تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۷
رئیس اداره امور عشایری خاش گفت :‌ تعداد 4010 خانوار عشایر عضو شرکت تعاونی عشایری تفتان خاش از اوایل فروردین ماه کوچ بهاره خود را به مراتع سرسبز منطقه آغاز کردند .
بیش از ۴۰۰۰ خانوار عشایر به مراتع سرسبز خاش کوچ کردند
بیش از ۴۰۰۰ خانوار عشایر به مراتع سرسبز خاش کوچ کردند
به گزارش عصر هامون به نقل از تفتان ما،محمد کوهساری ، اظهار داشت :‌ جمعیت عشایر خاش ۲۵ هزار نفر می باشد که با تعداد ۱۵۰ هزار راس دام سبک که اکثریت آنها را بز تشکیل می دهد به مناطق سرسبز دامنه تفتان و منطقه ایرندگان کوچ کردند .
وی تصریح کرد : با توجه به نزول رحمت های الهی در سال ۹۳-۹۲ علاوه بر دام سبک عشایر، دیگر دامداران روستاها نیز دامهای سبک خود را به مناطق سرسبز شهرستان کوچ می دهند به طوری که در مدت حدود ۸ ماه نیاز به تالیف علوفه دستی و خوراک دام ندارند .
کوهساری افزود : تعداد ۴۰۱۰ خانوار عشایر عضو شرکت تعاونی عشایری تفتان خاش از اوایل فروردین ماه کوچ بهاره خود را به مراتع سرسبز منطقه آغاز کردند .
رئیس اداره امور عشایری خاش با بیان این مطلب که علاوه بر عشایر شهرستان خاش دامدارانی از شهرهای زاهدان و زابل نیز به مراتع شهرستان کوچ کرده اند ، افزود : اداره امور عشایر آبرسانی سیار به مناطق عشایری و ارزاق عمومی از قبیل قند ، شکر ، روغن و آرد عشایر را از طریق فروشگاه های عشایر تامین می کند .
کوهساری نقش عشایر را در تولید گوشت دامی، پشم و نیز رونق صنعت لبنیات مهم دانست و گفت :‌ورود گردشگر برای معرفی زندگی بیشتر عشایر سطح استان و نگاه تخصصی به حوزه جاذبه‌های طبیعی مهم است .
وی اظهار داشت : عشایر سیستان و بلوچستان به زبان فارسی و بلوچی سخن می گویند و ویژگی مهم آنان کوچ دورانی است که بیشتر بصورت کوچ عشایر منطقه بلوچستان انجام می شود.
رئیس اداره امورعشایری خاش بیان کرد : ضرورت دارد دستگاههای ذیربط به مشکلات این قشر زحمت کش که مولد فعال در جامعه هستند، توجه ویژه داشته باشند.
وی افزود : عشایر عموما زندگی خود را از دامداری اداره می‌کنند و به همین دلیل معمولاً هر سال از ییلاق به قشلاق و بالعکس کوچ می‌کنند تا بتوانند شرایط بهتری برای کسب و کار خود داشته باشند.
وی در پایان بر لزوم مستقرشدن امکانات بهداشتی در مناطق عشایری تاکید کرد و افزود: در استان سیستان و بلوچستان در نقاط مختلف مناطق بکر ناشناخته فراوانی وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی برای گردشگران و دوستداران طبیعت معرفی شود.
 بدلیل مراتع غنی شهرستان خاش علاوه بر ۱۵۰ هزار راس دام سبک عشایر تعداد بیش از ۳۰۰ هزار راس گوسفند ، بره ، بز و بزغاله دیگر روستائیان در این فصل به مراتع سرسبز خاش کوچ داده می شوند و مردم روستائی و عشایر در فصول بهار و تابستان به تولید کرده و روغن محلی که بخاطر تغذیه دامها از گیاهان معطر از طعم و عطر بسیار خوبی برخوردار است مشغولند که این فراورده های دامی از نظر کیفی و کمی رتبه اول در استان را دارا می باشند .
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcfmcdt.w6d0cagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما