تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۰
چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران تحت تاثیر بادهای اقیانوسی در تمام فصلول آب و هوایی دلپذیر دارد و می توان گفت سردترین بندر ایران در تابستان و گرمترین آن در زمستان است.
نوازش نسیم خنک مونسون بر دیار تفتیده مکران وزیدن گرفت/ پدیده مونسون از عوامل جذب گردشگر به چابهار است
نوازش نسیم خنک مونسون بر دیار تفتیده مکران وزیدن گرفت/ پدیده مونسون از عوامل جذب گردشگر به چابهار است
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از چهاربهاران، بادهای مونسون یا موسومی که خاستگاه آن قطب جنوب و اقیانوس هند است همه ساله در فصل تابستان آب و هوای گرم چابهار را طراوت بخشیده و انگیزه لازم را در گردشگران علاقه مند سفر به خنک ترین بندر جنوب کشورفراهم می سازد..
وزش بادهای موسمی یا مونسون، به دلیل اختلاف شدید درجه حرارت بین دو حوزه بزرگ اقلیمی یعنی ارتفاعات هندوکش و اقیانوس هند به وجود می آید و موجب تولید بادهای باران آور تابستانی در بندر چابهار در جنوب شرق ایران می شود.  وزش بادهای موسمی مونسون در ایام تابستان از اقیانوس هند به ساحل چابهار از گذشته همواره به عنوان یکی از عوامل طبیعی این منطقه در جذب گردشگر محسوب می شده است.
چابهار گرمترین نقطه کشور درزمستان وخنک‌ترین بندر جنوبی ایران درتابستان است.
بادهاى باران‏ آور موسمى در فصل تابستان وبادهاى غربى در فصل زمستان در این منطقه موجب ریزش پراکنده باران مى‏ شونداز این نظر خوش آب و هوا ترین بندر جنوبی ایران به شمار می آید.
طبق میانگین ده‌ساله دمای هوا در منطقه جنوب کشور، بندر چابهار خنک‌ترین بندر در جنوب ایران محسوب می‌شود.
تصور اکثریت مردم از این مناطق گرمای بسیار طاقت فرسای آن و اشعه سوزان خورشید است که بر زمین های تفتیده این شهر می تابد.
وزش بادهای فصلی مونسون و یا به قولی بادهای موسمی، حاصل اختلاف فشار بین مراکز پر فشار ( اقیانوس هند) و کم فشار ( خشکی های شمال اقیانوس هند) در تابستان بوده وهمین اختلاف موجب جریان طبیعی هوا (باد) از مراکز خنک و پرفشار به سمت مراکز گرم و کم فشار می گردد و اقلیم بخش وسیعی از قاره آسیا از غرب اقیانوس آرام تا غرب اقیانوس هند را تحت تاثیر قرار داده و به علت عبور از روی اقیانوس و جذب رطوبت آن و نهایتا صعود در ارتفاعات، باران های سیل آسایی را برای ساکنان این مناطق به ارمغان می آورند به طوری که پرباران ترین نقطه جهان یعنی منطقه چراپونچی هند در دامنه هیمالیا مدیون بادهای مونسون در (ماه اوت)یا مرداد و شهریورماه است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdca66n0.49neo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما