تاریخ انتشار :جمعه ۱۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۷
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: 52 گروه ثابت و سیار در روز عید قربان در استان با حضور ناظران ذبح بهداشتی و شرعی بر نحوه ذبح قربانی ها نظارت می کنند.
هشدار سازمان دامپزشکي در مورد ذبح دام در عيد قربان / گوشت را قبل از مصرف 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید
مهدی حسینی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با اعلام این خبر اظهار داشت: تعداد پرسنل عملیاتی دامپزشک 15 نفر ،بازرس بهداشت گوشت 62 نفر، ناظر شرعی 9 نفر هستند.

وی در ادامه به شهروندان هشدار داد: از کشتار دام در اماکن مسکونی و معابر عمومی که باعث انتقال بیماری های مشترکی چون تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم و صدها بیماری مشترک دیگر بین انسان و دام می شود خودداری نمایند.

حسینی با بیان اینکه کشتار دام در فضای خارج از کشتارگاه آلودگی های زیست محیطی ایجاد می نماید، خاطر نشان کرد: سلامت گوشت به دلیل حضور ناظرین بهداشتی، دامپزشکی و انجام معاینات و بازدید دام در قبل، حین و پس از کشتار موجب اطمینان می شود.

وی در ادامه در خصوص بیماری تب کنگو  به شهروندان توصیه کرد: در هنگام کار با گوشت خام همیشه دستکش بپوشید، گوشت را خوب بپزید و بعد بخورید، از مصرف گوشت های نیم پز خودداری کنید و هرگز و به هیچ عنوان دام را در خارج از کشتارگاه ذبح نکنید و خون ان را در محیط نریزید و به خودرو، در ، سر و صورت کودکان و غیره نمالید.

مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گوشت را قبل از مصرف به مدت 24 ساعت و جگر و اندرونه های گوشتی را به مدت 48 ساعت در یخچال نگه دارید تا ph ان کاهش یابد و اسیدی شود زیرا با اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین می رود.

حسینی اضافه کرد: گوشت را فقط از مراکز و قصابی های مجاز که زیر نظر دامپزشکی فعالیت می کنند خریداری کنید که خرید دام زنده از کنار خیابان یا مراکز ذبح خارج از کشتارگاه بسیار اشتباه است چرا که دام بیمار هیچ علامتی از بیماری را نشان نمی دهد و برای افراد عادی بیماریش قابل تشخیص نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه مصرف کباب و غذاهای گوشتی در رستوران های مجاز هیچ مشکلی ندارد و جای نگرانی نیست، اظهار داشت:اگر جگر به مدت 48 ساعت در یخچال مانده باشد، خوردن جگر در جگرکی های مجاز که زیر نظر دمپزشکی فعالیت می کنند هم اشکالی ندارد.
حسینی بیان کرد: اگر شغل شما طوری است که با دام زنده و گوشت خام سر و کار ندارید و در مناطق دارای کنه هم اقامت و اطراق نمی کنید جای نگرانی چندانی از نظر ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هر سال تابستان در کشور بروز پیدا می کند و از بیماری های بومی کشور است ؛ فقط امسال در رسانه های اجتماعی سر و صدای بیشتری کرده است.

وی با بیان اینکه مراقب باشید، اما نگران نباشید، اظهار داشت: مبارزه با انگل های خارجی بدن دام بالاخص در فصل فعالیت کنه ها، جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی و خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و اجتناب از خوردن گوشت، جگر خام و نیم پخته، جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، سمپاشی جایگاه دام و بدن دام ها به خصوص در فصول رشد و نمو کنه ها ،خودداری کشتار دام در محل های غیر مجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و رعایت روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات از راه های کنترل و پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است.

حسینی در پایان گفت: سامانه اطلاع رسانی 1512 اداره کل دامپزشکی استان آماده دریافت نظرات ، پیشنهادات ، انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می باشد تا با یاری همدیگر در مسیر بهداشت، سلامت و امنیت غذایی گام های بلند تری برداریم.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcepo8o.jh8fei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما