تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۶
مدیرکل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: در حال حاضر وضعیت مطالعه و خواندن کتاب در کشور و جامعه خوب نیست.
حال خواندن در کشور ما خوش نیست /طرحهای مختلفی توسط نهاد کتابخانه ها در دست پیگیری است
به گزارش عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، جوهرچی در مراسم بزرگداشت مقام کتاب، کتابخوانی و کتابدار سیستان و بلوچستان در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، افزود:عنوانی که برای هفته کتاب امسال نهاده شده حال خوش خواندن است.
وی با اشاره به این موضوع که کتابخانه عمومی بدون پیوند برقرار کردن با عموم هیچ جایگاهی ندارد، در سوالی ادامه داد: آیا خواندن واقعا به حال خوش منتهی می‌شود خودش می‌تواند محل تامل باشد، اما هرکسی که تجربه ای از خواندن داشته باشد قاعدتا گواهی می دهد که خوانده بهره خوشی را برای افراد ایجاد می‌کند.
وی تاکید کرد: خواندن می‌تواند وضعیت فردی و وضعیت اجتماعی را هم بهبود ببخشد، با اینکه ما در روز و ایام و مناسبتی هستیم که باید از خوشی سخن بگوییم اما واقعیت این هست و باید اذعان کنیم که حال خواندن در جامعه و کشور ما خوش نیست، حال خواندن در کتابخانه های عمومی خوش نیست، حال خواندن برای ما کتابداران خوش نیست، حال خواندن در مراجعه مردم به کتابخانه هم خوش نیست و در سایر امور هم چنین است.
وی با بیان اینکه در گذشته اینگونه نبوده است، ادامه داد: ما هیچ وقت حال خوش خواندن را در گسترده عمومی جامعه آنگونه که باید تجربه نکردیم با این که در آموزه های ما این پیام خواندن وجود دارد.
این مسئول اضافه کرد: نهاد کتابخانه عمومی به سمتی پیش می رود که این حال خوش را عام کرده و نهاد کتابخانه های عمومی کشور باید برای تدارک ساز و کارهای مناسب به این اقدام بکند، اما نهاد در این زمینه تنها عامل تاثیرگذار نیست.
مدیرکل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: کتابخانه عمومی بدون پیوند برقرار کردن با عموم هیچ جایگاهی ندارد و اگر نتواند خدمات مناسب برای مردم را فراهم کند، صرفا یک مخزن و یک انبار پر از کتاب است البته در این کار کتابخانه عمومی نیازمند یاری و همراهی دستگاه های مسئول و سایر بخش های اجتماعی و فرهنگی و تربیتی جامعه است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان نیز در این مراسم ضمن اشاره به تقدس کتاب در آئین اسلام، گفت: کتاب در همه مکاتب و ادیان محترم است و جزو شاخص‌های رشد فرهنگی یک جامعه محسوب می شود اما در دین مبین اسلام جایگاه کتاب بالاتر و با ارزش تر از سایر ادیان است به طوری که هیچ سنتی در دین اسلام پذیرفتنی نیست مگر برگرفته از کتاب آسمانی قرآن باشد.
آیت الله عباسعلی سلیمانی با بیان اینکه کتاب برای عالم محور و عمود قضاوت و داوری محسوب می شود، گفت: با توجه به اینکه ما ملتی با تمدن و پیشینه طولانی در زمینه کتاب هستیم باید در عصر کنونی نیز فرهنگ غنی کتاب و کتابخوانی را گسترش دهیم.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز در این مراسم افزایش زیر بنای کتابخانه های عمومی با توجه به نیاز جامعه را یکی از اهداف اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان بیان کرد و گفت: قبل از انقلاب تنها 7باب کتابخانه در استان وجود داشت که این تعداد در حال حاضر 61 باب کتابخانه نهادی و 14 باب کتابخانه مشارکتی رسیده است.
حامد زارعی افزود: مراحل نخست احداث کتابخانه عمومی استاندارد زاهدان صورت گرفته و کار ساخت بزرگترین کتابخانه عمومی استان با زیربنای 3هزار متر مربع به زودی آغاز خواهد شد.
شایان ذکر است در ادامه این مراسم با حضور مسئولان کشوری و استانی از فعالان عرصه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی تقدیر شد.
در این مراسم از کتاب «بزم باران» زندگی سردار شهید حاج حبیب لک زایی رونمایی شد، این کتاب به قلم سعید عاکف و به همت انتشارات ملک اعظم، منتشر شده است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcirqazrt1auu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما