تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۶
رازهایی جدید از شهر 5 هزار ساله سیستان؛

آیا ترک ها و مشهدی ها، زابلی هستند؟

مریم رمضانی، استخوان باستان‌شناسِ ژنتیک حاضر در شهر سوخته به دنبال کشف DNA ترک ها و مشهدی ها در میان استخوان های شهر پنج هزار ساله سیستان است.
آیا ترک ها و مشهدی ها زابلی هستند؟
آیا ترک ها و مشهدی ها زابلی هستند؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، در روز های نمونه‌گیری خونی از بومیان شهر زابل انجام شده تا باستان‌شناسان با بررسی و مطالعه روی DNA آنها بتوانند این اطلاعات را با DNA استخوانی اجساد کشف شده در شهرسوخته مقایسه کنند.
مطالعه روی اجساد باستانی کاری بسیار مشکل است چون نه گوشتی از آن‌ها باقی مانده و نه خونی. اما مطالعه استخوان و ژنتیک و DNA استخوانی می‌تواند سوال‌های بی جواب باستان شناسان را پاسخ دهد.

رمزگشایی از اسکلت‌های شهرسوخته
شهرسوخته یکی از محوطه‌های باستانی مهم برای ژنتیک باستان شناسان و استخوان شناسان است. بررسی و مطالعه روی اجساد کشف شده در این شهر که تعدادشان کم هم نبوده است باعث شده تا استخوان شناسان زیادی طالب همکاری با گروه باستان شناسی شهر سوخته باشند.
یکی از این افراد مریم رمضانی، استخوان شناس و ژنتیک باستان شناسی است که دو فصل با هیات باستان شناسی شهر سوخته کار کرده و درباره اسکلت‌های کشف شده در این محوطه و ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو می گوید: علاوه بر مطالعات استخوان شناسی می‌خواهیم با ژنتیک استخوانی، داده‌های کشف شده را نیز استخراج کنیم. به همین دلیل در چند روز اخیر از کارگران این محدوده و افراد بومی خون گرفتیم تا DNA آنها را استخراج کنیم. این خون به تهران رفت تا«ژن هاپلوگروپ میتی کوندری» آنها مشخص و با DNA اسکلت‌های کشف شده مقایسه شود.
 باستان‌شناسان اکنون آزمایش‌های DNA را در شهر سوخته پی گرفته‌اند تا از سرنوشت مردمان تمدن 5 هزار ساله شرق ایران نیز مطلع شوند. پس از حدود چهار دهه کاوش، آنها هنوز لوح و یا خطی از این تمدن پیدا نکرده‌اند تا پاسخ سوال‌های بی‌جواب‌شان را بدهد، برای همین استخوان‌ها، اشیاء و حتی خاکِ همراه آن‌ها مهمترین سند برای کشف رازهای شهر سوخته است.

یافته‌های جدید از ریشه مشهدی‌ها و تُرک‌ها
آزمایش‌های DNA گرفته شده از استخوان‌های باستانی، تاکنون معادلات ژنتیکی بسیاری را حل کرده و ریشه مردم ایران و پراکندگی گروهی از آنها را در سطح کره زمین مشخص کرده است.
براساس این مطالعات، تا به حال مشخص شده که هاپلوگروپِ (شاخصه‌های ژنتیکی) مشهدی‌ها به مردم آسیای شرقی نزدیکی بیشتری دارد تا مردم ساکن در نقاط مرکزی ایران.
همچنین براساس یافته‌های باستان‌شناسان، تُرک‌های تبریز و یا ساکن در شمال غرب ایران هیچ نزدیکی ژنتیکی با تُرک‌های ترکیه ندارند.
حال این مطالعات ژنتیکی که آزمایشی سرنوشت‌ساز برای شرق ایران است، با نمونه‌گیری خون از مردم زابل، در شهر سوخته آغاز شده است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjmoea.uqehyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما