تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۰
مسعود فیروزکوهی راهکارهای مهم تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه مناسب و اقدام لازم پس از دیدن اولین نشانه‌های بیماری در قرنطینه خانگی برای شکست کرونا را بیان کرد.
بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای مقابله با کرونا/ از تاکید بر رعایت اصول بهداشتی تا ترجیح بر قرنطینه خانگی
به گزارش عصرهامون، ورود کرونا به ایران تاکنون بیش از 225 هزار نفر را مبتلا و کام بیش از 10 هزار خانواده را تلخ کرده است، به گفته برخی از کارشناسان باید توسط تک تک مردم اصول بهداشتی رعایت شود تا شاهد ریشه کنی این بیماری باشیم.

در همین راستا طبق آخرین گزارش اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آمار مبتلایان به این ویروس در سیستان وبلوچستان به بیش از 6 هزار نفر رسیده که استفاده از ماسک، رعایت پروتکل های اجتماعی و فاصله گذاری هوشمند راهکارهای مناسب برای در امان ماندن از ویروس است.
 
قرنطینه خانگی راهکاری برای کنترل کووید-19

مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه علائم خیلی از بیماری‌های واگیری در کرونا مشاهده شده است، گفت: کرونا بیماری مرموزی می باشد که هر ازگاهی خود را با علائم متفاوت نشان می‌دهد گاه یک سرماخوردگی ساده یا پیچیده‌تر و به شکل آنفولانزا و گاهی احساس مسمومیت و دچار اسهال و استفراغ می شویم یا مزه و بوی غذا را حس نمی کنیم و خسته، کوفته و بیحال هستیم که علیرغم مراقبت های لازم از خود می‌پرسیم نکند به کرونا مبتلا شده ایم.

وی بیان کرد: این بیماری به گونه ای است که ترس از انتقال آن به اعضای خانواده و اطرافیان را داریم و از مرگ و دفن غریبانه آن بیزار هستیم، این ویروس سرکش و هزارچهره کوچک و بزرگف فقیر و غنی نمی شناسد و بی‌رحمانه به افراد هجوم می‌آورد.
 
این کارشناس تغذیه با تاکید براین مطلب که با تدابیر ساده می توان برای خود سپری حفاظتی ایجاد کرد تا از ابتلا به ویروس در امان بود و یا شدت آن در بدن کم باشد، افزود: قرنطینه خانگی راهکاری برای کنترل این بیماری است تا به مراحل حاد و بستری نرسیم. همچنین استفاده از ماسک و دستکش، رعایت بهداشت فردی با شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون، عدم تماس دست با سطوح و ابزار خارج از منزل، رعایت بهداشت عمومی، حفظ فاصله حداقل 1.5 متری با دیگران در بیرون از منزل و پرهیز از خوردن و آشامیدن در مراکز تجمیعی و عمومی از جمله اقدامات برای پیشگیری از این ویروس می باشد.
 
نقش تغذیه و تحرک در تقویت سیستم ایمنی بدن  

وی ادامه داد: کنترل بیماریهای غیر واگیر با مصرف به موقع دارو، عدم خروج از منزل در موارد غیر ضرور، مراقبت از سالمندان، کودکان، بانوان باردار و شیرده، خودداری از برگزاری و یا شرکت در مراسمات عقد و عروسی و تولد، ضدعفونی بسته های خریداری شده، داشتن تحرک و ورزش انفرادی در مکان‌های امن در منزل و تغذیه مقبول و مطلوب از جمله راهکارهای خود مراقبتی و تقویت سیستم ایمنی بدن برای ابتلا به بیماری ویروس کرونا و یا ابتلای ضعیف به آن است.

فیروزکوهی در ادامه با بیان اینکه تغذیه و تحرک نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، گفت: تامین پروتئین کافی، مصرف مواد غذایی فیبردار، تامین کافی ویتامین ها، املاح، آنتی اکسیدان‌ها به خصوص تأمین کلسیم و منیزیم، روی و ویتامینA ، B ، C و E، مصرف به اندازه آب و مایعات و کاهش مصرف غذاهای شیرین و حاوی قند و شکر، کاهش مصرف غذاهای شور و پرنمک و غذاهای چرب و سرخ کردنی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: تحرک، نرمش و ورزش باعث بهبود عملکرد دستگاه تنفسی،اکسیژن رسانی کافی به سلول ها و تقویت عضلات شده و از چربی های بدن می کاهد، همچنین عملکرد همه اندام‌ها را تقویت می کند تا مقاومت فرد افزایش یابد.
 
به گفته وی؛ این روزها شاهد افزایش موارد مثبت کرونا در کشور هستیم که بخش عمده‌ای به قرنطینه خانگی یا قرنطینه در مراکز دولتی پیش‌بینی شده توصیه می شود و بخش کمتری با شرایط حاد در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که بر این اساس آن دسته از مبتلایان به ویروس که در قرنطینه خانگی به سر می‌برند باید مواردی را مدنظر قرار دهند.
 
این کارشناس تغذیه در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: فرد مبتلا که در خانه قرنطینه می شود باید از ارتباط رو در رو با اعضای خانواده اجتناب و از ظروف یکبار مصرف برای خوراکی ها و نوشیدنی های وی استفاده شود، روزانه چند نوبت از بخور گرم با تنفس عمیق برای فعال کردن ریه ها استفاده کند البته اتاق نباید مرطوب باشد، همچنین هیچ یک از سالمندان و کودکان و افراد بیمارِ دیگر در مدت قرنطینه که حدود ۱۴ روز است با بیمار ارتباط مستقیم نداشته باشند وشخص بیمار و فردی که مستقیماً از او پرستاری و مراقبت می کند از ماسک و دستکش استفاده کند به این صورت که دستکش باید مرتب عوض شده و در سطل زباله پلاستیک دار اختصاصی انداخته شود.
 
وی ادامه داد: سرویس بهداشتی مورد استفاده توسط فرد بیمار و سایر اعضای خانواده از هم جدا باشد و اگر ممکن نیست پس از هر بار استفاده بیمار، شیرها و مکان با مواد ضد عفونی کننده استریل شود، اتاق بیمار مجزا و در صورت امکان دارای تهویه و یا پنجره مناسب باشد، اقوام از عیادت بیمار در دوران قرنطینه جداً خودداری کنند و دستورات دارویی که توسط پزشک تجویز شده در ایام قرنطینه به صورت منظم و به موقع مصرف شود، همچنین برای کسب اطلاعات لازم در صورت نیاز با تلفن ۴۰۳۰ یا با مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی تماس گرفته شود.

دستور غذایی بیماران در قرنطینه خانگی

فیروزکوهی در ادامه به بیان دستورات غذایی برای بیماران در قرنطینه پرداخت و گفت: تعداد وعده های غذایی بیشتر به مقدار غذای هر وعده نسبت به وعده قبل کمتر باشد( 5یا ۶ وعده غذا مطلوب است)، با توجه به کاهش اشتها به علائق غذای بیمار بیشتر توجه شود مگر علاقه به مواد غذایی ممنوعه یا کم ارزش باشد، در افراد مبتلا به کرونا تأمین انرژی و پروتئین بسیار مهم بوده بنابراین از گوشت‌های سفید مثل مرغ و ماهی و از لبنیات کم چرب و پروبیوتیک، تخم مرغ و حبوبات باید به اندازه کافی مصرف کرد.

وی افزود: برای تامین فیبر و آنتی اکسیدان ها، املاح و ویتامین‌ها و صیفی ها از سبزی‌ها و صیفی جات و سالاد همراه با غذا استفاده شود، وجود سیر، پیاز، هویج و پیازچه در سبزی می تواند بسیار مفید باشد، از میوه ها در میان وعده ها استفاده شود،  مرکبات کیوی توت فرنگی نیز مطلوب است، آب و مایعاتی همچون آب میوه طبیعی، دوغ، دمنوش ها مانند آویشن و پونه کوهی نیز به اندازه کافی مصرف شود.

به گفته وی، شربت کم شیرین بارهنگ و خاکشیر، تخم شربتی و اسپرزه برای حفظ آب در بدن مفید و مصرف مغزها، مغز دانه‌ها، جوانه‌ها و خشکبار موثر است، همچنین  استفاده از ادویه های همچون زردچوبه، زنجبیل و دارچین که خواص ضد التهابی دارد مهم بوده و باید از سوپ سبزیجات و مرغ، آش جو و برنج و سبزیجاتی که حاوی پودر سبوس خوراکی برنج یا گندم است استفاده شود.
 
مواد غذایی ممنوعه برای بیماران کرونایی

این کارشناس تغذیه در پایان به مواد غذایی ممنوعه برای بیماران کرونایی در قرنطینه اشاره کرد و گفت:  سوسیس وکالباس، ماکارونی، غذاهای چرب و سرخ کردنی ها، چربی حیوانی، دنبه، سالاد الویه، سیب زمینی سرخ کرده، غذاهای حاوی پنیر پیتزا، فست‌فودها و غذاهای آماده پر ادویه و چربی ها، ترشی و سس های تند، مواد خیلی شیرین (قند و شکر)، شیرینی ها، گز، سوهان، نقل، نبات، کیک و کلوچه، آبمیوه‌های صنعتی، نوشابه های گازدار و مربا به حداقل مصرف برسد، مواد غذایی محرک مانند قهوه، نسکافه، شکلات تلخ، چای پررنگ و غذاهای شور و شوری ها هم باید محدودیت مصرف داشته باشند؛ آنچه مهم است اینکه طبخ غذا باید به صورت آب پز یا بخارپز باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjvdyyw6d0ja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها