تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۸
در كشورهاي توسعه يافته از جمله ايران، تقويت زير ساختهاي صنعت از جمله آموزشهاي تخصصي و فني بسيار حادز اهميت است.
عدم بازدهی و آموزش حرفه های بی ثمر در بازار کار
عدم بازدهی و آموزش حرفه های بی ثمر در بازار کار
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از چهاربهاران، آموزشکده های فنی از زمان شکل گیری به تربیت دانشجویان فنی در کنار آموزشهای علمی با هدف ارتقای سطح صنعت کشور تاکنون فارغ التحصیلان بسیاری را روانه بازار کرده است.
البته اینکه چه میزان از دانشجویان این آموزشکدهه ای جذب بازار کار متناسب با رشته آموزشی خود شده اند آمار دقیقی در دست نیست ولی برخی آمارهای حکایت اسف باری از جذب این دانشجویان به بازار کاری نامتناسب با رشته شغلی آنها حکایت می کند.
هزینه انجام شده توسط وزارت علوم برای این آمکوزشکده ها بسیار سنگین و هنگفت است و عدم خروجی لازم از این دانشگاه ها به نوعی تلف شدن بیت المال محصسوب می شود.
سازمان فنی و حرفه ای نیز به همین ترتیب فاقد کارائی لازم در پرورش نیروی تخصصی برای صنعت کشوراست طوری که کارآموزان فنی و حرفه ای که وارد بازار کار می شوند نزد صنعتگران تجربی که در بازار فعالیت می کنند بسیار تازه کار محسوب می شوند.
حال لازم است متولیان امر نسبت به تغییر نگرش جدی در این حوزه تدابیر لازم را بیاندیشند چرا که سرمایه های این مرز وبوم که نیاز بسیار شدیدی به توسعه اقتصادی دارد باید هدفمند متناسب با نیاز بازارو آموزشهای نزدیک به صنعتگران طرح ریزی و اجرا گردد.
اقتصاد مقاومتی در کشوری موفق خواهد بود که آموزش هنرجویان با نیازهای بازار سنخیت داشته وباعث رشد وشکوفایی صنعت شوند.
از جمله کارهای مورد نیاز در این حوزه نزدیکی صنعت با سازمان فنی وحرفه ای است طوری که صنعت کشور به میزان نیاز به کارگران ماهر زمینه لازم را برای تربیت کارگران و صنعتگران را با همکاری سازمان فنی وحرفه ای فراهم نماید.
دراین زمینه اقداماتی از قبیل اختصاص وام به فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای پیش بینی گردیده است ولی چنانکه اکثر کارشناسان اذعان دارند این بودجه در راستای اهداف پبیش بینی نشده هزینه نمی گردد و درنتیجه عملا این اقدام که با هدف اشتغال زایی صورت می گیرد ناکارآمد شده است.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdceev8f.jh8zni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما