تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۶
‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به فعالیت ۷ واحد پرورش شتر مرغ در استان،گفت: به زودی ۹ واحد دیگر در حال ساخت است که با شروع بکار آنها ظرفیت تولید گوشت شتر مرغ به ۲۰۵ تن خواهد رسید.
حمایت از پرورش بزرگترین پرنده در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت/ 9 مزرعه شترمرغ در حال احداث در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، سیستان وبلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و تنوع آب و هوایی استعداد بالایی در پرورش شترمرغ دارد. به گونه ای که در شمال استان منطقه سیستان، دانشگاه زابل یكی از مراكز علمی، تحقیقی جنوب شرق كشور است كه در سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی به ویژه پرورش شتر مرغ داشته و یكی از مراكز تولید این پرنده در كشور به شمار می‌آید.

در این میان شهرستان چابهار نیز به دلیل شرایط آب و هوایی و قرار داشتن در همجوار آب‌های دریای عمان یکی از مکان‌های مناسب برای پرورش شتر مرغ است که می توان با اختصاص دادن واحدهایی برای پرورش این پرنده علاوه بر ایجاد اشتغالزایی گام مهمی در محرومیت زدایی، تولید و افزایش درآمد خانوار‌ها به ویژه روستاییان  برداشت چرا که علاوه بر گوشت، تخم و پوست شترمرغ از پر‌های آن نیز به دلیل کاربرد زینتی و استفاده در پوشاک قیمتی هم می توان استفاده کرد.

در همین راستا روز گذشته در بازدیدی که رئیس کمیسیون آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمعی از اعضای این کمیسیون از بزرگترین واحد پرورش شتر مرغ جنوب شرق کشور در چابهار داشتند؛ غلام حیدر زورقی، ‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر ۷ واحد پرورش شتر مرغ در استان با ظرفیت تولید ۷۰ تن گوشت و هزار و ۲۵۰ قطعه جوجه مشغول فعالیت هستند.

به گفته وی، به زودی ۹ واحد پرورش شتر مرغ دیگر با ظرفیت تولید ۱۳۵ تن گوشت و هزار قطعه جوجه در استان در حال ساخت است که با شروع بکار این واحدها تعداد واحدهای پرورش شتر مرغ به ۱۶ واحد و ظرفیت تولید گوشت شتر مرغ به ۲۰۵ تن خواهد رسید.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه با فعالیت این 16 واحد تولید جوجه شترمرغ به دو هزار و ۲۵۰ قطعه افزایش می یابد، افزود: هم اکنون این مرکز پرورش شتر مرغ در چابهار با ظرفیت ۷۰۰ قطعه شتر مرغ مولد و 23 هزار  قطعه شترمرغ پرواری در حال فعالیت است.

به گزارش عصرهامون شتر مرغ بزرگترین پرنده زنده دنیا پرنده ای بومی آفریقا با ظاهری منحصر به فرد است که آن را از دیگر پرندگان متمایز می کند. شترمرغ ها می توانند با سرعتی معادل 70 کیلومتر برساعت بدوند که هیچ پرنده دیگری با این سرعت روی زمین نمی تواند حرکت کند.

شترمرغ از بی مهره ها و گیاهان تغذیه می کند که البته غذای اصلی آن گیاهان هستند، این پرندگان عظیم اجثه گروهی زندگی می کنند و این گروه ها ممکن است تعدادشان تا 50 شترمرغ برسد.

پر شتر مرغ کاربرد زینتی دارد و چرم آن که چرم بسیار مرغوبی می باشد نیز در پوشاک استفاده می شود همچنین گوشت و فرآورده های گوشتی آن نیز به دلیل کلسترول پائین از بهترین گوشت های قرمز است . شترمرغ نر پر های سیاهی دارد و انتهای پر و بالش سفید است اما پر شترمرغ ماده قهوه ای رنگ است این پرنده در هنگام خطر ممکن است فرار کند و یا روی زمین دراز بکشد و در مواقع لازم با پاهای خود که بسیار قدرتمند نیز می باشد به دشمنش حمله می کند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcftydy0w6dyca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها