تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۵
کارشناس مسائل سیاسی گفت: انتخاب شورا ها بر اساس طایفه گرایی موجب می شود که افراد متخصص و کارآمد در رقابت انتخابات شرکت نکنند که این از ضعف های انتخاب بر پایه طایفه سالاری است.
به گزارش عصر هامون، احمد رضا طاهری کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با شستون با بیان اینکه نقش و تاثیر طایفه را در رقابتهای انتخاباتی شورای شهر و روستا سراوان نمی توان کاملا نادیده گرفت، اظهار کرد: با این تفاسیر نقش طایفه را هم نمی توان از مهمترین پدیده ها در خصوص تاثیر گذاری بر انتخابات شورا در سراوان دانست چرا که در سراوان بیشتر از  طایفه، توان اقتصادی، محبوبیت مردمی و شخصیت کریزماتیک نامزدهای انتخاباتی مطرح است.
 
وی در خصوص عواقب انتخابات بر پایه طایفه گرایی گفت: بستگی به این دارد که طایفه ها از چه جایگاه و امتیازاتی برخوردار باشند؟  اگر طایفه ای دارای تحصیلات دانشگاهی، فرهنگ سیاسی، مشارکت فعال اجتماعی و نگاه ملی باشد شاهد رشد و توسعه خواهیم بود ولی اگر چنانچه فرض را بر این بگیریم که طایفه ای دارای فاکتورهایی چون تفکر منافع جمعی نباشد و به دنبال منافع گروهی باشد طبیعتا نمی توان انتظار رشد و توسعه داشته باشیم. 
 
این کارشناس ادامه داد: عدم همکاری و همیاری موثر و سازنده از سوی ارگانهای دیگر در ناکارآمدی شهرداری تاثیر غیر مستقیم داشته است و همچنین تمامی مسائل به مدیریت بستگی دارد لذا همه ما بارها حرف از مدیریت شهر می زنیم ولی عملا در مدیریت بسیار ضعیف هستیم.
طاهری اضافه کرد: ممکن است گاهی فردی واقعا بر اساس پشتوانه طایفه اش انتخاب شود اما شاید فرد شایسته ای باشد، بنابراین مشکل اصلی در راستای عدم پیشرفت و توسعه شهر و روستا عدم مدیریت صحیح است چراکه در زمینه دانش و تخصص سراوان کمبودی ندارد و دارای افرادی با دانش کافی برای اداره کردن شهرداری هستند اما به علت ضعف در مدیریت نسبتا موفق نبوده اند. 
 
وی خاطر نشان کرد: گاهی انتخاب بر اساس طایفه گرایی موجب می شود که نیروهای کار آمد و متخصص تر نتوانند در انتخابات رقابت کنند که این یکی از ضعف های طایفه سالاری است. 
 
 
کارشناس مسائل سیاسی گفت: مقام معظم رهبری می فرمایند در انتخاب نامزدهای انتخاباتی فکر کنید و بعد تصمیم بگیرید چرا که رای مردم تعیین کننده سرنوشت مردم است، بنابراین مردم باید از کسانی که خود را برای شورا آماده کرده اند بخواهند تا اهداف خود را بیان کنند و در فضای آرام و بدون تخریب همدیگر به مناظره بپردازند تا مردم بتوانند بهتر تصمیم بگیرند و بهترینها را برای این امر خاص انتخاب کنند.
 
طاهری با بیان اینکه اکثر ما در فضای مجازی شاهد اعتراضات و واکنش های گسترده مردم در خصوص عدم زیر ساخت شهری، مبلمان شهری و معضلات اجتماعی هستیم، مهمترین رسالت یک رسانه مجازی و یا غیر مجازی را انعکاس واقعیت ها به دور از سلیقه ها و احساسات و گرایش های فکری و سیاسی عنوان کرد.
وی افزود: امروز رسانه ها در دنیا بیشترین تاثیر را بر افکار عمومی دارند لذا قبل از آنکه یک رسانه رسمی یا غیر رسمی در کشور راه اندازی شود باید با اصول و اخلاق ژورنالیستی و قوانین کشور خود مسلط باشیم.
 
کارشناس مسائل سیاسی برای جلوگیری از پدیده قوم گرایی و برای پیشرفت روز افزون در شهر و روستا توصیه کرد تا مردم  به دور از تعصبات قومی و مذهبی افرادی را  انتخاب کنند که دارای سابقه درخشان و تجربه، دانش، تخصص و اخلاق خوب باشند و پس از انتخابات مردم باید سیاست ها و برنامه های اعضای شورا را مرتب  پیگیری کنند چراکه  در این صورت شوراها احساس مسئولیت بیشتری  خواهند کرد.
 
 
انتهای پیام/1319
https://www.asrehamoon.ir/vdcawono.49new15kk4.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما