تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۵
الویت های رییس جمهور منتخب در سیستان و بلوچستان چیست؟/۳

هماهنگی و مدیریت منابع انسانی در ریشه کن ساختن اعتیاد

مساله مبارزه با اعتیاد به طور عام و مسائل منابع انسانی ریشه کن ساختن آن به طور خاص به دو سطح عینی یا عملی و نظری یا ذهنی قابل تقسیم هستند؛ وقتی مسائل به این دو سطح تقسیم می شوند، چالشی در کل مدیریت و به طور خاص در مباحث منابع انسانی به نام مسئله هماهنگی پدیدار می شود.
هماهنگی و مدیریت منابع انسانی در ریشه کن ساختن اعتیاد

به گزارش عصر هامون؛ زمانی مساله هماهنگی در سازمان ها به عنوان یکی از ابعاد مدیریت مطرح بود، لوتر گیولیک در بیان وظایف مدیریت با استفاده از واژه POSDCORB هماهنگی را به عنوان یکی از وظایف مدیریت مطرح کرد.
در حقیقت پیش از این وظیفه هماهنگی با برنامه ریزی و کنترل، هم ارز تلقی می شد، اما امروزه دیگر با این دیدگاه به هماهنگی نگریسته نمی شود، بلکه هماهنگی بعنوان یکی از فراگیرترین مفاهیم در مدیریت مطرح شده است؛ اهمیت هماهنگی تا آنجاست که می توان مدیریت را معادل هماهنگی دانست.
رئیس جمهور بایستی بتواند در سطوح مختلف به ایجاد هماهنگی و یکپارچگی داخلی و خارجی بپردازد، چالش هایی از قبیل افزایش تولید، افزایش رقابت در بازارهای داخلی ، جهانی شدن و پیشرفت های تکنولوژیک سبب شده اند تا مدیر پیش از پیش به مساله هم افزایی توجه کند، اما برای ایجاد هم افزایی نیز به هماهنگی نیاز است.
هماهنگی در مدیریت کلان کشوری به دو موضوع کلی درونی و بیرونی تقسیم می شود؛ هماهنگی درونی یعنی هماهنگی که باید بین واحدهای درون هر سیستم وجود داشته باشد،بعنوان مثال هماهنگی درونی میان وزارت خانه ها با ادارات شهرستان که طی سلسله فرم هایی معین می گردد؛ همچنین هماهنگی بیرونی که شامل طرح و برنامه های کلانی است و وظیفه ی آن ارسال نتیجه فعالیت های رئیس جمهور در سطوح شهری،کشوری و بین المللی است.
طبق برنامه ریزی بر اساس مدل های مختلف هماهنگی، رئیس جمهور منتخب می تواند با انتخاب مدیران ارشد باتجربه و متخصص حتی به سطوح کوچک شهری نظارت مناسب داشته باشد، و در مقابل نیز با انتخاب مدیرانی که تنها به وفاداری و تعهد آنان اطمینان دارد و اعتمادی به مدیریت هماهنگی آنان نیست، ممکن است به هماهنگی کلان کشوری و بین المللی آسیب برساند.
بسیاری از سازمان های پایه و نیرو ساز کشور یا چندین متولی دارد و یا اصلا متولی ندارد که این عدم هماهنگی در سطوح کوچک سازمانی به پیکره کل کشور آسیب خواهد زد؛ یکی از سازمان های ناهماهنگ، بدنه ی با مبارز با مواد مخدر و ترک اعتیاد است.
معضلی که در سیستان و بلوچستان بیش از سایر معضلات به چشم می آید، معضل اعتیاد و جابجایی مواد مخدر است، متاسفانه به دلیل برخوردهای احساسی با مساله اعتیاد حتی در سطوح کلان مدیریت کشوری این سازمان از چالش چند صاحبی رنج می برد.
مدیران کشور از گذشته تاکنون به دلیل احساس تعهد در ریشه کن ساختن اعتیاد به بیراهه ی عدم مدیریت منابع انسانی رفته و ریشه کن ساختن این معضل کلان را بدست چندین سازمان سپرده اند، نتیجه این برخوردهای احساسی تحویل مسئولیت هریک از این سازمان ها به یکدیگر بوده است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی سیستان و بلوچستان در اینباره به خبرنگار عصر هامون گفت: برنامه مشخص و ادغام شده‌ای برای کنترل اعتیاد در کشور نداریم، اشکال کار ما در مبارزه با اعتیاد این است که این مسئله در کشور هزار متولی دارد و به همین علت هم حل نمی‌شود.
وی افزود: عدم هماهنگی میان دستگاههای اجرایی در زمینه اعتیاد هر روز بیش از گذشته به این مساله دامن می زند.
معصومه راحت دهمرده ادامه داد: ما متأسفانه برنامه مدون و ادغام شده ای برای کنترل اعتیاد نداریم، برای کنترل مالاریا، سل و ایدز برنامه داریم اما برای کنترل اعتیاد برنامه مشخصی نداریم.

انتهای پیام/۵۶۹۶


https://www.asrehamoon.ir/vdcc.iq0a2bqi1la82.html
نام شما
آدرس ايميل شما

از اين خانم در باره اعتباراتي كه با سوئ مديريت ايشان ورئيس اش در بهزيستي هرز نيز ميرود سئوال كنيد.