تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۹
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان گفت: ماهی یخ زده و کاغذ از جمله اقلام وارداتی استان می باشد که در ده ماهه امسال از دیگر کشورها وارد شده است.
واردات بیش از 300 هزار تنی از مرزهای سیستان و بلوچستان در 10 ماه/ ماهی یخ زده و کاغذ در لیست اقلام وارداتی!
نادر میرشکار در گفت و گو باخبرنگار اقتصادی عصرهامون افزود: واردات از طریق گمرکات و بازارچه های مرزی استان با احتساب منطقه آزاد چابهار، به وزن 346هزار و 951تن و ارزش 614میلیون و 874هزار و 739دلار در طی 10ماه امسال به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد واردات، نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 17درصدی در وزن و با افزایش 10درصدی در ارزش روبرو بوده است.
وی تصریح کرد: اقلام عمده وارداتی شامل برنج خوراکی،گندم، دام، پارچه، لوازم یدکی خودرو،کالاهای صنعتی و خانگی ، انبه، تخم کنجد، نخود، کولر، شکر و غیره می شوند و کشورهای عمده وارداتی: افغانستان، پاکستان، امارات، چین، ترکیه، کره، تایوان و سایر کشورها هستند.
این مقام مسئول در زمینه صادرات از مرزهای رسمی استان نیز گفت: طی 10ماهه امسال، کل صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن29درصد افزایش و از لحاظ ارزش 12درصد افزایش داشته است و این میزان صادرات طی این مدت به وزن یک میلیون و 417هزار و 459هزار و 179دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه اقلام عمده صادراتی عبارتند از مصالح ساختمانی(سیمان)،قیر، تخم گشنیز، محصولات شیمیایی و صنعتی، گازوئیل، گاز، کاشی، سیب درختی و غیره، خاطر نشان کرد: کشورهای عمده صادراتی استان شامل افغانستان،پاکستان، ترکیه، کویت، امارات و دیگر کشورها می شوند.
وی اظهار کرد: براساس آمارها، صادرات از طریق بازارچه ها رشد بسیار خوبی داشته و حدود 54درصد از صادرات استان از این طریق انجام شده و عملکرد صادراتی قابل توجه ای را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: از دلایل عمده افزایش صادرات از بازارچه ها می توان به دسترسی آسان به بازارچه های کشورهای همسایه، سهولت فرآیند انجام صادرات و بروکراسی اداری کمتر بازارچه ها نسبت به گمرکات اشاره کرد.
میرشکار در ادامه با بیان اینکه بازارچه های مرزی استان رویکرد صادرات گرا داشته که این امر باعث رشد و رونق اقتصاد و بازرگانی منطقه شده است، بیان کرد: با توجه به افزایش 26درصدی صادرات از بازارچه های مرزی نسبت به مدت قبل، می توان به نقش موثر بازارچه های مرزی بیش از گذشته که سهم به سزایی را در توسعه اقتصادی و رونق صادرات غیر نفتی دارند اشاره کرد، در این مدت براساس عملکرد بازارچه مرزی میلک با ارزش دلاری 150میلیون و 297هزار و 568دلار بیشترین حجم صادراتی رانسبت به بازارچه های دیگر داشته است.
وی گفت: براساس برنامه هدف گذاری شده برای سال 95، با توجه به برنامه های عملیاتی اقتصاد مقاومتی، میزان صادرات غیر نفتی استان به ارزش 522میلیون دلار تعیین شده است، با توجه به اینکه در 10ماهه امسال صادرات استان به ارزش 417میلیون دلار انجام شده است می توان گفت حدود 80درصد از کل برنامه هدف تحقق یافته و حدود 20درصد آن باقی مانده است که پیش بینی می شود با پیگیری مسئولین بخش دولتی و خصوصی و با برنامه ریزیهای کلان و عملیاتی کردن آنها، میزان باقی مانده هدف مورد نظر قطعا تحقق یابد و حتی بتواند از برنامه خود جلوتر هم شود و در سالجاری شاهد رشد صادراتی خوبی باشیم.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان نیز با تائید آمار صادرات و واردات، در خصوص ترانزیت داخلی گفت: طی ده ماه امسال، به وزن145هزار و 669تن و ارزش 180میلیون و 49هزار و 553دلاراز گمرکات استان ترانزیت داخلی شده است که نسبت به مدت مشابه قبل با افزایش 24درصدی در وزن و از لحاظ ارزش با افزایش 2درصدی روبرو بوده است.
طاهره هامون نورد در خصوص عمده اقلام ترازیت داخلی نیز بیان کرد: برنج، تخم کنجد، ماهی یخ زده، کاغذ، انبه و غیره از جمله این اقلام می باشند.
وی در خصوص ترانزیت خارجی استان نیز اظهار کرد:  طی ده ماه امسال، به وزن 649هزار و 120تن و ارزش یک میلیارد و 896میلیون و 935هزار و 520دلار نیز از گمرکات استان ترانزیت خارجی به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه قبل با کاهش 21درصدی در وزن و از لحاظ ارزش 4درصد کاهش داشته است.
وی در ادامه اقلام عمده ترانزیت خارجی استان را در این مدت گاز، کانتینر، پارچه، خودرو، لاستیک و غیره عنوان کرد و در خصوص امور مسافری گمرکات نیز گفت: گمرکات این استان طی ده ماه سال 95به تعداد 515هزار و 833نفر مسافر خدمات گمرکی اراه داده است که این مسافران از گمرک میلک، میرجاوه، فرودگاه زاهدان، فرودگاه چابهار تردد کرده اند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjed1.w6dytagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما