تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۲
کودکان قطعا بی دفاع ترین کسانی هستند که در مقابل سگ های ولگرد قرار می گیرند، این کودکان که امروزه نه تنها از ترس حمله سگ های ولگرد به خیابان ها نمی آیند اکنون با توجه به نزدیک شدن فصل مدارس آینده نامعلومی پیش روی آنان قرار دارد.

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ شهرهای منطقه سیستان در کنار دشت ها و زمین های کشاورزی واقع شده اند، برخی از روستاهای این منطقه در کنار بستر خشک هلمون قرار دارند، جایی که می تواند صدها سگ ولگرد را در خود جای دهد.

بیماری هاری از اوایل فصل بهار در منطقه سیستان شیوع پیدا کرد، این بیماری که تا کنون جان هفت شهروند سیستانی را گرفته است به وسیله سگ های ولگرد به انسان ها منتقل شده است، سگ های هاری که پس از مبتلا شدن به بیماری هاری خوی وحشی آنان فعال شده و به هر موجود زنده ای حمله ور می شوند.

پیرزن شصت ساله تا کودک 9 ساله همه قربانی بیماری هاری شده اند که به وسیله جولان سگ های ولگرد در سیستان بوجود آمد اند، گرچه شبمه بهداشت و درمان شهرستان های مختلف سیستان بارها هشدارهایی در خصوص این بیماری و روش درمان آن اعلام کرده اند اما جمع آوری سگ های ولگرد می توان تنها راه جلوگیری از مرگ و میر بیشتر باشد.

کودکان قطعا بی دفاع ترین کسانی هستند که  در مقابل سگ های ولگرد قرار می گیرند، این کودکان که امروزه نه تنها از ترس حمله سگ های ولگرد به خیابان ها نمی آیند اکنون با توجه به نزدیک شدن فصل مدارس آینده نامعلومی پیش روی آنان قرار دارد.

با توجه به ضعیف بودن بدن کودکان، پس از گازگرفتی حیوان وحشی قطعا مدت زمان کمتری را بدن انها می تواند در مقابل ویروس این بیماری مقاومت نشان دهد، اکثر گازگرفتگی ها در روستاها رخ داده است، و شهرستان های نیمروز و هیرمند بیشترین آمار گازگرفتگی ها را از آن خود کرده اند.

 

 

 

با این حال برخی از شهرداری ها با کشتن سگ های ولگرد شماری از این حیوانات را از بین برده است، اما تجمع سگ ها در میادین شهرهای سیستان امروز باز هم دیده می شود که این می تواند خطر جدی برای دانش آموزان باشد.

روزانه خیل عظیمی از پیام های مردمی توسط رسانه ها دریافت می شود که تجمع سگ های ولگرد را گزارش می دهند و می گویند که خطرات جدی آنها و فرزندانشان را تهدید می کند، اما برخی از دهیارای ها نیز در این امر کوتاهی نشان می دهند و یا دست کم روش از بین بردن سگ های ولگرد را آموزش ندیده اند.

علما در خصوص احکام شرعی از بین بردن حیوانات می گویند: اگر ثابت شود یا ظن غالب بر آن باشد، خطری متوجه جامعه ی انسانی است یا این حیوانات حامل و ناقل بیماری های عفونی و مشترک بین انسان و حیوان هستند، کشتن آن ها از نظر شرع جایز است. اما باید برای کشتن این حیوانات تدابیری اتخاذ شود که مرگ آن ها سریع و فوری باشد و هنگام مرگ زیاد زجر نکشند.

علی‌اکبر نصیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: مرگ و میرهای حاصل از گازگرفتگی سگ‌های هار در منطقه سیستان جای نگرانی جدی دارد و این ماجرا به یکی از دغدغه‌های اصلی  مردم منطقه تبدیل شده است.

 

 

 

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 1400 مورد حیوان گزیدگی در منطقه سیستان گزارش شده، اضافه کرد: این روند در سال جاری نیز ادامه داشته تا جایی که در 4 ماه نخست سال حدود 1200 نفر دچار حیوان گزیدگی شده‌اند که با توجه به آمار دیگر نقاط کشور، این آمار در سیستان بالا است.

نصیری با تاکید بر اینکه تاکنون جلسات مشترک متعددی با فرمانداران و شهرداران منطقه سیستان در رابطه با ساماندهی سگ‌های ولگرد برگزار شده، افزود: شهرستان زهک تاکنون در رابطه با اتلاف سگ‌های ولگرد عملکرد خوبی داشته اما سایر شهرها در این زمینه شرایط مناسبی به سر نمی‌برند.

با این حال با توجه به نزدیک شدن فصل مدارس ، و پایداری سگ های ولگرد در منطقه می طلبد که با توجه به اهمیت این موضوع مسئولین چاره اندیشی کنند تا در آینده شاهد از بین رفتن شهروند سیستانی دیگر توسط گازگرفتگی سگ های ولگرد نباشیم.

انتهای پیام/

https://www.asrehamoon.ir/vdchmwnw.23nq6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما