تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۸
گرچه بخشی از هویت فرهنگی هر قوم و کشوری را از روی غذا و آداب خاص پخت‌وپز آن می شناسند اما ورود فرهنگ غربی باعث شد تا سفره ایرانیان هم دچار تغییر و تحول شود بگونه ای که نان های باگت، تست و فرانسوی جایگزین نان های سنتی و تافتون شد.
نان های سنتی دستخوش فرهنگ غرب/ از معرفی اکسیر سلامت تا پخت نان اجباری در نانوایی ها
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، بخشی از هویت فرهنگی هر قوم و کشوری، غذا و آداب خاص پخت‌وپز است. آن‌قدر که حتی خیلی از کشورهای کمتر شناخته شده نیز با همین حربه یعنی به بهانه غذاهای خاصی که دارند پای گردشگران و توریست‌های زیادی را به کشورشان باز کرد‌ه‌اند.
نان یکی از اساسی ترین و پرکاربردترین ماده های غذایی در سفره ایرانیان است. بگونه ای که تا چند دهه پیش نان های سنتی سنگگ و بربری یا تافتون مختص سفره ها بود اما با ورود فرهنگ غرب نان های باگت، تست و فرانسوی جایگزین سفره های ایرانی شد و از آنجایی که نخوردن این ماده غذایی سخت و غیر ممکن است از طرفی نیز برای سلامتی بدن مضر می باشد. زیرا از طریق نان، نشاسته یا قندهای پیچیده که سوخت در دسترس بدن هستند و برای انجام کارهای روزانه به آنها نیاز داریم ، وارد بدن می شوند که مصرف آن به اندازه نیاز بدن هر فرد است و اگر فرد بیش از حد آن را مصرف کند ، منجر به چاقی و اضافه وزن، دیابت، کلسترول و غیره خواهد شد .
 
از همین رو محققان استفاده از جو را به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» شناخته و استفاده از نان جو را پیشنهاد می کنند زیرا نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب و به دلیل غنی بودن از ویتامین های B به آرامش اعصاب کمک می کند.
همچنین جلوگیری از بروز گرسنگی، کاهش کلسترول خون، درمان کم خونی و نرمی استخوان کودکان، دیابت و غیره نیز از دیگر خواص مهم نان جو به شمار می رود.

پخت یک روز در هفته نان جو در نانوایی های آزاد پز
 

در این زمینه معاون عمرانی فرماندار در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان زاهدان با اشاره به خواص نان جو در درمان برخی از بیماری ها اظهار داشت: از آنجایی که نان جو برای بیماری های شایع مانند دیابت و کلسترول مفید است، همه مجتمع های نان آزاد پز باید یک روز در هفته را نان جو پخت کنند.
عبدالرحمن شهنوازی ضمن تاکید بر پخت نان جو توسط نانوایی ها بیان کرد: درصورت مشاهده تخلف توسط مجتمع های نان سهمیه آرد آنها حذف و به سایر نانوایی ها داده می شود؛ همچنین در صورت تخلف سهمیه سوخت دولتی این مجتمع ها نیز حذف خواهد شد.
این مسئول در ادامه در خصوص نانوایی هایی که درخواست تغییر از دولتی به آزادپزی را دادند، گفت: برای این تغییر در وهله اول باید شرایط مکانی، میزان درخواست سهمیه، وضعیت زندگی و معیشتی ساکنان منطقه مورد بررسی قرار گیرد.
شهنوازی افزود: در حال حاضر با درخواست تغییر نانوایی های دولتی حاشیه شهر به نانوایی آزاد پز موافقت نمی شود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjvaeh.uqeytzsffu.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما