تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵
گزارش عصر هامون از ضربه واردات به تولید دام های ایرانی؛

گام بلند پسابرجام برای واردات دام/ افزایش چشمگیر واردات دام در 9 ماهه سال 94

در حالی واردات بی رویه دام به سیستان و بلوچستان باعث ورشکستگی و کناره گیری بسیاری از دامداران این منطقه از صنعت پرورش دام شده است که آمار ارائه شده نشان از افزایش چشمگیر آن در 9 ماهه سال 94 دارد.
گام بلند پسابرجام برای واردات دام/ افزایش چشمگیر واردات دام در 9 ماهه سال 94
گام بلند پسابرجام برای واردات دام/ افزایش چشمگیر واردات دام در 9 ماهه سال 94
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، خرداد ماه 94 بود که انتشار خبرهایی در خصوص واردات بی رویه دام های آلوده، رانت خواری، بیکار ماندن 15 هزار شهروند سیستانی و بلوچستانی بر اثر ورود دام های وارداتی سبب نگرانی بسیاری از دامداران و شهروندان سیستان و بلوچستان شد.
زمانی از انتشار این خبر نگذشت که محمد شریف خالقی دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه در بحث قاچاق، پیشنهاد کرده بود که رونق دامداری می‌تواند جایگزین خوبی برای قاچاق سوخت باشد که در این راستا نیاز به واردات 300 هزار راس دام از پاکستان هستیم.
گفته های دبیر کمیسیون قاچاق استان در حالی بود که بسیاری از تولید کنندگان با ورشکستگی و رکود روبرو شده بودند و ازآن طرف ارز کشور برای کالاهای لوکس و ساخته شده به هدر می رفت غافل از اینکه واقعیت های بزرگ‌تری همچون رانت خواری و واردات از طریق قاچاق سر منشأ‌ اصلی مشکلات است.

واردات دام زنده ممنوع است
پس از آن مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور آذر ماه 94 از ممنوعیت واردات دام زنده به کشور خبر داد و گفته بود که: دولت با این مساله مخالف و تمامی اقدامات آن در جهتی است که این اتفاق رخ ندهد.
با بیان اینکه ما به هیچ عنوان مجوز واردات دام زنده را از هیچ کجا صادر نکرده‌ایم، اظهارداشت: تنها به واردات تعداد محدودی دام زنده برای مقاصد اصلاح نژادی از کشورهای پیشرفته از جمله کانادا و کشورهای اروپایی مجوز داده شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر واردات بخواهد از جایی انجام شود باید رئیس سازمان دامپزشکی مجوز بهداشتی آن را صادر کند، افزود:  در غیر این صورت واردات غیرمجاز تلقی می‌شود.
خلج با تاکید بر اینکه دولت با واردات دام زنده مخالف است، افزود: بنابراین تمام اقدامات در جهت عدم ورود دام زنده به کشور انجام می‌شود.

واردات 9100 راس دام به سیستان و بلوچستان
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در 9 ماهه نخست امسال میزان واردات گاو و گوساله به استان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش چشمگیری داشته، به طوریکه طی این مدت 9 هزار و 100 راس دام به استان وارد شده است.
مهدی حسینی در گفت و گو با یکی از رسانه ها،‌ منطقه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تنها میدان دام رسمی موجود در استان در شهرستان زاهدان دایر است و در سایر شهرستان‌ها، دستگاه‌های ذیربط با همکاری بخش خصوصی باید جهت ساماندهی دام، نسبت به احداث میدان دام اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه مطلب بالا تصریح کرد: در سال جاری دو میلیون و 525 هزار و 787 راس دام علیه بیماری‌های دامی در استان واکسینه شدند.
حسینی میزان کشتار دام سنگین استان را در سال جاری 908 هزار و 28 راس دام به میزان 20 میلیون و 748 هزار و 228 کیلوگرم گوشت عنوان کرد و افزود: همچنین 4037 راس دام سبک به میزان 63 هزار و 930 کیلوگرم گوشت نیز در سال جاری ذبح شده است.
وی در پایان افزود: قبل و بعد از کشتار دام، بازرسی و نظارت شرعی توسط ناظر بهداشتی و شرعی مستقر در کشتارگاه در مورد تمام دام‌های کشتاری در کشتارگاه انجام می‌شود.

راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تحقق اقتصاد مقاومتی به دور از واردات است که در راستای بهتر شدن وضعیت مردم و برای تحقق آن باید تولید ملی را جایگزین واردات کالاهای تمام شده کرد و پسابرجام راهی برای واردات نگشاید.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgzq97.ak9qu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما