تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۵
بلومبرگ در گزارشی به خیز جمهوری اسلامی ایران برای باز پس گیری سهم خود از بازارهای نفت جهان و بازگشت به جایگاه سابق خود در اوپک در سایه توافقنامه هسته‌ای ژنو، خبر داد.
صدای پای ایران در بازارهای بین‌المللی نفت به گوش می‌رسد
صدای پای ایران در بازارهای بین‌المللی نفت به گوش می‌رسد
به گزارش عصر هامون،به نقل از بلومبرگ؛ در این گزارش که به قلم «لاکشمنان»، «گرنت اسمیت» و «رازوک» نوشته شده، تحلیلگران بلومبرگ به اظهارات اخیر بیژن زنگنه در مورد تلاش ایران برای بازگشت به جایگاه پیشین خود در حوزه تولید و صدور نفت استناد کرده و اینطور نتیجه گرفته اند که این تصمیم ایران طرفداران تحریم در امریکا و اسرائیل ا را به وحشت خواهد انداخت.

بلومبرگ می نویسد:اطلاعیه ایران روز سه شنبه ایران مبنی بر انتظار افزایش صادرات نفت و بحث در مورد قراردادهای جدید با شرکت های انرژی آخرین شلیک در بحث بر سر کاهش تحریم های اقتصادی در جمهوری اسلامی است.

ماه گذشته میلادی توافقنامه شش ماهه‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی برای رفع برخی از تحریم‌های تجاری، با هدف رسیدن به یک توافق جامع در سال آینده منعقد شد.

در حالی که تحریم های نفت و بانکی باقی می ماند ، شش کشور- چین، هند، ژاپن، کره جنوبی ، تایوان و ترکیه - که هنوز هم از ایران نفت وارد می کنند اجازه خواهند داشت به جای کاهش بیشترواردات نفت از ایران، به خرید خود در سطح فعلی، ادامه دهند.

روز سه شنبه پیش از نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت، بیژن نامدار زنگنه ، وزیر نفت ایران ، به خبرنگاران در وین گفت "من امیدوارم که ما به تدریج صادراتمان را بر اساس این توافقنامه افزایش دهیم ،هر چند " در این مقطع، ما رسما هیچ تغییری در صادراتمان نداریم".

زنگنه گفت، ایران امیدوار است در نهایت میزان تولید و صادرات قبلی خود را از سربگیرد ، و این هفته در وین مذاکراتی با شرکت های بین المللی جهت توسعه صنعت انرژی خود انجام خواهد داد.

با توجه به اطلاعات گرد آوری شده توسط بلومبرگ ایران که زمانی دومین تولید کننده بزرگ اوپک بود، در ماه گذشته با تولید میانگین۲.۶ میلیون بشکه درروز در مقایسه با تولید ۳.۶ میلیون در پایان سال ۲۰۱۱ ، به مکان ششم این سازمان ۱۲ عضوی نزول کرده است.

با توجه به آمار وزارت خزانه داری ایالات متحده، اززمان اجرای تحریم نفت ایران در جولای سال ۲۰۱۲ صادرات نفت ایران به نصف کاهش یافته است.

درخواست زنگنه از اوپک برای " نجنگیدن " ومخالفت نکردن با بازگشت ایران به سطح تولید بالای خود - شاید اجازه دادن به ایران برای تصاحب دوباره جایگاه شماره ۲ اوپک - موجب افزایش بحث و جدل ها در ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در مورد عاقلانه بودن کاهش تحریم های جمهوری اسلامی خواهد شد و تنور بحث ها را داغ خواهد کرد.

وزیر نفت ایران روز سه شنبه اعلام کرد، اگر تحریم ها برداشته ایران می تواند تولید نفت خود را در سال آینده به ۴ میلیون بشکه در روز افزایش دهد .ایران در حال حاضر حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت صادر می کند ، و در بودجه خود تا ۱.۵ میلیون بشکه فروش روزانه -از جمله ۳۰۰ هزار بشکه میعانات نفتی- پیش بینی کرده است.

زنگنه گفت مذاکره با شرکت های نفتی درمورد شرایط اکتشاف و شرایط قرارداد اوایل سال ۲۰۱۴در تهران و لندن برگزار خواهد شد ، ، بدون این که مشخص کند کدام شرکت ها ممکن است در این گفتگو ها شرکت کنند. در حالی که برای گفتگوی شرکت ها با ایران هیچ ممنوعیتی وجود ندارد، تحریم سرمایه‌گذاری های بخش انرژی همچنان به قوت خود باقی است. شرکت های بزرگ از جمله شل و بریتیش پترولیوم انگلیس و توتال فرانسه با ایران همکاری و شراکت داشته اند .

آمریکا و پنج کشور دیگر در مذاکرات ماه گذشته در ژنو می گویند ادامه تحریم ها به ایران فشارخواهد آورد تا در مورد برنامه هسته ای خود مصالحه کند.، مقامات ایالات متحده و اتحادیه اروپا مدعی‌اند ، ممنوعیت تجارت، با وادار کردن ایران به موافقت با اولین توافق پس از یک بن بست ده ساله کار خود خوب انجام داده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و قانونگذاران آمریکا و گروه های فشار که مدافع تحریم های سخت تر هستند می گویند تا زمانی که ایران برنامه هسته ای خود را رها نکرده قدرت های جهان نباید هیچ گونه تحریمی را کاهش دهند. طرفداران تحریم ها می گویند با کاهش زود هنگام تحریم ها ، ایالات متحده و شرکای مذاکره ای آن - انگلستان ، فرانسه، آلمان ، چین و روسیه - اهرم بیشتری را به ایران برای ورود به گفتگوهای بیشتر داده اند.

ایران ممکن است در یک نکته با نتانیاهو هم رای باشد: این که حتی کاهش نسبی تحریم ها راه شرکت ها را برای بازگشت شتابان به ایران هموار می کند. نتانیاهو در این هفته در رم شکایت کرده است که ظاهرا "کاهش کلی تحریم ها وعجله برای استقبال از ایران و مشروع دانستن آن " در عرصه کسب و کار وجود دارد.

ایالات متحده این اظهارات را قبول ندارد و گفت: بیشتر تحریم های تنبیهی در مورد نفت و بانک باقی می‌ماند و تا زمانی که یک پیمان نهایی حاصل شود به شدت به اجرا گذاشته خواهد شد..

هفته گذشته «دیوید کوهن» معاون وزارت خزانه داری ایالات متحده،به تلویزیون بلومبرگ گفت" پیام من به جامعه کسب و کار بین المللی، جامعه مالی بین المللی، این است که اکنون فصل بازی (مناسبی)برای کسب و کار در ایران نیست " .

نظرسنجی تلفنی از صدها مصاحبه شونده امریکایی که توسط پژوهشکده هارت انجام شده، نشان داد که ۶۳ درصد ازامریکاییان توافق هسته ای را تایید می‌کنند، در حالی که ۲۴ درصد با آن مخالف هستند. ، با توجه به نظر سنجی موسسه "آمریکایی ها متحد برای تغییر"در میان کسانی که خود را "به شدت طرفدار اسرائیل " توصیف کرده اند حمایت از توافقنامه ژنو ۴۸ درصد دربرابر ۴۰ درصد بود ، این موسسه گفت که این نتایج نشان دهنده مخالفت در برابر اعمال تحریم های اضافی است.

*** طرفداران مذاکرات
۵۸ درصد از پرسش شوندگان گفته اند که می‌خواهند قبل از این که کنگره دست به هر کاری بزند -از جمله اعمال تحریم های تازه- که ممکن است مذاکرات را تضعیف کند، - به مذاکرات فرصت بیشتری بدهند. فقط ۳۱ درصد گفتند آنها از اعضای کنگره که به دنبال تحریم های بیشتر هستند حمایت می‌کنند.

این توافقنامه که ۲۴ نوامبر در ژنو به امضا رسید متعهد است درزمانی که مذاکرات ادامه دارد تحریم‌های جدید متوقف باشد، که بستگی به دفع فشار کنگره توسط دولت اوباما دارد. حامیان تحریم در مجلس سنا می گویند یک رای گیری برای تحمیل مجازات های جدید می تواند اوایل هفته آینده اتفاق بیفتد تا اگر هیچ توافق نهایی حاصل نشد شش ماه بعد اجرایی شوند.

انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcjvmex.uqeixzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما