبک زندگی و شیوه غذا خوردن او تغییر کرده و انواع گروه های مواد غذایی را به اعتدال دریافت نکنند و به جای آن مصرف فست فودها و غذاهای پرچرب زیاد شود به اصطلاح  چاق می شود.

لزوم حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی برای جلوگیری از چاقی در روزهای قرنطینه

وی خاطرنشان کرد: چاقی مخاطره آمیز است و سلامت کلی افراد را تهدید می کند هنگامی که اندام کودک و نوجوان بر اثر چاقی نامتناسب شود این موضوع  روی اعتماد به نفس او در اجتماع تاثیر خواهد گذاشت، همچنین سلامت فرد را به خصوص در سنین بالاتر تهدید می کند.

شهرکی تاکید کرد: چاقی پارامترهای بیوشیمیایی خون و تهدید کننده سلامتی مانند قند و چربی خون را افزایش می دهد و چنین افرادی در آینده خیلی زود به بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و یا سکته های قلبی و مغزی دچار می شوند و ممکن است طول عمر کمتری داشته باشند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: عادات غذایی مناسب و حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی به خصوص در دوران کرونا می تواند از بروز چاقی در کودکان و نوجوانان جلوگیری کند، این الگوی مصرف به عادات های غذایی خانواده باز می گردد،تعادل در استفاده از انواع غذاها، عدم پرخوری، عدم خرید و طبخ غذا بیش از میزان استفاده خانواده، تنوع غذایی و عدم استفاده از غذاهای شور و پرچرب و حتی پرخوری والدین به خصوص مادر  می تواند بر روی فرزندان تاثیرگذار باشد.

وی اذعان کرد: استفاده بیش از حد از شیرینی جات و غذاهای پرچرب و عدم تمایل والدین به مصرف سبزیجات، ورود حجم بالایی از مواد غذایی به بدن در  وعده های مختلف  به جای افزایش تعداد وعده ها بر روی کودکان و نوجوانان سبب شکل گیری الگوهای نامناسب از همان سنین پایین شده و بر روی عادات رفتاری افراد تاثیرگذار است.

شکل گیری عادات غذایی نامناسب از درون خانواده

وی با بیان اینکه بسیاری از از الگوهای نامناسب غذایی از سنین کودکی و در خانواده شکل می گیرد، عنوان کرد: در بسیاری از موارد شاهد هستیم که مادران از چاقی کودکان خود خوشحال هستند و یا آنها را تشویق به مصرف زیاد مواد غذایی می کنند، فعالیت فیزیکی اعضای خانواده بسیار کم بوده و یا والدین ورزش نمی کنند و این موارد برشکل گیری الگوی رفتاری کودکان تاثیر گذار خواهد بود چراکه ورزش و فعالیت های فیزیکی بچه ها در کنار والدین مانع از افزایش وزن او می شود.

شهرکی افزود: تمام مواد غذایی برای بدن افراد به خصوص در سنین پایین لازم و ضروری است و نمی توان گفت فرد ماده غذایی خاصی را کنار بگذارد چرا که هر کدام، تامین کننده ویتامین خاصی هستند، روغن، سبزیجات، شیر و لبنیات ، پروتئین ها و انواع مواد غذایی باید در حد تعادل توسط کودکان و نوجوانان مصرف شود.

تعادل و تنوع مصرف مواد غذایی در کنار ورزش مانع از چاقی است

وی اظهار کرد: تعادل و تنوع مصرف مواد غذایی در وعده های مختلف در کنار فعالیت فیزیکی مانع از چاقی فرد به خصوص در دوران قرنطینه کرونا می شود در میان وعده ها نیز باید از انواع مواد مغذی به تناسب استفاده شود تا تمام مواد موردنیاز بدن تامین شود، مصرف متنوع خوراکی های مختلف، تمام ویتامین های موردنیاز به خصوص در دوران کودکی را تامین می کند اما در کودکان مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت بیشتر مورد تاکید است و گیاه خواری مفرط توصیه نمی شود.

وی گفت: پایه و اساس بسیاری از بیماری ها می تواند از ابتدای کودکی حتی از دوران جنینی با عدم رژیم غذایی مناسب توسط مادر رقم بخورد رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت مناسب فیزیکی می تواند زمینه ساز شیوع بیماری های تهدید کننده سلامتی مانند دیابت و چربی خون شود بنابراین ورزش از سنین پایین در کنار تعادل و تنوع مواد غذایی باید از کودکی در وجود فرد نهادینه شود تا در بزرگسالی دچار مشکلات جسمی نشود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaawn6e49ny01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما