تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۵
سگ های ولگرد در سیستان از بین نمی روند، و روز به روز به جمعت آنان افزوده می شود، جولان سگ های ولگرد در معابر شهرهای سیستان به گونه ای گسترده شده است که برخی از خانواده ها جرات ورود به خیابان ها را ندارند.

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ هفت قربانی ، دستاورد بیماری هاری از اول تابستان در شمال استان سیستان و بلوچستان بوده است، بیماری که به وسیله سگ های ولگرد به انسان و حیوانات اهلی منتقل شد.

در این راستا ، برخی از مردم ورود سگ های افغانستانی را ، عامل انتشار بیماری هاری می دانند؛ سگ هایی که از مرز روستای قرقری وارد شهرستان هیرمند شدند، و در نهایت ویروس کشنده هاری را در سیستان منتشر کردند.

با این حال  هاری،  از کودک یازده ساله تا پیرزن 50 ساله را در سیستان از پای در آورد، و باعث داغدار کردن خانواده هایی در سیستان شده است.

اما سگ های ولگرد در سیستان از بین نمی روند، و روز به روز به جمعت آنان افزوده می شود، جولان سگ های ولگرد در معابر شهرهای سیستان به گونه ای گسترده شده است که برخی از خانواده ها جرات ورود به خیابان ها را ندارند.

یکی از اهالی روستای خمر شهرستان هیرمند با ارسال تصاویری به پایگاه خبری ندای هیرمند گفته است: سگ های ولگرد در میدان اصلی روستای خمر جولان می دهند.

وی افزود: این میدان قلمرو این سگ ها شده است، و کسی جرات نزدیک شدن به آنها را ندارد، سگ های ولگرد برخی ها وحشی تر از آن چیزی هستند که مردم فکرش می کنند.

وی همچنین گفت: پیشتر نیز یکی از دام های سنگین یکی از اهالی روستا به مردم حمله ور می شود و همانند سگ ها آب و غذا می خورد که گویا به بیماری هاری مبتلا شده بوده است.

 

 

 

 

 

هاری ویروسی واگیردار و کشنده

 

 

معاون اجرایی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان به خبرگزاری مهر گفت: هاري بيماري واگیر و کشنده ويروسي دستگاه عصبي مركزي است كه مرگ صددرصد مورد مبتلا را سبب مي‌شود.

ملک کیانی، هاري را بيماري وحوش عنوان کرد كه افراد يا خود مستقيما به آن مبتلا مي‌شوند و يا با گزش از طریق حيوانات اهلي، بيماري به آنها منتقل می گردد.

وی ادامه داد: در صورت انتقال هاري به انسان و عدم درمان ضد هاري، به دنبال ظهور علايم بيماري، فرد مبتلا صددرصد محكوم به مرگ است. بر اين اساس اهميت اين بيماري در آن است كه بلافاصله پس ازگزيدگي بوسيله حيوان مشكوك به هاري، جهت درمان ضدهاري اقدام شود.

 

 

 

 

 

به گفته کیانی: نخستين اقدام پس ازگزش به وسيله حيوان مبتلابه هاري  شست ‌وشوي محل گزش است که طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت اين شست‌وشو بايد حداقل 15 تا 20 دقيقه به طول بيانجامد و لازم است ذرات صابون با آب فراوان از محل گزيدگي خارج شوند. و با استفاده ازالكل 70 درصد يا بتادين محل گزش را ضدعفوني كرده و سپس براي دريافت واکسن و سایر اقدامات پیشگیری از هاري به مركز درمان ضدهاري شهرستان یا بیمارستان مراجعه کرد.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان با اشاره به زمان ظهور علايم هاري در فرديكه موردگزش حيوان آلوده قرارگرفته گفت: ظهور علايم بيماري از زمان گزش، 15 روزتا 3 ماه و به طور متوسط 1 تا 2 ماه به طول مي‌انجامد و گاهي براساس محل گزش، نوع ويروس، شدت جراحت و سن فرد گزيده شده، اين مدت طولاني‌تر نيز مي‌شود. پس از طي اين دوره، علايم بيماري ظاهر مي‌شود.

دکتر کیانی تصریح کرد: آلودگي مربوط به بيماري «هاري»تقريبا درهمه استان‌هاي كشور وجود دارد. براساس آمار، طي سال گذشته استان‌هاي گلستان،گيلان،كرمان،فارس وخراسان رضوي به ترتيب بيشترين موارد آلودگي به هاري را داشتند.

انتهای پیام/

 

https://www.asrehamoon.ir/vdceev8o.jh8ffi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما