تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۱
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امسال برداشت هفت هزار و 800 تن پسته در استان پیش بینی شده است، گفت: کمبود واحدهای بسته بندی، فرآوری و ترمینال ضبط پسته عمده مشکلات این بخش است.
پسته  سیستان و بلوچستان
پسته سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، در حالی 10 هزار هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد و این خطه از کشور با تولید بهترین و با کیفیت ترین نوع یکی از مهمترین قطب های تولید این محصول به شمار می رود که به خاطر نبود و یا کمبود واحدهای بسته بندی و فرآوری، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته است.
این محصول در شهرستان های خاش و زاهدان درانواع کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمد آقایی کشت می شود اما به صورت فله ای یا در بسته بندی هایی با نام دیگر مناطق صادر و به فروش می رسد.
 

در این میان اما شهرستان خاش به لحاظ داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمین های حاصلخیز از قطب های مهم تولید پسته در سیستان و بلوچستان و کشور به شمار می رود و بیشترین کشت را در حوزه دشت آبخوان، پشتکوه و گوهر کوه دارد.
اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در این خصوص با اشاره به اینکه برداشت پسته تا مهرماه ادامه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر 10 هزار هکتار از باغات استان به کشت پسته اختصاص دارد که 6 هزار و 500 هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی در گفت وگو با رسانه ها خاطر نشان کرد: در همین راستا از هر هکتار، هزار و 200 کیلوگرم پسته برداشت می شود، که امسال نیز برداشت هفت هزار و 800 تن پسته در استان تا پایان مهرماه پیش بینی شده که روانه بازار مصرف می شود.
 

این مسئول کمبود واحدهای بسته بندی، فرآوری و ترمینال ضبط پسته را عمده مشکلات این بخش برشمرد و افزود: پسته تولیدی این خطه از کشور به دلیل وضعیت آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود کیفیت خوبی دارد به طوری که می توان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbaab8grhbgsp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما