تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۲
مدیرعامل آبفا سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشکل قطعی و افت فشار آب در تعدادی از روستاهای سیستان، طرح های متعدد آبرسانی به منظور پایان دادن به تنش آبی در این منطقه دست اجرای شرکت آبفا است.
بحران آب، سایه ای که همچنان بر سر جنوب شرق کشور سنگینی می کند/ اولویت آبفا؛ کاهش تنش آبی در روستاها
علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: با آغاز دوره خشکسالی هشت ساله سیستان، فاز اول طرح جامع آبرسانی به روستاهای این منطقه شامل یک واحد تصفیه خانه به ظرفیت ۷۳۰ لیتر در ثانیه، مخازن ذخیره به ظرفیت ۴۸ هزار متر مکعب و خطوط انتقال و شبکه توزیع به میزان سه هزار و چهارصد و سی کیلومتر در سال ۷۷ به بهره برداری رسید.

به گفته وی، متناسب با پیشرفت طرح، واحدهای مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی و همچنین مصارف سنگین شهری به این طرح تحمیل شدند.

این مقام مسئول اضافه کرد: پایین بودن سرانه آب آشامیدنی که مبنای طراحی اولیه شبکه بود، از یک سو و افزایش تعداد روستاها از ۸۰۰ به ۹۴۵ روستا باعث شد تا تعدادی از این مناطق در فصول گرم سال با مشکل کم آبی مواجه شوند.

وی افزود: از حدود ۱۵ سال قبل تاکنون به طور مستمر در فصول گرم سال، منطقه وسیعی از بخش شيب آب زابل، شمال بخش‌های پشت آب و ميانكنگی و قسمت شرقی بخش مركزی زابل با مشكل افت فشار، قطع آب و نارسايي برای مدت طولانی مواجه مي شوند و هر سال نسبت به سال قبل بر شدت، عمق و مدت اين مشكلات افزوده می شود.

قاسمی اذعان کرد: در فصول گرم سال های قبل، تعدادی از روستاهای حومه شهرستان زابل، اقماری اديمی، روستاهای واقع در حوزه شمالی و شمال غرب شهرستان هيرمند و همچنین شرق و جنوب غرب هامون شهر با مشکل قطع کامل يا مقطعی آب و ساير روستاهای زابل و هيرمند نيز با افت فشار مواجه شدند.

طرح جامع آبرسانی به روستاهای سیستان

وی با بیان این که فقط تعدادی از روستاهای شهرستان زهک از شرايط آبی به نسبت مطلوبی برخوردار بودند، تصریح کرد: به منظور رفع نارسایی به وجود آمده در تأسیسات و آبرسانی مطلوب به همه‌ روستاهای دشت سیستان، انجام مطالعات بازنگری و مهندسی مجدد طرح جامع آبرسانی به روستاهای سیستان در سال ۸۷ در دستور کار شرکت قرار گرفت.

مدیرعامل آبفا سیستان و بلوچستان ادامه داد:  این طرح در سال ۹۰ در دفتر مطالعات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به تصویب رسید، اما در مرحله‌ انجام مناقصه برای انتخاب سرمایه گذار به منظور اجرای کامل طرح بازنگری به روش BOT، (ساخت، بهره‌برداری و انتقال پروژه پس از 25 سال) به دلیل بالا بودن قیمت پیشنهادی، سرمایه‌گذاری این امر نیز محقق نشد.

وی اضافه کرد: در راستای طرح بازنگری اقدامات لازم به منظور رفع بحران از نقاط دچار تنش آبی در دستور کار شرکت قرار گرفت که از جمله آن می توان به اجرای خط انتقال آب به سایت لوتک، احداث ایستگاه پمپاژ و مخزن ذخیره آن که با اجرای این پروژه مشکل آب شرب بخش اعظمی از روستاهای منطقه لوتک شهرستان هامون مرتفع شد.

به گفته قاسمی، احداث ایستگاه پمپاژ گل آباد و اجرای خط انتقال به طول ۱۵ کیلومتر به روستاهای شهرستان نیمروز که در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد (به طور متوسط) در حال اجراست، با تکمیل این طرح مشکل آب شرب در روستاهای شهرستان نیمروز و تعدادی از روستاهای شهرستان زابل به خصوص در فصول گرم سال مرتفع خواهد شد.

بهره برداری از خط انتقال آب به روستاهای هیرمند

وی با بیان این که خط انتقال از سایت تصفیه خانه زهک به روستاهای شهرستان هیرمند، در آینده نزدیک به بهره‌برداری می رسد، افزود: خط انتقال آب خام از چاه نیمه شماره سه به ایستگاه پمپاژ زهک در راستای بهبود کیفیت و کمیت آب شرب کلیه روستاهای دشت سیستان با لوله هزار و چهارصد میلیمتری به طول ۹ کیلومتر اجرا شده است.

این مقام مسئول با بیان این که با یکپارچگی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی امکان  اتصال به تأسیسات پمپاژ شهرهای سیستان میسر شد، افزود: با این اقدام علاوه بر تسریع در پیشرفت کار از احداث تاسیسات مشابه جلوگیری و به میزان ۴۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی اقتصادی شد.

وی گفت: عملیات اتصال شبکه روستایی به تأسیسات شهری در پنج نقطه به منظور استفاده از تأسیسات آبرسانی به شهرهای سیستان نیز در راستای رفع کمبود آب روستاها با پیشرفت ۵۰ درصد در حال انجام است.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان اضافه کرد: آبرسانی به دهستان سفیدآبه از فاصله ۳۰ کیلومتری روستا با اجرای خطوط انتقال و احداث یک واحد آب شیرین کن به ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز با پیشرفت ۲۵ درصد از دیگر پروژه های در دست اجرای شمال استان است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqq9qtak9wy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما