تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۳
اعتیاد مختص به قشر خاصی نیست، بلکه بر روی زندگی همه اقشار جامعه سایه افکنده به همین دلیل مبارزه و مقابله با این بلای خانمان سوز نسبت به قبل دو چندان شده است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، اعتیاد به عنوان یک معضل اجتماعی در عصر حاضر حوزه های مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده و موجب فروپاشی کانون گرم خانواده در اقصی نقاط جهان شده است.

می‌توان مصرف بی رویه مواد مخدر در عصر حاضر را یکی از بزرگ ترین معضلات جامعه کنونی دانست که ذهن بسیاری از متولیان، مسئولین و کارشناسان و روانشناسان را به خود درگیر کرده تا بتوانند برای رهایی جوانان، نوجوانان و زنان و مردان از این بلای خانمان سوز چاره اندیشی کنند.

در دسترس بودن مواد، دوستان ناباب، معاشرت با افراد معتاد، بیکاری، طلاق و اختلاف میان اعضای خانواده از مهم ترین علل گرفتاری افراد در منجلاب اعتیاد به شمار می رود اما یکی از علل مهم بازگشت مجدد افراد بهبود یافته به سوی مواد مخدر بیکاری است.

اگر مسئولین و بخش خصوصی بتوانند برای افراد رهایافته از منجلاب اعتیاد ایجاد شغل کنند می توان از بازگشت این افراد به مصرف مواد مخدر جلوگیری کرد.

جاده نابودی و فلاکت بار اعتیاد

مصطفی یکی از افراد بهبود یافته که ۳۴ سال سن دارد از ۱۳ سالگی به دلیل معاشرت با دوستان ناباب به مصرف مواد مخدر روی آورده است، اما در حال حاضر پس از ۳۵ بار ترک مواد مخدر، بیش از ۶ ماه از پاکی وی می گذرد.

وی به خبرنگار ما گفت: به علت هم نشینی با دوستان به سمت مصرف مواد مخدر سوق داده شدم و پس از آن پله پله به مصرف ماده سیاه، سبز، عروس مواد و مواد روان گردان روی آوردم.

این فرد بهبود یافته از مواد مخدر، اعتیاد را یک‌ جاده نابودی و ‌فلاکت بار توصیف کرد که هر چه دست و پنجه نرم کرد نتوانست از آن رها یابد.

مصطفی افزود: بارها در مخروبه های شهر با فریاد و التماس از خداوند متعال خواستم ترک کنم اما امروز شاکر پروردگار عالم هستم که روانه زندان و تیمارستان نشدم و با کمک پرسنل کمپ ترک اعتیاد توانسته بهبود یافتم.

تباهی و بدبختی عاقبت مصرف مواد مخدر

وی با اشاره به حس خود بزرگ بینی که در اولین مصرف مواد مخدر داشته، گفت: اما امروز که ۶ ماه از پاکی ام می گذرد بسیار خوشحالم و احساس زنده بودن می کنم.

این فرد بهبود یافته با بیان اینکه استعمال مواد مخدر عاقبتی جز تباهی و بدبختی ندارد گفت: دیگر به سمت مواد نمی روم، مجرد و ۳۵ سال سن دارم به دلیل اعتیاد تا کنون ازدواج نکردم چرا که هیچ فردی حاضر به ازدواج با فرد معتاد نمی شود.

مصطفی دوری از یک قرص، یک پیک، یک دود، رعایت هفت فاکتور (دوری از یار مصرف، مکان مصرف، وسایل مصرف، خستگی، گرسنگی، تنهایی و عصبانی)، حضور و توجه به ۹۰ جلسه را از علل عدم بازگشت مجدد افراد بهبود یافته به مصرف مواد مخدر عنوان کرد.

وی با توجه به اینکه بیکار است، از مسئولین خواست تا برای افراد بهبود یافته و رها شده از مواد مخدر ایجاد شغل کنند.

ایجاد شغل برای بهبود یافتگان توسط سپاه

فاروق رئیسی مسئول معاونت اجتماعی سپاه شهرستان سراوان به خبرنگار ما گفت: ارائه خدمات بهداشتی درمانی بین کمپ های ترک اعتیاد و خانواده های نیازمند و مشاوره توسط پزشکان سپاه بین معتادین در حال پاک از جمله خدمات سپاه شهرستان و معاونت اجتماعی در راستای مقابله با اعتیاد این معضل اجتماعی بوده است.

وی افزود: کمک و بازدید از کمپ های ترک اعتیاد شهرستان و توزیع پتو، چراغ نفتی، نفت، مواد شوینده، رب گوجه فرنگی، ماکارونی، توزیع صبحانه و توزیع 14 بسته‌های معیشتی بین خانواده‌های معتادین در کمپ و کمپ های ترک اعتیاد از دیگر خدمات معاونت اجتماعی سپاه بوده است.

مسئول معاونت اجتماعی سپاه شهرستان با توجه به افتتاح کمپ ترک اعتیاد در هفته بسیج، خاطر نشان کرد: اقدامات و پیگیری هایی از سوی معاونت اجتماعی سپاه شهرستان جهت ایجاد اشتغال و اعطای وام اشتغال زایی برای افراد بهبود یافته از منجلاب اعتیاد با بسیج سازندگی انجام و‌ تعدادی از رهاشدگان نیز معرفی شده اند.

رئیسی تصریح کرد: در آینده نیز با برنامه های انجام شده در راستای ایجاد شغل دستگاه بلوک زنی خریداری خواهد شد تا زمینه اشتغال برای این افراد فراهم شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccm1qs42bq118.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما