تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۳
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛

داروهای قاچاق تهدیدی بزرگ برای سلامت جامعه است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت : فراوده های بهداشتی و دارویی که به صورت قاچاق وارد بازار می شود بسیار خطرناک هستند و یکی از تهدید های بزرگ علیه سلامت جامعه محسوب می شوند.
داروهای قاچاق تهدیدی بزرگ برای سلامت جامعه است
داروهای قاچاق تهدیدی بزرگ برای سلامت جامعه است
به گزارش عصر هامون به نقل از زاهدانه،دکتر علیرضا مبارکی  اظهار داشت : دارو باید تحت نظارت و کنترل دقیق بهداشتی ساخته شود، وزارت بهداشت بر داروهای داخلی در کارخانجات کنترل کامل دارد و دارو تحت شرایط کاملا بهداشتی ساخته می شود.
وی افزود: از داروهاییکه به صورت قانونی و با نظارت وزارت بهداشت وارد کشور می شود نیز بازدید به عمل می آید و پس از گرفتن تأییدهای بین الملی در کشور توزیع می گردند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد : یک سری فراورده های دارویی که اکثرا هم مواد اعتیاد آور و داروی مخدر می باشند به صورت غیر مجاز وارد کشور می شود و ما نمیدانیم این داروها با چه مواد اولیه ای و تحت چه شرایطی تهیه می شوند، این داروها اکثراً حاوی مواد تقلبی و سمی می باشد و با داشتن مواد اعتیاد آور وابستگی ایجاد می کنند.
مبارکی در مورد داروهای قاچاق گفت : این فراورده ها شاید اصلی و اورجینال باشند ولی بدلیل شرایط نامناسب حمل و نقل و محل های نگهداری به احتمال خیلی زیاد دچار فساد می شوند و مصرف آنها نه تنها مفید نیست بلکه بسیار خطرناک است.
وی گفت : داروخانه ها تنها جای مورد تأیید وزارت بهداشت جهت تهیه دارو می باشد زیرا داروخانه ها دارای تأییده قانونی از وزارت بهداشت می باشند و مورد نظارت و کنترل قرار می گیرند .
وی افزود : داروهایی که در کشور کمیاب می باشد با پیگیری از طریق سیستم های اطلاع رسانی و پاسخگویی های وزارت بهداشت مانند تلفن گویای 114 که 24 ساعته پاسخگو است برای مردم قابل دسترس می باشند و مردم به هیچ عنوان حتی جهت تهیه داروهای کمیاب  به بازار آزاد مراجعه نکنند.
مبارکی با تأکید به تهیه مواد بهداشتی و دارویی از داروخانه ها افزود : اکنون درکشورهای پاکستان و چین اکثر داروها و مواد بهداشتی با مواد تقلبی تولید می شود و با توجه به هم مرز بودن استان ما با پاکستان این مواد به صورت قاچاق به راحتی وارد بازار آزاد می شود و شهروندان باید آگاه باشند که از این مواد استفاده نکنند.
وی گفت : معاونت غذا و دارو نظارت کاملی بر کار داروخانه ها دارد و در صورت مشاهده تخلف و توزیع داروی غیر مجاز برخورد بسیار جدی با آنها خواهد شد و همچنین شهروندان در صورت مشاهده اینگونه تخلفات و کم فروشی و عدم ارائه دارو توسط داروخانه ها می توانند موضوع را گزارش دهند تا رسیدگی شود.
وی در انتها افزود : وظیفه وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از عوارض داروهای تقلبی می باشد و در همین راستا با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی واحدهای متخلف شناسایی و مواد غیر بهداشتی معدوم می گردد .
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcbzzba.rhb9spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما